Vidis i sam kakva ste vi generacija danas, ti se ode pridruzis napises post a da se nisi prije toga ni predstavio, sto je osnova kulture i pravilo ovog foruma, naime i ja imam sina koji je zavrsio visu pomorsku i sad bi treba ici za kadeta, tako da ovo moje vrijedi i za njega. Slazem se da treba pomoci kadetima ali tako da nadju posa, da krenu, ali se obogatiti nece od kadeture. Otkud ti ideja da su kadeti prije 30 godina radili kat kuce i kupovali auto? pa bio sam kadet 1988 godine i mogu ti reci da niti sam imao za kat kuce niti sam kupio auto i bio sam kadet na Tankerskoj koja je i tada bila najjaca firma u Jugoslaviji, sto blebetate bez veze, i nisam imao placu u dolarima nego u dinarima, dalje, koliko je bio dolar, najvise je bio 9 kuna koliko se ja sjecam, pa nek je mojih 1200 dolara bilo 2000 dolara danasnjih ali bio sam Sekondo, alo, Sekondo, neka me nitko ne shvati krivo, ali sto je Mornar? cistacica sa Matrikulom, nista vise, nemoj meni pricati bajke. Istina da je teze naci posao danas, to stoji, ali smisao mog posta je bio, da najprije trebas znati puzati da bi znao hodati, stalo se vise u portima, istina, ali samo balkovi koji i danas stoje duze, nisi imao internet, telefon, tesko je bilo biti u kontaktu sa familijom, ugovori su bili po godinu dana, danas imas internet po brodovima, telefone, mozes svaki dan zvati doma, ostavio bi te danas godinu dana na brodu pa sve i da pricas svaki dan sa zenom i da jebes u svakom portu, pita bi vas bili izdrzali, godina dana je godina dana moj mladicu, nemojte se mladi uvriditi, ali niste vi dragi moji navikli raditi, nemate vi osnove radnih navika nego ste sve navikli na guzicu, uklhucujuci i moju dicu.