Tankerska plovidba zadar

Vjerojatno za cifa... Jer je par momaka nakon jednog broda za terca i dva za sekonda vancalo za cifa... Tako sam cuo a dali je istina neznam [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Onda je i ono da su i place digli isto istina. Neka neka samo naprid izvukli su se!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

A neke san glasine cuja da je dogodine plan uzeti par aframaxa pa ako mozda neko zna nesto vise...

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

1416 usd.......pa zar to nije sramota ????

Ja ne mogu virovati kad citam neke postove o placama, pa ljudi moji, ja sam na Tankerskoj ka sekondo 1991 godine ima 1200 dolara, 1994 godine sam isa na stranca (Norveska Firma Green Reefers) za cifa za 3000 dolara, i to je bilo preko Techmara, jos sam preko njih naviga na Ahrenkiela i na Seatrade i placa mi je bila 4000 dolara na Seatrade na Ahrenkiela 3600 dolara, sve ka cif, prije odlaska u offshore 2008 sam bio na Columbia Ship Managementu kao cif za 4800 dolara, sto vi hocete??? Ukoliko neko ne viruje mogu vam ode postati platne liste i ugovore iz tih vremena, zena mi nije radila ko ni danas i iman dvoje dice od koje je prvo rodjeno 1993 godine, sto bi vi tili da mornar ima 5000 dolara a kadet 7000 dolara i onda prvi ugovor odma BMW serija 5, sto mislite postati bogati nakon kadeture, pa stojte doma i kukakjte za bolje i niste.

Vidis i sam kakva ste vi generacija danas, ti se ode pridruzis napises post a da se nisi prije toga ni predstavio, sto je osnova kulture i pravilo ovog foruma, naime i ja imam sina koji je zavrsio visu pomorsku i sad bi treba ici za kadeta, tako da ovo moje vrijedi i za njega. Slazem se da treba pomoci kadetima ali tako da nadju posa, da krenu, ali se obogatiti nece od kadeture. Otkud ti ideja da su kadeti prije 30 godina radili kat kuce i kupovali auto? pa bio sam kadet 1988 godine i mogu ti reci da niti sam imao za kat kuce niti sam kupio auto i bio sam kadet na Tankerskoj koja je i tada bila najjaca firma u Jugoslaviji, sto blebetate bez veze, i nisam imao placu u dolarima nego u dinarima, dalje, koliko je bio dolar, najvise je bio 9 kuna koliko se ja sjecam, pa nek je mojih 1200 dolara bilo 2000 dolara danasnjih ali bio sam Sekondo, alo, Sekondo, neka me nitko ne shvati krivo, ali sto je Mornar? cistacica sa Matrikulom, nista vise, nemoj meni pricati bajke. Istina da je teze naci posao danas, to stoji, ali smisao mog posta je bio, da najprije trebas znati puzati da bi znao hodati, stalo se vise u portima, istina, ali samo balkovi koji i danas stoje duze, nisi imao internet, telefon, tesko je bilo biti u kontaktu sa familijom, ugovori su bili po godinu dana, danas imas internet po brodovima, telefone, mozes svaki dan zvati doma, ostavio bi te danas godinu dana na brodu pa sve i da pricas svaki dan sa zenom i da jebes u svakom portu, pita bi vas bili izdrzali, godina dana je godina dana moj mladicu, nemojte se mladi uvriditi, ali niste vi dragi moji navikli raditi, nemate vi osnove radnih navika nego ste sve navikli na guzicu, uklhucujuci i moju dicu.

Last edited:
za pojednostavnit cadet i assistant su totalno nepotrebni na brodu i svali dolar koji budu placeni je super
sad ako neko ocekuje cudo od solid to je do covika

@Srelec,

Ma, mislin ono, volio bi ja da Mornari i Kadeti imaju 10000 dolara misecno ja bi onda ima barem 50000 dolara, napisa sam prije, Mornar nista do obicna cistacica sa Matrikulom a Kadeti i Asistenti nisu ni to.
Meni je jucer mladjen sinu bila Krizma a ja tu na brodu, a oni bi da imaju 10000 dolara placu, da su doma za Novu Godinu, Bozic, Uskrs, cilo lito, Dan Zena i sto ja znam, ajde, tili smo demokraciju, evo sad je imamo, nece te niko platiti dok muda ne otegnes, a ne ko prije u socijalizmu, dr*ati ku*ac i primati placu.

Back