Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/21
    1.Casnik infomanager avatar
    Datum registracije
    Feb 2008

Početno Crni dani za SSM?

Akcija SPH: Pomorci na Svetom Jeri bez plaće
    Na brodu Sveti Jere ( vlasnik JC Shipping Co Ltd-Malta, manager Split Ship Management Ltd-Split)nalazi se osam članova posade (3 Hrvata) kojima brodar duguje oko 34.000 dolara za plaće u siječnju i veljači. Brod je isplovio iz Kopra za Oran, ali se sada nalaze na sidri??tu ispred Splita.Akcija SPH: plaće za posadu Bitumen Expressa
    Brod Bitumen Express (vlasnik Sargeant Trading Asphalt Ltd- Bahami, manager Split Ship Management Ltd- Split)se nalazi na mrtvome vezu već du?že vrijeme u Rijeci. Ovoga tjedan posada (pet Hrvata, 1o Filipinaca...) se obratila Sindikatu pomoraca Hrvatske sa ?žalbom da im nisu isplaćene plaće, odnosno da se brodar ne pridr?žava ugovora.
    SPH je izvr??io pritisak na vlasnika i managera broda, pa se očekuje da će plaće biti isplaćene početkom slijedećeg tjedna, uz to pomorci koji ?žele će biti repatrirani.

na rvacki Gringo Green-go avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Vroon Offshore

Početno

Malo san prolista kretanje brodova,i pod SSM-om san naša vrlo veliku flotu,čini mi se cruiseri više-manje!!!Zanima me da li oni stvarno imaju ljude na svim tim brodovima,i da li još krcaju na Canmare,Chiquite,Ex-Mingove itd.!!!
    Prošlo je dosta vrimena otkad više nisan tamo pa nisan uopće u toku!!!
    Kretanje brodova je malo starije ,ali to nije bitno!!!!

SPLIT SHIP MANAGEMENT

SVETI JERE u Sfaxu, OASSYS II u Cartageni, THERESE u Barbadosu, CARIBBEAN PRINCESS 16. ožujka u Evergladesu, CORAL PRINCESS 16. ožujka u Evergladesu, DAWN PRINCESS 16. ožujka u San Diegu, DIAMOND PRINCESS 16. ožujka u Ensenadi, GOLDEN PRINCESS 15. ožujka u Los Angelesu, GRAND PRINCESS 16. ožujka u Evergladesu, ISLAND PRINCESS 16. ožujka u San Juan Del Suru, PACIFIC PRINCESS 15. ožujka u Singapuru, SEA PRINCESS 16. ožujka u Dominici, SAPPHIRE PRINCESS u Fjordlandu, STAR PRINCESS 16. ožujka u Puerto Monttu, SUN PRINCESS u Whitsunday Islandu, TAHITIAN PRINCESS 16. ožujka u Bora Bori, PACIFIC STAR u plovidbi, PACIFIC SUN 15. ožujka u Darwinu, QUEEN ELIZABETH 2 u Hong Kongu, QUEEN MARY 2 16. ožujka u St. Luciji, ARTEMIS 16. ožujka u Antigui, AURORA 18. ožujka u Sharmu, ARCADIA u Panamskom kanalu, ORIANA u Kuala Lumpuru, OCEAN VILLAGE u Montego Bayu, AMSTERDAM 16. ožujka u Mumbaiju, MAASDAM u Ft. Lauderdaleu, OOSTERDAM u San Diegu, RYNDAM 16. ožujka u San Diegu, VEENDAM 16. ožujka u Tampi, WESTERDAM 16. ožujka u Ft. Lauderdaleu, CROWN PRINCESS u San Juanu, OCEANA u Barbadosu, NORWEGIAN DREAM u Puerto Monttu, NORWEGIAN SUN 16. ožujka u Los Angelesu, MARCO POLO u Porto Grandu, NORWEGIAN JEWELu Miamiju, NORWEGIAN SPIRIT 16. ožujka u New Orleansu, ZUIDERDAM u Ft. Lauderdaleu, ZAANDAM u Konu, CALYPSO 17. ožujka u Itaqueu, HANSA COMMODORE 19. ožujka u Santosu, LUNDENES u Norfolku, PRINSENDAM u Philipsburgu, SWIFT SUPERIOR u Eleusisu, GLORY I u Rotterdamu, CMA CGM HOMERE u Degrades Des Cannesu, NORWEGIAN PEARL 16. ožujka u Miamiju, ROTTERDAM u Ushuaiaju, SUPERSTAR AQUARIUS u Hong Kongu, SUPERSTAR LIBRA u Hong Kongu, SUPERSTAR PISCES u Hong Kongu, OCEAN VILLAGE 2 u Montego Bayu, VOLENDAM u Oranjestadu, STATENDAM u Coloniji, ROYAL PRINCESS 16. ožujka u Manausu, EMERALD PRINCESS 16. ožujka u Princess Caysu, SWIFT SECURE u Hustonu, SWIFT SPLIT u Misurati, NOORDAM u Phillipsburgu, NORWEGIAN DAWN 16. ožujka u Miamiju, NAVISION LOGGER u Port Faidu, PACIFIC DAWN 16. ožujka u Isle of Pinesu, MOL FOCUS u Manausu, NORWEGIAN GEM u Nassauu, SWIFT CRO u San Lorencu, SUPERSTAR VIRGO u Port Klangu, SUPERSTAR GEMINI u Singapuru, MEGARSTAR ARIES u Singapuru, MEGASTAR TAURUS u Singapuru, WASA QUEEN u Port Klangu, CMA-CGM PLATON 16. ožujka u Algecirasu, NORWEGIAN MAJESTY u Key Westu, PINE TRADER u Cientuegosu, QUEEN VICTORIA 16. ožujka u Ko Samui.
    Tko drugome jamu kopa,dvi sriće grabi

Son Gli Amici Molto Rari , Quando Non Si Ha Danari - hrvatska aktualna

Clan Posade passaforza avatar
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    fpso

Početno

Green-go oni ti ka i globtik stave sve brodove di ukrcaju pa i ako je samo jedan hrvat na brodu. sta se tice canmara i chicita,chicite su prve izgubili jer se brodovi nisu odrzavali a nakon havarije canmar valoura na azorima izgubili su i njih. uglavnom totalni bukake od firme.

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Za Chiquitu ti mogu reci osobno,jer sam nazalost bio tamo preko njih a poslije direktno preko GWF-a. Izgubili su ih zbog nezadovoljstva sa posadom,koja djelomicno nije znala engleski a to je bilo pod obavezno jer su barba i kapo bili stranci,i zato sto su slali dosta nestrucnih ljudi,primjerice poslalo nam je na brod Engine Fitter-a,decka od 20-tak godina koji je samo prosao par dana kurs varenja u SSM-u ( i to su mu naplatili),koji je na cijev od pare stavio slijepu flandju koju je napravio od drva i stavio gumenu brtvu..?!?!?Kad su ga iskrcali on je zvao ITF- i popusio,naravno takvih i jos kojekakvih neugodnosti za Chiquitu je bilo previse i zato su prekinuli suradnju.
    Posljednje uređivanje od High Voltage : 04-18-2009 at 04:58 PM

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    CCL

Početno Split Shit Management

Da i ja dodam malo soli na ranu,nije lipo nekoga crnit,ali taj SSM
    ajme majko ko je tamo,ja bio jednom davno,preko tudje nevolje do uspjeha,to bi im tribao bit moto,pricali su da ce dobit Royal Caribbeana,hahaha,a sta ce im SSM
    mos mislit raz..... bi oni i Royala,a gosp. Brkic )

E moj narode

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    CCL

Početno

A sta je netko prije spomenuo,taman da su i brodkog misa ukrcali,oni pisu da je brod pod njihovim managementom......
    a triba oprat lovu dignutu iz Jadroplova.....

medecinka dalmacija avatar
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    ENT

Početno

Jel oni jo?? krcaju na Celebrity ili zapravo nisu ni krcali nikad

kapo
    Datum registracije
    Feb 2009
    Firma
    stolt tankers

Početno

Citiraj Prvotno napisano od High Voltage Vidi poruku
    Za Chiquitu ti mogu reci osobno,jer sam nazalost bio tamo preko njih a poslije direktno preko GWF-a. Izgubili su ih zbog nezadovoljstva sa posadom,koja djelomicno nije znala engleski a to je bilo pod obavezno jer su barba i kapo bili stranci,i zato sto su slali dosta nestrucnih ljudi,primjerice poslalo nam je na brod Engine Fitter-a,decka od 20-tak godina koji je samo prosao par dana kurs varenja u SSM-u ( i to su mu naplatili),koji je na cijev od pare stavio slijepu flandju koju je napravio od drva i stavio gumenu brtvu..?!?!?Kad su ga iskrcali on je zvao ITF- i popusio,naravno takvih i jos kojekakvih neugodnosti za Chiquitu je bilo previse i zato su prekinuli suradnju.
    To bi značilo da smo bili kolege. Lijepi brodovi u ono vrijeme ali sve ostalo vezano uz SSM trulo. Sreća da sam im otkazao na vrijeme. Imam puno kolega s Jadroplova koji su bili jako sretni kad je Bo?žić s ekipom preuzeo. Pobigli svi na prave firme i tu smo već nekih 12-13 god. Thanks to SSM!

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Citiraj Prvotno napisano od mandrilo Vidi poruku
    To bi značilo da smo bili kolege. Lijepi brodovi u ono vrijeme ali sve ostalo vezano uz SSM trulo. Sreća da sam im otkazao na vrijeme. Imam puno kolega s Jadroplova koji su bili jako sretni kad je Bo?žić s ekipom preuzeo. Pobigli svi na prave firme i tu smo već nekih 12-13 god. Thanks to SSM!

Moguce je,moguce.... Bremen i Rostock, elektricar iz Rijeke. A uskoro cu biti skupa na brodu sa Zoranom, elektricar iz Splita...

Kadet
    Datum registracije
    Jun 2009

Početno

A drustvo sto znate o bitumen tankeru u Rijeci.Kako tamo stoji stvar.Zna li ko nesto vise o tome.

?žena pomorca nera avatar
    Datum registracije
    Mar 2010

Početno

Hej ljudi, zna li itko kako je zavr??ila saga sa bitumenom i ssm-om. jako mi je va?žna ova informacija.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Da mi je znat di je nesta oni thread o najjacoj agenciji u Rvata Split Ship Managementu.Ali agencija ponovno jase na krilima mladih strucnjaka/managera.Evo sutra veliki pomorski strucnjak,a ujedno bozicev sin(sta ti je pomorska i famigliarna tradicija) dolazi u Singapur na preuzimanje Front Huntera(konverzija FSOa prodana Nigerijcima). Volija bi da i ovi put kradje i lopovluka ne fali jer bi sa crnima mogla past koja dinja sa ramena. Pa ko god je reka da imamo neucinkovito pravosudje nije falija.Evo ga veliki pomorski strucnjak,humanista i spšasitelj pomoraca ponovno jase, brod se sad zove Mongolija,sta je manje bitno jer ce opet bit genijalaca sta ce nasist i za qrac im je govorit. Samo neka genijalci koji ce ipak otic dole znaju da je njihova guzica u Nigeriji dok ce debeli gazda to nadgledat iz udobnosti svoga ureda.Pamet u glavu zato jer ovo je jebena kombinacija SSM i Nigerijci,a u kazanu kuvani i peceni hrvatski pomorci.
    Covik koji mi je ovo javija je inace nepozeljan. Njegov tim je konvertira brod kad je vec prodan, a ssm je uletija ka svetac i spasenje jer rusi s v shipa oslo nece dole da se bakcu.Ovo pokazuje kako je nekad dobro bit u dobre i sa personama non grata, dok neki samo vicu di si care, zivija, upri..upalit ce nesto.,neki imaju info u rukavu koji se eto sada vise skoro i ne cuje ovdje. Poruka sa dalekog istoka Vam je: momci, pamet u glavu.

I jos najfriskije vijesti Bozic otvara fakultet za inspektore i kadrovike. iz srednjoskolske klupe, direkt u ovo i postajes supermen. Hoce li ovo nase ministarstvo to priznat i oce li to proc bilo di pa i u africi osim u Rvackoj vrag zna.Ide velika reklama da se ovo zvanje upisuje u radnu knjizicu.
    Posljednje uređivanje od Frankie : 02-27-2012 at 02:01 PM

Aeng High Voltage avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    NCL

Početno

Blago nama...bit ćemo zemlja sa najviše mladih i iskusnih inspektora,a to je ono što se u svijetu traži. Toga se jedino šjor ratko može sjetit...BRAVOOO !!

kibbutznik Le Amateur avatar
    Datum registracije
    Nov 2010
    Firma
    kibbutz

Početno

kako ne, kako ne, ova dvojica sta su se upisala ove godine uce vec punon paron, a i ode kod nas su vec bili zaprimljeni prvi upiti zainteresiranih. http://www.pomorac.net/forum/visokos...pomorstvu.html

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Zanimljiva novitada.., ovo što je ob-narodio Frankie,

Nedavno sam pregledao svoje memorijske kartice za foto aparat. Onako, da se prisjetim što smo gradelavali na krmi i gledajući one škampe, ribu, janjce, odojke, a da ne spominjem pive i vina u potocima - palo mi na pamet kako je blaženik iz SSM-a tj. Rale glađu napatio ljude, onda u Africi itd. Zatim sam pošao na Blog da vidim kako živi Bradcaduro.., da li ga je još boli noga i tako.., uglavnom, saznao sam s Bloga da se na nekom SSM brodu desio još jedan smrtni slučaj?!

Nisam znao ranije za to, jer sam bio "out of range".

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 02-27-2012 at 06:35 PM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Evo i dream team posada sta ide doli 6 nasih + Filipinci ( barba - oko 70 godina dubrovcanin, stari tankeras ali ne moze u te godine vise nigdi , 2/E, 3 off i 3 asistenta / kadeta.).Kad ce placa??? A kapnit ce sta valjda do dogodine samo neka izdrzu neka se strpe. Kako cujem piture ima pa ce moc minjat za hranu jedno vrime.

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Le Amateur Vidi poruku
    kako ne, kako ne, ova dvojica sta su se upisala ove godine uce vec punon paron, a i ode kod nas su vec bili zaprimljeni prvi upiti zainteresiranih. http://www.pomorac.net/forum/visokos...pomorstvu.html
    Promaklo mi je jer ne ulazim pretjerano u vlasnicke strukture pravnih subjekata.Ali posto pomorac do svoje 35 ili 40 moze preko SSMa zaradit miljun i po dolara drzim da inspektor moze bar duplo.Zato navali narode jos malo pa nestalo.
    Pomorci do svoje 40 godine mogu zaraditi 1,5 milijun USD > Slobodna Dalmacija > Hrvatska

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Boze sacuvaj...
    Uzevsi u obzir clanak kojeg je napiso cjenjeni ljubitelj tratincica i cistog zraka Dr. Caric, sad nam je jos trebalo ovo.
    Sto mi nije taj Bozic postojao prije u zivotu, a ne da taslacim asistenturu za 700usd pa ko 4th za 2000 eur.. A kod njega sve duplo..

mozzo Gavran Mile Selimir prof. avatar
    Datum registracije
    Mar 2009
    Firma
    Associazione Mozzi Italiani

Početno

Citiraj Prvotno napisano od C.C2 Vidi poruku
    Boze sacuvaj...
    a ne da taslacim asistenturu za 700usd...

Eeee kolega moj, taslačio sam ja za 98 dolara, 12 mjeseci i 7 dana u komadu. Hebiga, "tempi del cazzo", bila takva vremena. Poslije sam pošao u Jadroplova pitati za posao i rekli su mi ono ka' priko šale "ma, ti si vlaj" - tj. da nema. Možda mi je upravo Rale to odgovorio. BTW, ovo u Slobodnoj Dalmaciji što je bilo, ne znam da li se novinar zayebavao ili je toliki glupan da ne razumi ništa. Čak je proglasio Raleta kapetanom.

Dio članka iz SD, bold sam ja stvio:

"Ugodan život
    U sljedećih 10-ak godina navigavanja, ako ima plaću 15 tisuća dolara (godišnje šest mjeseci na brodu), može zaraditi 900 tisuća dolara, što je s onim prije zarađenim novcem više od 1,2 milijuna dolara. Do svoje 38. godine života osigurao je ugodan i lijep život, kazuje nam kapetan Ratko Božić, direktor i vlasnik “Split Ship Managementa”, tvrtke koja već 20-ak godina posreduje pri ukrcaju pomoraca na brodove."

Posljednje uređivanje od Gavran Mile Selimir prof. : 02-28-2012 at 08:58 AM
    "Ne dozvoli valovima morskim da nas razdvoje i da vrime koje smo proveli zajedno ostane samo u sjećanju."

> > > http://zagreb-forum.com/index.php?to...9.msg19539#new

Junior engineer C.C2 avatar
    Datum registracije
    Nov 2011
    Firma
    KOTC

Početno

Verovatno je u pitanju sljedece..

Balvan koji se zaposlio ko novinar na odredjeno, plus mu Bozic kapnuo koju u djep za reklamu i eto ti clanka.

Da se krivo ne razmujemo, moj post povise je bio pisan u ironicnom tonu, uzevsi u obzir clanak i svrhu istoga

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •