Tankerska plovidba zadar

Tragedija,tragedija i još se doprinosi placaju pola,pola.Pa šta onda jadnim ljudima ostaje ?????
Koliko ja znam,nikome ne placaju vise ni centa od doprinosa. Toj placi skini jos 200dolara za doprinose,podijeli sa 2 i imas 600x6.6=manje od 4000kn mjesecno, tocnije,ne ostaje im nista osim sto nisu doma pola godine. Zalosna li nam je drzava

Pa sta ocekujete od firme koja posluje u zemlji di se 2700kn za rad u trgovini smatra ok placom.....znaci 8 sati dnevno trpit more nadrkanih karikatura plus bildanje s gajbama,paletama, slaganje, inventure..... I eventualno jedan slobodan dan u tjednu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa sta ocekujete od firme koja posluje u zemlji di se 2700kn za rad u trgovini smatra ok placom.....znaci 8 sati dnevno trpit more nadrkanih karikatura plus bildanje s gajbama,paletama, slaganje, inventure..... I eventualno jedan slobodan dan u tjednu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ooooooooooo ma koji slobodan dan to je vec luksuz.......:rolleyes:

Zalosna je firma u ovom slucaju,a ne drzava.
Firma u kompletu sa drzavom jer da drzava ne da manipuliranje sa stvarnim zaposlenjem bilo bi malo bolje. Pomorci na tankerskoj ne rade za tankersku nego za 2x2m ureda u liberiji di naravno nije ti isti nisu duzni placat mirovinsko i zdravstveno svojim zaposlenicima. U tankerskoj rade samo gospoda u uredu.

Djelomicno tocno. Brodovi su pod Hr zastavom i znaci podlijezu svim njenim zakonima i pravilima. Pa ipak ljudi nemaju gotovo nikakva prava. Potpisu nekakav komad papira na engleskom zvan ugovor i to je to. Nikakvih socijalnih i mirovinskih prava...zdravstvenih da ne govorimo. Po tom su pomorci na domacim kompanijama danas , jedni od najobezvrijednijih ljudi u zemlji. Dno dna..a to je zbog drzave koja to dozvoljava i koja je od pomoraca napravila gradjane 55.reda , puno vise nego kompanije.
Vidi malo na Nor ili Sve ili Uk zastavi kakva prava imaju njihovi drzavljani.

Ja sam frisko pobjegao iz Lijepe Vaše, i mogu vam reci da pomorci koje sam ja susretao stvarno ne znaju realno stanje stvari u HR - govorim o radu, placi, odnosima cijena ...

A Tankerska, kao i sve druge firme u Lijepoj Vašoj...

Sent from my A0001 using Tapatalk

HR zastava i je banana zastava, bio sam na losinjskoj jedan ugovor pod nasom zastavom, i koliko se sjecam na dugoj plovidbi pod nasom zastovom mozes bit zaposlen preko offshore firme, tipa liberija i slicno, tako da ti nisu duzni placat nista. mislim jedino ako plovis u nasim vodama, kao trajekti od jadrolinije da ti trebaju placat doprinose. jos je bilo da pod nasom zastovom moze plovit minimum ljudi, ne trebas imat treceg, mornara, cistaca, tako je i bilo, na mostu samo barba, prvi i drugi, 2 timunjera, 12 ili 13 posade.

Ljudi
Javija mi je rodak prije dva dana da mu je na brodu u Singapuru poginija prijatelj.
Reka mi je da je plovija na Tankerskoj.
Momak je iz Sinja

reka mi je neko da je vidia oglas za posa od tankerske u slobodnoj da traže razne profile oficira, tako nešto..
znan da bi in do kraja godine tribale izaći joÅ¡ dvi novogradnje, produkti.. pa eto, ko je bez posla... :)

Back