jel zna ko kako se krecu place za juniore na ovu kompaniju?
jel zna ko kako se krecu place za juniore na ovu kompaniju?
Bija san ka kadet tamo...bilo je to strasno tad...sad je nesto drugo kako cujen...sad su 3 juniora i chief vanka gvardije, zadnje sta san zna je da sekondo ima 4500E, treci 3200E a imaju i cetvrtoga. Brodovi na koje idu nasi su Penelop, Sarpen, Thornbury, Alfa Germanija i Katja. Nasa je posada samo na Katji dok su na ostalima indonezani. Ugovori su sad 4 pa po dogovoru doma...Mliksi i Radman to dirigiraju. Cujen i da minjaju uskoro na 3 miseca. Eto to je sve sta znan...sve su informacije od jednog mog prijatelja koji je master sada tamo...i nadan se da pomazu.
puno fala vrlo ste ljubazni i konkretni.
Ja san bija davno tamo. Firma je bila dobra za iskustvo i za naućit, ja san osobno bija onda na svin tipovima tankera u to doba, bila je flota od nekih 12 tankera. Bilo je i starih tankera od 20-ak godin i vi??e kupjenjih od tada propaloga Sanko line. Onda su bili ugovori po 6 miseci.
Ako jo?? imaju Katju, onda bi ona danas imala 13 godina i time bi bila najstarija, Alfa Germania ima 11, ostali su mlađi.
Neznan ko je jo?? osta tamo, moje iskustvo sa nekin na??in judima i sa par Ruskih Kapi (koji su se krcali direktno priko Finske) nije najboje. Sazna san da je prije par godina nekoliko tih Lundqvistovih ruskih Kapi oti??lo na Stenu Bulk, jer im se otvorija Stenin ofice u Sankt Petesburgu, pa su stare tenzije i svađe sa Hrvatima pre??le tamo. Osobno san se "spasija" od kad san oti??a ća sa te firme. Ali nemoj slu??at mene, ja san tamo pro??a 8 tankera, danas je drugo vrime.
Ćuja san i ja da su plaće sad u eurima. Nadan se da se stanje popravilo. Ako nemore?? nać boju firmu, moje osobno mi??jenje je da prihvati?? ponudu, posal je bitan, iskustvo će?? sigurno steć, a mo?žda se neće?? razoćarat.
ja bia kadet na alfa germaniji...firma-tako,tako.ali,bitno je iskustvo i posal,naravno
...ca smo na ovom svitu...
Ja san isto bija ne Germaniji...sta se tice iskustva apsolutno se slazem...stari Lunqvist je lagani monopolist u sj.moru, brodi 80% navigaju samo gori i miljun vijadi misecno. Sve tipa sullom voe - hamburg, tees - fawley ili hound point za negdi...uglavnon sve dan ipo navigacije i to kad imas srice. Jednom godisnje brodi idu u mediteran radi odrzavanja i ponekad se ukrca radi toga i ridding crew. Neznan sad kad je kriza jel jos uvik pice toliko al kad san ja bija u 6 miseci smo naparvili 35 vijada virovali ili ne. Dover mi je bija ka splitska vrata, ono vidija san ga svaki dan. I firma nije sad tako tako...vise je dobra nego losa...jer prvi ima 9.5 ijad eura a barba 11.5...pa ti sad vidi. Brodovi se odrzavaju, nisu nesto opremljeni tj. osnovno su opremljeni al sve je to ok. Ima to svojih prednosti. Ja san gleda televiziju i to 20 programa cili ugovor priko DVBT...uvik si na 20-30 milja od kraja tako to je super. Eto malo san oduzija al moj je dojam da je to dobar izbor za svakog ko zeli naucit puno toga. Samo primjera radi...TK me u to vrime uzeja bez iskustva odma za treceg a bija san kadet na lunqvista...
toliko od mene.
zivili![]()
Nije ta plaća ni lo??a. U poćetku kad je tek euro do??a, samo su Finci i ?*vedi imali plaću u eure.
tocno...u međuvremenu su nasi masovno bizali ca na druge firme...i eto sad su se izborili za dobre ugovore i place...
Tu su najvi??e bili krivi Mlikota i Radman. U po godine (ćini mi se da je bila 2004) izgubili su nekoliko mlađih Barbi i Kapi, desetak prvih kuverte i makine i najgore skoro 20 sekondi kuverte i makine, pola ih je imalo brevet za seniora, a njih 2 ih nisu tili ovancat, zbog razno raznih stvari. Bilo je puno i timunjera ili mazaći sa breveton za oficira, koje nisu nikako tili ovancat, pa kad su se makli, druge firme su ih odma uzeli. Puno se je vi??e gledalo ko je u kakvoj klapi, ko sidi u Labuda, pitalo se no??troma ili pumpmena za oficire kuverte, a mehu ili elektricara za makini??te. Oko onih nekoliko ruskih Kapi (kompletni redikuli) na??i judi se "treperili" za ovancamenat, a posli bi plakali njima u officu kad bi ih naguzili.
Ali dobro, sve u svemu bilo je dobro, dobra odskoćna daska za daljnje tankerske firme, ba?? zbog tog luđačkog ritma u Sj. moru, koji je jo?? bija te?ži dok su ugovori bili 6 miseci. Čuja san posli da su mazaće sa oficirskin breveton gurali odma za sekonda makine (onda nije bilo 3. makine, neznan kako je sad) ili mlade sekonde kuverte i makine u 1. oficire, pa su jadni momci drćali ka dica na iskrcajima i ukrcajima, pogotovo kuverta, a sve bas zbog naglog gubitka judi.
Ipak nije svako zlo za zlo, ?život gre daje i isto mi je drago da se je ipak prominilo na boje, zbog na??ih judi.
Postoji li neka njihova web stranica( ko krca za njih ) ili kakav kontakt?
Hvala unaprijed
OSM iz Splita, bili su u prvoboraca, sada Zvonimirova 8, neman pojma jesu li jo?? tamo. Telefone san izgubija.
Je u pravu si, jos su tamo, i ja san brojeve telefona posolija, iman jednoga koji ih ima...sutra cu javit to...sad evo samo link za lunqvistovu stranicu http://www.lundqvist.aland.fi/
I sve sta si reka je apsolutno tocno...i dan danas ljudi tamo avancavaju brzo i prebrzo i jos uvik se drce...iako se i najbrze nauci jer je sj. more nemilosrdno ono ili jesi ili nisi.
zivili vi meni![]()
Orient Ship Management d.o.o.
Kralja Zvonimira 8
21 000 Split
Croatia
Tel: +385 21 48 36 93
Fax: +385 21 48 36 94
sm.cro@st.htnet.hr
I ja san ima ponudu za Lunqvista prije nekog vrimena.Placa srednja samo sta su za moj posa Pumpmana tili jos uvalit posa Nostroma pa su to bila dva posla za jednu placu i naravno nisam prihvatija ali koliko znam niko nije reka nista lose o toj firmi..Tako s moje strane bez preporuke ali i bez primjedbe....
Kud plovi ovaj brod?
Ima ti tamo i indijaca kapetana, dobro je ić za 4 palube jer možeš dosta naučit
Pozdrav svima! Eto da i ja nešto kažen o toj firmi pošto san tamo zaposlen. Plaće su skroz ok. Chief ima oko 9300 ,sekondo 4000 ,terco 3100 ,četvrti 2800 eura.Još ima i božičnica 400 eura,a i za seniority se ubere 150 eura za godinu vjernosti firmi. Pošto je naša bašaforca ostala samo na Katiji,a ja tamo dugo nisan bija,njihove van plaće ne bi zna. Brodovi su većinom po North-u, a ovi najnoviji Penelop se kreće najviše po Mediteranu. Ima nas 5 nacije, Barbe su Finci i naši, kapi isto tako.Ima jedan 1/E Rus,struje su Indijci,a posada iz Indonezije.Ka šta je splitski kanal reka jedno vrime je dosta ljudi otišlo s kompanije,plaće su bile male,teško se ovancavalo.Sićan se da san s poručnićkin i završenon višon školon mora ić za mornara,ko je moga sanjat o trećen.Ali sva srića,toga više nema.U agenciji su skroz korektni.Možeš se s njima dogovorit koliko bi tija stat doma itd.Smjene se rade po Europi tako da ti izbjegavaju dat hotel ako baš ne moraju.Sve u svemu,za vridne i mlade ljude jako dobra kompanija jer brzo ovancaju.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)