Tankerska plovidba zadar

Kad san govori o blizini oltara nisan misli na stipendiste i asistente/kadete nego opcenito na odnos u firmi i na brodu tj. ono sto san na tome brodu vidi i cu od drugih.

Tankerska dan danas prima kadete i asistente, do prije 3 godine su ih tra?žili čak i javnim natječajem. Imaju 19 brodova i na svakom min.1 kadeta i asistenta a negdi i po dva. A kakva je situacija danas to će smanjiti, jer su svi UKINULI, a oni ko crveni kriz primeju sve, a lista je podu?ža!!

.................
Cini mi se gospodine gerilast, da sami pokazujete svoje lik i djelo zapovjednog kadra a opci dojam mi govori da niste los covik, ali nemojte povlacit "Krivu kartu", a ja tvrdiim, da vise znaju terci palube i makine koji su zavrsili kadeturu/asistenturu na nasim firmama nego kapetani koji su karijeru gradili na strancima.:uzdravlje
PS Cast izuzecima, nemojmo imena spominjati, jer nije u skladu sa forumom, mozda ce se vec naci kod vasih i mojih postova.[/QUOTE]

.....da stujem firmu koje se digla iz nicega prije 60 godina DA, ali da stujem primitivizam koji tamo vlada zadnjih 20 godina NE.To je ono sto sam zelio naglasiti.Da su momci s TPZ (vecina njih) iznad prosjeka to se slazem jer se od kadeture covjeka pratilo i unapredjivalo prema znanju.Na zalost to se promijenilo (zale se i mladji momci u firmi da ne mogu to promijeniti trenutno........). na stranim kompanijama ima vise IZGUBLJENIH ljudi ali je puno lakse bez naseg lokalnog primitivizna i rodijackih veza koje su nam dovele zemlju gdje jesmo.
Sto se tice mog spomenutog lika zapovjednog kadra, samo cu reci da u 10 godina koliko sam tamo proveo nisam ni vidio a kamo li posjetio direktora a koliko vidim vama je omogucen pristup i danas.O meni mogu govoriti samo moji poslodavci kojimi su mi dali da budem u svim novim projektima jedne od najvecih kompanija na svijetu.......Ima i ovde nekoliko momaka s TPZ ali ne onih VRIJEDNIH koji biraju kad ce na brod nego onih LIJENIH koji su bili 10-ak godina na Tankerskoj po najgorim brodovima.

Omogucen mi je pristup, zato sto mi je pola Tankerske blizi rod, i dan danas mogu ici na Tankersku ako hocu, ali slazem se samo u jednom, primitivizam postoji na svim nasim firmama, zato ne zelim ici ni na jednu nasu kompaniju i kad kod idem na brod molim boga da ne bude vise od jednog (najvise dvojica) Hrvata samnom, to me potjeralo i sa Tankerske, svi koji me poznaju, znaju da mi je od neradnika i neznalica puno gore ogovaranje na brodu, a toga na Tankerskoj nije falilo, zato sam otisa sa Tankerske, ali kadar koji je nekad izlazio iz Tankerske, bio je vrhunski, sto se znanja tice, mozda i ja grijesim sto se tice danasnje Tankerske, jer ja nisam bio na njihovim brodovima vec 20 godina, ali znam kako funkcioniraju u kancelariji i znam da pruzaju svojim pomorcima vrhunsku i profesionalnu podrsku, ali mozda ste svi u pravu kad govorite o sljamu na njihovim brodovima, s time danas nisam upoznat, neznam tko plovi danas na njihovim brodovima, ali znam dok sam ja tamo bio da su to bili vrhunski pomorci koji su mogli stati uz bok bilo kojim pomorcima u svijetu.

................nas nisam upoznat, neznam tko plovi danas na njihovim brodovima, ali znam dok sam ja tamo bio da su to bili vrhunski pomorci koji su mogli stati uz bok bilo kojim pomorcima u svijetu.[/QUOTE]

..........potpuno se slazem s navedenim gore (napokon :)......koliko sam izmedju redova razumio otisli ste pocetkom rata kad je TPZ izgubila najbolju generaciju ljudi, pogotovo C/O. Nakon toga je krenulo dole (zajedno s menom na brodu). Cuo sam puno o ljudima koji su tada odlazili, o kojima se jos prica i koji su danas oslonac nekih velikih kompanija. Ne poznam vas ali ste izgleda medju njima......danas to nije ni sjena toga i bolje da to niste vidjeli. Moja generacija je vec gledala kako se kome uvuci u s.... i koji lobi trenutno vlada tamo.Zato sam i rekao mladjima da pokusaju to izbjeci jer radije nauciti posao duzim putem i na stranoj firmi, nego trpiti frustracije na brodu pored svih muka s kojima se susrecemo.Ja sam tamo naucio posao na karampanama ali me kostalo......Meni je brod bijeg od svakodnevice u lijepoj nasoj i tu se odmorim od primitivizma.....znam da momci u firmi rade sve sto mogu ali tesko je ispraviti duh koji trenutno vlada kod nas.
Na kraju puno pozdrava i mirno more.......

Hvala na lijepim rijecima,
Dali spadam u vrhunske pomorce, o tome nek govore oni koji su mi zapovjedali, no uvijek sam se trudio dati sve od sebe, i znam da sam uvijek iza sebe ostavljao dobar posao, tako ce biti i dalje dokle god plovim.
sto se tice vas, ipak se nisam prevario u vama, izgledate dobar covjek a vjerujem time i dobar pomorac, ne izgledate mi isfrustrirano, no izgleda da ste, sto se Tankerske tice, plovili u krivo vrijeme sa krivim ljudima, ja se mogu pohvaliti da sam plovio sa Pokojnim Sandalicem, Saharom, Bacicem....., neked sam im pozelio staviti vilicu na potiljak, ali sad mi je drago da nisam, Profesor Hekman, koji je pisao knjige za JRM i JRB, njegovi zadaci i dan danas mi sluze kad ucim kadete, ma necu ni spominati, raznjezim se......
takodjer, srdacan pozdrav i mirno more :uzdravlje

Evo imam jedno pitanje u vezi tankerske...trazio sam po thridovima al nisam mogao nać nista...
Zanima me kakve plaće ima struja..i kakva je situacija trenutno sada s obzirom na krizu i te stvari...ako tko zna bio bih zahvalan:uzdravlje

Nema ti ovdje niko sa tankerske(osim bivsih),njima je valjda dobro pa ne osjecaju potrebu se bakcati po forumu,a jos manje sa udrugom.
Dali imaju potrebe za strujama i koji su uvjeti?Najbolje da ih direktno nazoves,nemas sto izgubiti.

Oni primaju samo svoje stipendiste, jer moraju vratiti ulozen novac, ali ne primaju ljude sa strane koji nisu njihovi stipendisti, osim ako netko nema debelu vezu, na to sam mislio kad sam reka da ne primaju asistente i kadete, znam i ja da uzimaju ali samo one kojima placaju stipendiju.
Skver je usko povezan sa pomorstvom, ali biti u skveru ili na brodu, je nebo i zemlja, znam i ja da Tankerska nije zlato ali osobno sve koji je blate, ja vas vodim kod Direktora, pa pogledajte koliko dnevno molbi primaju, a zasto je to tako ako ne valjaju, i skoro uvijek je svima TP prvi odabir, sto se tice tko je blize oltara, pa normalno je da stipendiju dobiju prije polaznici Pomorske skole Zadar nego oni iz ostalih djelova Hrvatske, zasto se ja nisam mogao zaposliti na Korculanskoj, a poznata ti je ona prica kako na Korculanskoj plove samo dva prezimena ljudi, a TP je barem fer, pa prime kad i kad i ostale, evo i sam si ti primjer.:uzdravlje

Casper a di si mi ti covik...
Nije me bilo neko vrime i mislija san sutit ali sad kad san malo procita ove tvoje hvalospjeve o TPZ malo san se nasa u cudu... Oces mi molin te odgovorit da li TPZ placa porez na dobit i subvencije koje uzima od drzave dolaze iz Zupanijskog prireza ili iz kase u koju svi mi gradjani HR usipamo solde?
Pa odakle onda pravo da oni limitiraju na ZD samo i okolicu jer sam uvjeren da jos postoji dobrih pomoraca koji nisu iz ZD.Inace ja volin sa Zadranima navigavat ( da se ne bi krivo svatilo) jer su dobri ljudi.
Puno te pozdravljan i sve ti najbolje zeli tvoj Maaafia

p

p

Pozz svima.Vidim da jako hvalite Tankersku pa me zanima dali mo?že mi netko dati broj i ime osobe koju bi trebao nazvati za posao.Hvala

023 202 202 pa pitaj da te spoje na kadrovski paluba ili stroj, ovisi sto ti treba

ali bez nekog macka u firmi nenadaj se nicemu

Last edited:
023 202 202 pa pitaj da te spoje na kadrovski paluba ili stroj, ovisi sto ti treba

ali bez nekog macka u firmi nenadaj se nicemu

Bez macka primaju samo sa visom, inace im fali ljudi i avancivaju strojare ekspresno koliko sam cuo od ljudi koji navigaju tamo.

Bez vi??e neće ni pričaju.Asistenete i kadete ne trebaju jer imaju svoje momke iz Zadra kojima daju stipendiju.

Bez vi??e neće ni pričaju.Asistenete i kadete ne trebaju jer imaju svoje momke iz Zadra kojima daju stipendiju.

Nedaju samo zadranima stipendiju, i ostalim studentima...pod odredenim uvjetima. A i oni ce tesko na brod s obzirom na situaciju.

Back