Torm a/s

a dok platiÅ¡ na tankerskoj staž jer viÅ¡e niÅ¡ta ne plaćaju opet imaÅ¡ malo viÅ¡e...jedino Å¡to su na tankerskoj ugovori 4-4, a ne 4-2 (kome paÅ¡e bit duže doma a da nema ljute kredite čak i bolje na tankerskoj) :d

edit. A ako prodaju joÅ¡ koji brod bit će 4-8 ugovor :udriglavom

hehe. Tako nesto. Ukinuli radni staz ima misec dana..

Evo vidim da Samuel pita situaciju na Tormu,,sta se tice place nije se puno promijenila za juniore: Pocetna placa 3/O i 4/AE je 4000 dolara, a 2/O i 3/AE 5300 plus svake godine 50 dolara bonusa seniority..Ugovori za juniore su 16 week on a doma po dogovoru dok za seniore je 10 weks on/off..place nisu permanet! Situacija je takva da na firmi je sve vise i vise indijaca tj mogu sigurno rec lagano da su i preuzeli firmu..dosta nasih juniora je u zadnje vrijeme otislo sa firme ali koliko mogu vidjet po crew listama dosta je i doslo novih na firmu.
Brodovi su svi opremljeni internetom, sta se tice sekonda palube nema papirnatih karata brodovi su paperless.. eto ako koga sta jos zanima neka slobodno pita!

Lipi pozdrav iz Yemena!!!

Hvala Tommy na brzom odgovoru, to je okvirno to. Samo me jos zanima situacija za avancavanje i to sa 2/O u Ch.Off, da li imaju neku svoju politiku ili je individualno, tj ovisi o situaciji. ..

Pozdrav u Yemen

sta se tice avancamenta iz sekonda do C/O to sve ovisi ako njim je hitnoca onda da ali obicno se ide nekim redom koliko si na firmi i ugovora vec tu kod njih,,avancamenat izmedju 3/o i 2/o ide jako brzo i evc kroz dva ugovora mozes avancat a ovo za C/O ipak moras malo guslat prije nego avancaju ali kako sam reko ako je hitno onda se i tu brzo avanca!! Ali uglavnom vec imaju oni neki svoj plan ko od sekonda ce naprijed a ko ne jos

Evo malo da osvijezim temu.
Situacija na Tormu svaki dan sve gora i gora.
Prvo ti primamljivi ugovori su samo na papiru. Smjene nema ni za lijek, covjek valjda treba zavrsit u ludnicu da dobije smjenu.
Evo recimo meni sa ugovorom od tih famoznih 12 tjedana-ostadoh 5 mjeseci.
Master je trebao ici kuci za koji dan mrtvi hladni su mu rekli minimum jos dva mjeseca.
Drugo place su srezane za sve nove pridoslice i novo avancane. Mi smo zadrzali place koji smo stari.
Tako da sad prvi kuverte starta sa 10.800 usd a master 13.500.
Ako koga zanima za druge rankove posaljem...
Prije je bilo basic-leave 50-50%, a sad mislim da je basic za mastera 2.000 usd cca, pa nedaj boze bit bolestan placa je ko u konzuma.
Ubijaju sa papirologijom i svaki dan je sve vise i vise papira.
Eto.ako ima ko sta za pitati...

Evo malo da osvijezim temu.
Situacija na Tormu svaki dan sve gora i gora.
Prvo ti primamljivi ugovori su samo na papiru. Smjene nema ni za lijek, covjek valjda treba zavrsit u ludnicu da dobije smjenu.
Evo recimo meni sa ugovorom od tih famoznih 12 tjedana-ostadoh 5 mjeseci.
Master je trebao ici kuci za koji dan mrtvi hladni su mu rekli minimum jos dva mjeseca.
Drugo place su srezane za sve nove pridoslice i novo avancane. Mi smo zadrzali place koji smo stari.
Tako da sad prvi kuverte starta sa 10.800 usd a master 13.500.
Ako koga zanima za druge rankove posaljem...
Prije je bilo basic-leave 50-50%, a sad mislim da je basic za mastera 2.000 usd cca, pa nedaj boze bit bolestan placa je ko u konzuma.
Ubijaju sa papirologijom i svaki dan je sve vise i vise papira.
Eto.ako ima ko sta za pitati...

Svaka cast na updateu mislim da ce pomoc ljudima u razmisljanju.

Jel ovo place samo na brodu?

Pa dosad nas je bilo jako malo a odsad vjerovatno joÅ¡ manje. Krivnja upravo isti hrvatski top4 tje hrvatski sindrom da tiramo jedni druge i najpoÅ¡tenija hrvatska agencija koju nije bilo ni briga za stenu. Uspia sam se uvijerit u to jer sam mimo njih u sekund doÅ¡a na stenu a upravo su me ti isti hrvati tili ukopat a nadam se da su neki od žestokih heroja sasječeni sa linijom otkaza.

sta je oko 70 seniora dobilo otkaze? pa jel itko ostao? koliko je onda uopce bilo nasih tamo?

Last edited:
Ma cuo sam i ja da je bilo otkaza, al 70-tak ljudi je velika brojka. Znaci da je onda stotinjak i vise nasih seniora bilo na steni. Ta brojka mi je nesto velika. Jel pricamo o steni ili cijelom NMM?

Back