Tankerska plovidba zadar

To ti je kad ides u pomorsku iz krivih pobuda, mladi cuju neke bajke i onda misle samo o lovi, kako ce zavrsit skolu i upast u neku lovu!!! kakva lova? pa danas na klasicnom brodu i nije neka lova, ni barbe negrade kuce na 3 kata, nego mozda imaju za stan kupit, a dok dodes do barbe treba i otegnut malo jajca...mornare necu ni komentirat, samo mi nije jasno tko zeli ic na brod za mornara kad mozes i doma zaradit tu lovu + staz, socijalno...logicno da ti nece nitko dat veliku placu kad imaju filipinca za 1200 dolara, to da nasi brze piketaju i vise kvadrata, pusti te price...

danas svi pitaju odma kolika je placa.a jel se posao zna kvalitetno obavljat? to nitko. a sto se kadeta tice bolje im je da uce dok su na brodu neg da piju kavu u salonu i spikaju s timunjerom. cest slucaj. dodje mi kadet jednom , dva put van gvardije u pocetku a posli gleda jel gvardija zavrsila u sekundu da moze pobignut. osobno ne pilam kadete nikad na mostu, a ko pita pokazem mu. ko ima interesa nesto naucit. a na brodu je svatko placen po stupnju odgovornosti, pa ko voli nek izvoli.

Casper

ka i sta kazes triba tu puno volje zelje force I na kraju ljubavi u poslu i onda nakon nekoliko godina to bi trebalo pocet davat plodove u vidu pristojne place,neko ce bit spretan sritan pa ce dobit vise tj manje
a sad jacu imat toliko i toliko zaboravi,u pocetku ides da cutis posal I pokupis iskustvo i znanje
to je jedini ispravni put,hebiga vrimena su teska i svakome fali ali to je vec neka druga prica

@Srelec,

Ma, mislin ono, volio bi ja da Mornari i Kadeti imaju 10000 dolara misecno ja bi onda ima barem 50000 dolara, napisa sam prije, Mornar nista do obicna cistacica sa Matrikulom a Kadeti i Asistenti nisu ni to.
Meni je jucer mladjen sinu bila Krizma a ja tu na brodu, a oni bi da imaju 10000 dolara placu, da su doma za Novu Godinu, Bozic, Uskrs, cilo lito, Dan Zena i sto ja znam, ajde, tili smo demokraciju, evo sad je imamo, nece te niko platiti dok muda ne otegnes, a ne ko prije u socijalizmu, dr*ati ku*ac i primati placu.

Samo da jos kazem, sve ovo sto danas jesam i sto znam, to je zahvaljujuci mojem vremenu provedenom na Tankerskoj, i ja savjetujem Kadetima i Asistentima da je uvijek to bolje odraditi na nasim brodovima sa nasim ljudima, da se nauci pravi pomorski posao a posli bizite ca.
Ja doduse nisam duuuugo na Tankerskoj ali kad citam sto pisete protiv nje, ocito su krivi ljudi na mjestima Zapovjednika i Upravitelja, nemojte kriviti Upravu, a da dokazem da sam u pravu, evo ja sam na Tidewatera vec 3 godine, masu ljudi sam cuo da po brodovima nema hrane (iako je panatika 23 dolara - Angola) da nema lancuna, sugamana i ostalih stvari, dodjite kod mene na moj brod pa vidite jeli toga fali, jedu se i Jastozi i Skampi i Janjetina i Prsut i Camembert i da ne nabrajam, ako ima ko da je naviga samnom nek to potvrdi, mogu mi sve reci ali da je neko samnom bio gladan ili da nije imao ovo sto sam nabroijo - LAZE, sad ce me doci moj dragi prijatelj Propuh minjati pa moze to i potvrditi, dakle sve ovisi o Zapovjedniku, da manje kradu i da su sposobniji imalo bi se svega mozda ne ko i za 23 dolara ali nebi ni frizider bio bas prazan, tako da Uprava nema veze sa tim, tako da se da zakljuciti da ono sto je valjalo na Tankerskoj dalo je petama vitra a ostalo je sto je ostalo, jad i bijeda (vjerojatno ima izuzetaka i ne odnosi se na njih) ako sam u krivu, Izvinjavam se.

Evo samo bi reko da sam danas pito za mornara na tankersku pa mi je receno da se i tu tesko upada iako imam porucnicki I 32 godine. Ako neko moze pomoc da se nedje ukrcaj bio bi zahvalan

kliko znam fali mornara na tankerskoj..vecinom i ko dodje prvi put ne bude bas zadovoljan vidljivim...
I zato ce se dogoditi,kad ode ova garnitura timunjera 50+,da ce biti prisiljeni krcati strance (ukoliko uopce budu htjeli doci,a to je opet druga prica)...

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

upravo tako. 90 posto timunjera je izmedju 54 i 58 godista...znaci ljudi od 60 godina...a mladog kadra jako malo ima...i nastat ce manjak vrlo skoro

upravo tako. 90 posto timunjera je izmedju 54 i 58 godista...znaci ljudi od 60 godina...a mladog kadra jako malo ima...i nastat ce manjak vrlo skoro
A to ce im vjerojatno odvuci i onaj dio ljudi koji su tu jer su navikli raditi s nasim ljudima.Sad mi je nostromo od 53 godine bio najmladji na kuverti (ne racunam kadeta)...

Oooo kolega pa kod Vas jos navigaju mladici, na Uljaniku recimo prosjek godina na 23 clana posade na jednom brodu je iznosio 58 god, kadet i juniori kvare prosjek. Dovoljno je rec da je kogo imao 65 a konobar 68 :uzdravlje

E jebaj ga casper i ja sam mornar pa znam vise o navigaciji od vecine casnika trgovacke mornarice.

Raul, nisam spominjao sposobnosti i znanje, na zalost moram se sloziti sa tobom da postoje i takvi slucajevi, ja sam mislio na status Mornara na brodu.

Postoji caka (ili je postojala),da se javi svojoj doktorici u 24 ure od iskrcaja (ili tako nesto) i otvori bolovanje.Naravno,ukoliko je ista voljna dati preko 15 dana,nesto su im ucestale kontrole bolovanja pa se znaju neckati...

Last edited:
Do 40 dana ti je ok a priko 40 moraÅ¡ na komisiju ako se dobro sičan s tim da ovisi sve za Å¡ta otvara bolovanje tj. koju bolest.

30 dana maximalno bez komisije.
Nek mu stavi upala mjehura.To je 3 tjedna bolovanja i ako bi itko ikad isao provjeravati ne moze dokazati suprotno.
Ako se mene pita nije tema za javno piskaranje jer se dobro zna tko sve cita ovaj forum.

Back