Tankerska plovidba zadar

sutra prodajem dionice Tankerske i ulazem sve u Atlansku i Uljanik. to su nase najbolje brodarske firme. en ti nedljice!!!

Ovo sam propustio.Uvijek sam volio naletit na kolege burzovne mesetare i znalce.Siguran sam da ih je tu nekolicina i da imaju dionoce TNPL pa ce ti se vjerujem javit.To ce ti bit super odluka.Prodat firmu koja je na 0,2 booka koja brodove gradi uglavnom zivom lovom i uc u firme koje ekspanziju i razvoj temelje na prezaduzenosti(ovdje prvenstveno mislim na ULPL ,a ni ATPL nije daleko)
A vidim da se ova racionalna odluka temelji na forumskom prepucavanju.JA bi pored toga sto prodam dionice TNPL prestao kupovati sve Maraskine prozvode(prvenstveno sok od visnje) i izbrisao Zadar sa karte.

Ovo sam propustio.Uvijek sam volio naletit na kolege burzovne mesetare i znalce.......

hahaha dobro je, Frankie...sigurno necu temeljiti odluke na Forumskim prepucavanjima. Tankerka je dobra firma za ulagati daleko od toga, no dobra je ATPL i ULPL....pa tko voli nek izvoli.

Usput, nemam nikavih problema sa tankerskom niti sam to rekao. Rekao sam nesto drugo u vezi placanja tecajeva.....na sto su se neki nasli uvrijedjeni.

Ići uspoređivati Korkyru, SSM ili Lo??injsku s Tankerskom, je uspoređivati dva odvojena svijeta. Tankerska; plaća veća nego kod nekih stranaca, + 13 plaća + dionice; ma di su tu na??e ostale brodarske firme.

Tankerska je sigurno najbolja brodarska firma kod nas.Dolaze 4 novogradnje ove godine,a po tonazi je veca od atlanske,uljanika i jadroplova SKUPA.
Sta se tice dionica,nisu za spekulante,ali ko ima vrimena i volje cekat moce dobro zaradit.

Ne znam ??to misli?? pod tim 13. plaća + dionice...
Tankerska plaća SAMO na brodu, ??to u prosjeku iznosi 6 plaća godi??nje, a dok si doma nema?? ni??ta, ??to se tiče dionica, ako je kupi?? onda je ima??, a dati ti je neće. ? to se tiče dividende, dođe ne tako često, tj. nema je svake godine, a i ako je ima, dobit će?? je ako ima?? sta?ža na Tankerskoj, to znači ako si tamo dva tri broda tek, onda zaboravi dividendu.
Naravno da nije sve tako crno, jer i sa svim time, Tankerska nekako uspijeva plaćama konkurirati svjetskim firmama.

Tankerska Plovidba...

Tankerska Plovidba...

IZJAVA!!!!To se odnosi i na dva broda koja bi do kraja ove godine te do o?žujka 2011., trebala biti preuzeta u riječkom â??3. majuâ?, a ugovorena su uz dr?žavna jamstva s plaćanjem po tr?ži??noj cijeni nakon isporuke.
Posao za 300 pomoraca
Za popunu ??est novih brodova u floti, â??Tankerskaâ? će trebati jo?? oko 300 pomoraca.
- Na tome radimo od ranije i dr?žimo da neće biti te??koća oko pronalaska tolikog broja ljudi. Plaće na??ih pomoraca, izjednačene su, naime, s konkurencijom na svjetskom tr?ži??tu, a na brodovima za suhi teret su i bolje â?? ka?že Gaćina.
Staro za novo

IZJAVA!!!!To se odnosi i na dva broda koja bi do kraja ove godine te do o?žujka 2011., trebala biti preuzeta u riječkom â??3. majuâ?, a ugovorena su uz dr?žavna jamstva s plaćanjem po tr?ži??noj cijeni nakon isporuke.
Posao za 300 pomoraca
Za popunu ??est novih brodova u floti, â??Tankerskaâ? će trebati jo?? oko 300 pomoraca.
- Na tome radimo od ranije i dr?žimo da neće biti te??koća oko pronalaska tolikog broja ljudi. Plaće na??ih pomoraca, izjednačene su, naime, s konkurencijom na svjetskom tr?ži??tu, a na brodovima za suhi teret su i bolje â?? ka?že Gaćina.
Staro za novo

Gdje je to pisalo, sto, kako, di? Je primaju kakve prijave za posao ili tako nesto? Ali pliz kakav info! :)

tp

tp

Ova firma je super. Ali problem su odnosi na brodu.Ima puno dobrih ljudi i paqmetnih. ali ima i puno "ovih drugih".... dobra firma za nauciti i svakome bih je preporucija. Bija sam tamo par brodova ka casnik palube..

..............kad se sjetim praznog frizidera na TPZ odma sam gladan!Momci znaju svoj posao isto kao sto im s druge strane zapovjednici znaju izbiti hranu iz usta i staviti $ u kasicu!......je najbolja nasa firma, ali da li je nasa zemlja vise mjerilo za ista u svijetu?????Uglavno ako imate ikakav izbor osim TPZ zgrabite to!Dosta mi je slusanja gluposti da samo oni znaju iskrcati brod?????Ko to uopce vise moze slusati.......proveo tamo 10 godina i nagledao se tupina kao i svagdje drugdje.

To je vase osobno misljenje, a ne misljenje svih stovatelja lika i djela TPZ,
isto ko sto vise od pola Hrvatske stuje lik i djelo Franje Tudmana, a ja mu se mamice lagano naqaram :uzdravlje

To je vase osobno misljenje, a ne misljenje svih stovatelja lika i djela TPZ,
isto ko sto vise od pola Hrvatske stuje lik i djelo Franje Tudmana, a ja mu se mamice lagano naqaram :uzdravlje

Naravno da je to mje misljenje.............valjda je i svrha foruma da svak kaze sto misli......nije mi jasno kakve veze ima Tudjman s pomorstvom?Boli me za njega .......

To je bilo usporedbe radi, ne misle svi o svemu isto, to je ono sto je pjesnik htio kazati, nego, koliko sam ja uspio skuziti iz vaseg posta, vi kazete, da, ukoliko netko ima drugi izbor umjesto TPZ, nek ugrabi to, a ja se tu na slazem, jer time se da zakljuciti kako vi sugerirate da TPZ nije za nikog dobra, sto nije istina, losa je samo za neznalice i neradnike, dakle, slobodno izrazite svoje misljenje, dobro ste primjetili, forum i jest za to, ali ne namecite svoje misljenje drugima, vec kazite kako vama nije bilo dobro i iznesite cinjenice zbog cega tako mislite :uzdravlje

Last edited:
Evo ja san prosli brod bio na Tankerskoj na balku na asistenturi i upa san tamo jedino zato sto iman vezu.Kad san zva , covik iz kadrovske s kojin san razgovara (ne sjecan se imena , valjda S....)mi je reka da su puni , da nema mista , mislin cak da mi je reka da vise i ne krcaju asistente (nisan siguran u ovo jer je to bilo prin godinu i po) ,a ovaj koji mi je veza (kapetan u penziji) mi je rjesi ukrcaj u roku 2 dana.Kad san dosa na brod u control roomu je bilo jedno 30 crew lista (jedno 2 i po godinu unazad) i na nijednoj nije bilo asistenta , a ko zna koliko je momaka zvalo i dobilo pedalu.Tamo san bio samo taj brod tako da neman bas neki dublji uvid u firmu , ali po onome sto san ja vidio na tom brodu , napominjen na tom brodu bas i nije nesto sjajno-bajno koliko se to ovde pokusava nametnuti.Dosta , ali dosta veze i poznanstva igraju ulogu ,na svoje oci san vidi da neki ,koje necu imenovat , imaju totalno dugaciji odnos ,od strane barbe i kapa a i od kompanije , zato jer su blizi oltaru , o spizi necu puno govorit jer po meni ona ne ovisi toliko o panatici nego o kogu , ali i nije bila bas nesto , profesionalnost , po meni i po onome sto san vidi na ten brodu , basi nije na nekoj razini , dosta toga se radi na principu vikanja i straha.To je moje misljenje i moje iskustvo sa tankerske.

Evo ja san prosli brod bio na Tankerskoj ....

Nisan tija quotati cili post, ali moram i nesto spomenuti, danasnji mladi pomorci (molim da me se ne shvati krivo) nisu ni sjena pomorcima koji su zavrsili posa i skolu u bivsoj Jugoslaviji, ne kazem da nema dobrih i pametnih pomoraca, evo i Juka je jedan od mladjih i mogu reci samo rijeci hvale, takodjer i Turist, Frenki..., ali ono sto danas vecini fali, je red-rad-disciplina, a bez toga nema ni kruha na brodu, mozemo mi kenjati koliko ocemo, ali brod je po sistemu polu-vojske, i dok tako ne funkcionira, nema kruha na takvom brodu, sad ti dodje asistent ili kadet na brod i pravi se koda je popija cilu pamet svita, meni osobno je nas Kadet kad san bio na Columbiji (a mi vozimo iz Sangaja za Pusan, ko je bio tamo, zna koja je strava tamo od prometa) reka ujutro u cetri ure kad san dosa u gvardiju, da nek iden leci da se ne brinem, stari moj, takav luksuz ja sebi niti u snu nisam smio pomisliti a kamo li provesti u djelo, nisam ja sad neki terminator, ali di ja budem cif ili Master, znace se cija je zadnja, ako nbe zbog mog znanja i sposobnosti, ono barem zbog mojih misica :hihi
Ja takodjer nisam 20 godina na Tankerskoj, ali vjerujem da nije ni sjena onoj Tankerskoj prije 1993 pa dalje, osobno znam Kapetana kojem su struju naplacivali dok je bio kadet, a sad je kapetan, a ima ih jos takvih, ali sreo sam i vece balvane koji su svoju karijeru poceli graditi na strancu a ne na nasim kompanijama, i sto je najbtinije, ni jedan nije imao potkove (ako me razumite sto pod tim znaci, ili ako hocete, temelje), dakle radi se o TPZ kao instituciji, a svatko ima neka pozitivna a netko negativna iskustva, ali ti kao asistent, nemas siguro pravi uvid u situaciju pomorstva kao djelatnosti i institucije, tek si poceja piskiti na brodu i vec sudis ljudima koji navigaju 10-20-30 i vise godina.:uzdravlje
I jos nesto, Tankerska stvarno ne prima Asistente i Kadete vec duze vrijeme, mozes skupa samnom ici kod Direktora da se u to osobno uvjeris, Tebi su ipak dali sansu, primili te, napravili ti uslugu i sad se usudjujes tu istu Tankersku blatiti, SRAMI SE

Last edited:
Kakva je TP bila prije ne znan i , nemojte me krivo shvatit , ne zanima me.Znan sto je sad i kako je meni bilo.Ja jesan na TP bio asistent , ali san prije toga 2 godine radi u skveru(strojobravar) i odradio 1 brod kao cistac (na jednoj firmi) , i 2 broda kao mazac (na drugoj firmi) , tako da mozda znan i kontan neke stvari koje kadeti/asistenti koji na kadeturu/asistenturu dodju odma iza skole i ne znaju i ne kontaju.Sto se tice primanja/neprimanja asistenata i kadeta , ne znan bas ,2 terca makine koja su se prominila dok san ja bio na brodu su odradila asistenturu na TP (asistenti su bili nazad cca godinu i po-dvi),kad san ja isa doma dosla mi je smjena , cuo san jos baren za 5 njih koji su kadeti/asistenti na drugim brodovima TP.Ja niti san blatio TP ,nego san reka kako mi je bilo tamo,sad ne znan mozda san ja naleti na krivu ekipu ili mozda iman velike prohtjeve.Da ne bude da samo blatin i s..en po TP ima san tamo i dosta dobrih iskustava (misec dana za rivon u Pointe Noire mmmm ;), bilo je dosta dobre ekipe, i bajgasa ;),peklo se na krmi svako malo , tako da nije sve crno , ali nije ni sve idealno.Po meni je TP jedna onako prosjecna firma , i ako nisi blizu oltara bolje je otic negdi drugo.

Oni primaju samo svoje stipendiste, jer moraju vratiti ulozen novac, ali ne primaju ljude sa strane koji nisu njihovi stipendisti, osim ako netko nema debelu vezu, na to sam mislio kad sam reka da ne primaju asistente i kadete, znam i ja da uzimaju ali samo one kojima placaju stipendiju.
Skver je usko povezan sa pomorstvom, ali biti u skveru ili na brodu, je nebo i zemlja, znam i ja da Tankerska nije zlato ali osobno sve koji je blate, ja vas vodim kod Direktora, pa pogledajte koliko dnevno molbi primaju, a zasto je to tako ako ne valjaju, i skoro uvijek je svima TP prvi odabir, sto se tice tko je blize oltara, pa normalno je da stipendiju dobiju prije polaznici Pomorske skole Zadar nego oni iz ostalih djelova Hrvatske, zasto se ja nisam mogao zaposliti na Korculanskoj, a poznata ti je ona prica kako na Korculanskoj plove samo dva prezimena ljudi, a TP je barem fer, pa prime kad i kad i ostale, evo i sam si ti primjer.:uzdravlje

Back