Ovo je na zalost istina!! Pomorstvo kao profesija je sve manje i manje isplativija. Dugorocno place na Lng-u ce ostati iste ili manje, a inflacija dere. Za 10-15 godina ce lng bit isto sto i danas kontejnerasiNazalost, LNG industrija za hrvatske pomorce vec dugo vrimena gubi primat, sve vise se guraju filipinci za senior pozicije, a da ne govorin o drugim nacionalnostima. Godine 2006 sam se ukrcao prvi put na LNG i tada su hrvati bili medju jacim nacijama u LNG industriji. Ja sam izasao opcenito iz oil & gas sektora jer se tu vise nisam vidio sa takvim nacinom rada i politike vecina firmi, a radio sam u LNG-iju i drillingu na senior poziciji.
Sritno svima!
Alpha gas, zna li itko ista o ovoj firmi? Cuo sam da su uvjeti brutalni, a da zivot na brrodu odlican
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ali neće naše nego španjolce, latvijce i poljake16000 eura za chiefa palube, nije neka lova. Ima ih dosta boljih. Alpha gas malo ispod 20 000 dolara za chiefa
Zna li netko kolike su plaće na COSCO lng. Ide se preko Northen Marine-a. Trebam ići tamo ali joÅ¡ nemam ugovorapa me zanima dali je netko već to proÅ¡ao. Jer ono Å¡to mi je reÄeno na intervju ne znaći da će biti u ugovoru....
![]()
Koliko se sjecam, ima par godina je bilo price kolika je placa na dynagasu. Mislim da je bila iznad prosjecna sto se konkurencije tice. Uvjeti osim place po prici nisu bili bog zna sto. Ako netko ima kakav update, bilo bi lijepo da napise