Tankerska plovidba zadar

Evo zare nazad. Pa di si ti svo ovo vrime, nije vrag da na carnivala nema interneta i da se stoji po cilu godinu

slazem se ,ali ako nisi barba ili capo nemoj niti probat,bija tamo,nema respekta,spiza od katastrofa vina ima,smoljan i ekipa biraju svoje ljude,ljudi moji bolje vani nego na tankersku,nikad necu zaboravit po litre mlika na dan,i dvi litre vode na dan jer tankovi nisu funkcionirali,a voda smrdila po boci plastike,pa onda od brazila do italije bez vode za pranje,jer evaporator nije radia,ma bizi....

ajde molim te zara nemoj tako ne virujen ti nista jer voda je u bocama a hrane nikada nije falilo a sicas se i one lesade u 10 sa vinom a i za rucak vino pa te kogo pita oces crnog ili bilog 2 bokala na stolu svega lipog ima tamo samo vrati malo film pa ces se sitit plakat ces ti jos za tankerskom ka i sta su drugi pa se vrtu oko zgrade ka macke oko vruce kase .

A sta ja znan, to tribas njega pitat. Al se to nije u kancelariji dogovaralo a ovde ga ne vidin pa ne znan je li on to moga vidit.
Ne znan, nesta je taman kad san napisa post, valjda ce se vratit brze nego zadnji put.

Turist
Ne moze on to viti, jer ja mislim da on nije platija clanarinu, nek mi oprosti ako san se privarija, ali mi se cini da mi je propuh reka da jos samo on nije od ovih poznatih.

tankerska

tankerska

Kadrovski u Tankerskoj ima neku čudnu politiku. Naravno da će prije ubaciti svoje ljude, tj one preko veze. Ali, ipak nije nemoguće upasti bez veze npr. prvi put za terca, znači bez iskustva. Samo se treba poklopiti da im treba ljudi.
Tu je problem poručnički ispit - naime, poslije svakog poručničkog se tankerskoj javi bar 10 novih početnika.

S druge strane, u kadrovskome ka?žu da je uvjet vi??a pomorska, ali samo ako nema?? vezu, jer osobno poznam ljude (mlađe) terce i sekonde sa tankerske bez vi??e.

Postoji jo?? jedan problem - vancamenat. E, tu nikad nezna?? kad će vancati terca za sekonda. Ako nema?? vezu onda te motaju za terca koliko ?žele, a ako ti je tata barba na tankerskoj onda jedan brod za terca, stoji?? doma koliko ti ?želi?? (4, 5, 6, 10 mjeseci, nije bitno), a slijedeći ugovor će?? ići za sekonda.

Eto puno sekonda je reklo da će ići ča sa tankerske, zato jer ima previ??e čifova koji dugo stoje doma, pa sekondi sporo vancaju.

Nadalje, koliko znam kadrovski sektor ima vrlo lo?? odnos sa pomorcima, isprve je to sve gluma, ali poslije se vidi ko je kakav.
Postoje tankeri i bulkovi - stoga bi ljudi trebali ići na obe vrste brodova, da im ne propadnu breveti za tankere. Ali veze rade sva??ta, pa su neki časnici, pogotovo oni fri??kiji, odma označeni kao vječni bulkeri, ??to je tamo sinonim za pijance i lo??iju vrstu pomorca.
Znam i neke časnike koji se ?žale na kadrovnika...

Ali ??to se tiče posla tamo je dobro, i dobre su plaće, a ljudi ima ba?? odsvuda, ne samo iz Zadra i okolice.

plus sta znan,placaju mirovinsko,more se dogovorit za stat doma a u posebnim slucajevima i porez refundiraju,ljudi ne pizdite,imamo dobru kompaniju,hvala,ja nebi,nema bubs,i nisi po hotelima ali da su dobri i da su in place u rangu,jesu

plus sta znan,placaju mirovinsko,more se dogovorit za stat doma a u posebnim slucajevima i porez refundiraju,ljudi ne pizdite,imamo dobru kompaniju,hvala,ja nebi,nema bubs,i nisi po hotelima ali da su dobri i da su in place u rangu,jesu

slazen se!!!!!

prije nekoliko godina sam radio neke tecajeve sa deckima koji su tada bili na tankerskoj. place su im bile ispod moje tadasnje place, Tankerska im je avancamenat uvijetovala polaganjem Bridge Team Managment i Adv. Oil Tanker Ops o svom trosku, a dnevnice i troskove za kurs su mogli zaboraviti. nije mi bas zvucalo kao dobar tretman. Mozda su bolji od jedne Splosne, Creske ili Losinjske ali daleko od ozbiljnih firmi kamo im najcesce kadar bjezi.

prije nekoliko godina sam radio neke tecajeve sa deckima koji su tada bili na tankerskoj. place su im bile ispod moje tadasnje place, Tankerska im je avancamenat uvijetovala polaganjem Bridge Team Managment i Adv. Oil Tanker Ops o svom trosku, a dnevnice i troskove za kurs su mogli zaboraviti. nije mi bas zvucalo kao dobar tretman. Mozda su bolji od jedne Splosne, Creske ili Losinjske ali daleko od ozbiljnih firmi kamo im najcesce kadar bjezi.

Evo ti javno napisi imena ljudi koji su sami sebi placali kurseve u Tankerskoj, a onda cu ti ja napisati imena ljudi kojima je Tankerska platila, takodjer ti napisem imena ljudi kojima je Tankerska platila i porez i ljecnicki, itd..
Jel posteno, posteno, da ne kakamo bez veze.:uzdravlje

Last edited:
Evo ti javno napisi imena ljudi koji su sami sebi placali kurseve u Tankerskoj, a onda cu ti ja napisati imena ljudi kojima je Tankerska platila, takodjer ti napisem imena ljudi kojima je Tankerska platila i porez i ljecnicki, itd..
Jel posteno, posteno, da ne kakamo bez veze.:uzdravlje

:):)to se zove lojalnost..... ne sijecam se imana ljudi, nevijerujem da su lagali, ja isto nemam razloga lagati niti izmisljati.
to je bilo prije par godina, ako se je promijenilo to je dobra vijest za ljude koji jos tamo plove, meni je svejedno.
inace, bio sam na tankerima i to sa ljudima, koji su gle cuda pobjegli sa super firme Tankerske, e pa da je tako dobro ljudi bi sa MOL-a TK-a ili Stene trcali nazad na Tankersku. koliko cujem ljudi sa Tankerske zele na MOL-a, a nikako obrnuto.
svojedobno sam bio i na dry cargu, kada su isto tako nasi ljudi pljuvali po Gearbulku, MSC i ostalim "trulim" kompanijama.
simpaticna mi je ta lojalnost nasim firmama, ali cinjenice ipak govore same za sebe.

Last edited:
1.) Da lojalan sam, ali ne zato sto volim Tankersku, nego zato sto znam kakva je situacija tamo.
2.) Imate dobar osjecaj, ne zelim reci da izmisljate, vec ZNAM.
3.) Ja sam poceo na Tankerskoj 80-tih godina, i stalno pratim njen rad i razvoj, i ovo sto vi govorite, odnosilo se samo na razdoblje 1991-1995, tad su ljudi bizali, pa i moja malenkost.
4.) Ljudi ne zele natrag zbog ljudskih odnosa na brodu, nikako zbog same firme, jer nazalost na Tankerskoj ima jos uvjek ljudi koji razmisljaju kao vi.
5.) Ja sam lojalan istini, vrime je da to budete i vi.

Vi meni imena, ja vama imena, Prika, tako znamo ko govori istinu, nemoj ti meni, ka Bandic, rekao vaj onom, rodjak-netijaku, nedlje-nedlji, pa ti to uzeja zdravo za gotovo, Imena prika IMENA, a tko tebi placa Mirovinsko i Zdravstveno, Porez, Ljecnicki, Kurseve, itd., a ja ti dokazem da to Tankerska svojim ljudima placa.
A protiv Tankerske pricaju samo Balvani, jer ih se Tamo skuzilo koliko znaju, a reci cu ti i primjer, na stranca me nitko nije pita znan li racun Ortodrome, skinuti sunce i jos neke nesvakidasnje racune, a na Tankerskoj te Kapetani, Cifovi i Kapi i to pitaju, pa oni koji neznaju a imaju Visu, ili bize ca ili idu na Bulk Carriere :uzdravlje

Budite sigurni da ne izmisljam jer nemam razloga, Vasim misljenjem se niti ne opterecujem, jer mi ono nije vazno. Da ne govormim da mi je cudno da vi znate koko ja to razmisljam....pa mi se nepoznamo Iznio sam ono sto sam vidio na tecaju u Adriamare (u ljeto 2006 godine) vidio sam da su decki sami placali tecaj i zalili se na to. Za Tankersku mi osobno puca djon, jer nikada nisam imao, a nadam se da niti necu imati nista sa njima.

Sto se tice placanja doprinosa, dosta firmi po contractu placa pomorcima doprinose. Na prijasnjoj firmi sa sijedistem u UK dobivao sam puni iznos za 12 mjeseci (znaci i za dane kada sam bio doma). Nisam upoznat sa vlasnickom strukturom Tankerske, ali ako je u vecinskom drzavnom i/ili registrirana u HR ili brodovi viju HR zastavu tada su obavezni placati doprinose jednako kao i Jadrolinija i sve suprotno bi bilo licemjerje. Za Losinjsku nisam siguran, ali znam da jedna Splosna placa porez+doprinose svojim pomorcima zadnjih 20god.

Sto se tice Ortodrome i sl. to je standard na svim nasim firmama, pa i na stranim firmama sa nasim zapovjednicima.

Inace, dolazim iz mjesta sa puno duzom i bogatijom pom tradicijom nego sto je ima jedna Tankerska, no zbog toga ne mislimd a sve sto je moje je najbolje, pa nisam sljep ni licemjeran....10 god radim na stranim firmama.

Najlakse je biti lojalan i sa sigurne udaljenosti promatrati situaciju. Asocirate me na one najvece i najzagrizeniji Rvatine u dalekoj Australiji, koji tamo dobro zive i placaju porez, dolaze doma svake prestupne a nama u RH bi solili pamet o domoljublju i lojalnost.

Last edited:

Stvarno se nisam tija ovaj put dati najeskati, ali ne mogu prici priko lazi...
Tankerska je placala i placa svim casnicima sve potrebne tecajeve.
Osobno su meni platili BTM, BRM i LICOS suma sumaru 12000kn. I to su platili pazi, ne samo svojim casnicima nego i onima koji su bili samo na listi i cekali ukrcaj po prvi put.
Istini za volju u jednom razdoblju su kolege pokupili te brevete i onda rekli zbogom jer triba puno cekati za ukrcaj. E tad su u firmi skuzili da ih prave budalama, pa si mora sam platiti ali kad se ukrcas oni ti refundiraju.
Eto to ti je istina.

evo samo san tija javit da za po ure putujen. prvi put mi je i iden za kadeta na tanker. malo mi je frka ali ni??ta stra??no, valjda će biti sve dobro...
eto toliko, pozdrav svima!:uzdravlje

@tom,sjedi 1

@gavrane svaku ti sreču ?želim i neka ti ne bude frka sve če doči na svoje mjesto samo pomalo,pozdrav

Pozdrav svima, prvi put se uključujem na forum, ali pratim ovu stranicu već du?že vrime.
Bio sam prije 2 godine na Tankerskoj, dva broda za terca palube, prije toga na kadeturi. Prije prvog ukrcaja za terca sam morao sve brevete sam platiti (od onih 5-6 za poručnički pa do BTM,BRM Licos), oni su mi platili samo Basic Tanker (prije ukrcaja za kadeta). Nakon prvog broda za terca su me poslali na ECDIS i platili mi ga ali su trazili da im donesem brevet pa da ce mi ga dati kad buden isa na brod jer da masu ljudi ode na drugu firmu nakon sto im oni plate.
Inače firma je vise nego dobra, naravno nije kao TK, Chevron, Shell itd. ali ako usporedujem sa ostalim manjim kompanijama pogotovo kompanijama koje imaju samo bulkove je i vise nego dobra. Terco palube sada ima 4500usd samo na brodu, plačen staz i mirovinsko, ko ima visu dobije mislim jos 500 usd na plaću (nisam siguran točno koliko jer su to uveli nakon sto san ja otisa), bozicnica, dupla dnevnica za svaki hrvatski praznik, jednom godisnje cca 15000kn dividende (mislim da ovu godinu nisu dobili zbog ove krize), ugovori 4on,4off (to 4on zna biti i 6on, a 4off zna biti i 2off).
U zadnje se vrime jako tesko napreduje ali uskoro bi im trebale izaci 4 novogradnje pa ce se i to prominiti.
Odnosi na brodu i nisu bas najbolji (vjerojatno ovisi od broda do broda).
Hoteli u koje te salju ukrcaj/iskrcaj nisu sa previse zvjezdica ali su ipak hoteli.
Meni nije zao sto san otisa ca jer sad imam bolju plaču, na LNG-ju sam i imam kraće ugovore, ali za početak bi svakom preporučio Tankersku.
Nadam se da sam nekom pomogao sa ovim informacijama.
Pozdrav!

Dotakla bi se forumasa pod imenom TOM, neznam odakle vam pravo pljucati Tankersku kad niste bili tamo, samo prenosite rekla kazala i time mladim pomorcima mozda stvarate krivu predođbu . I več kad sam kod vas, koje to mjesto u ovoj nasoj Hrvatskoj moze reći za sebe da ima veću pomorsku tradiciju ne samo od Zadra nego od svih gradova i sela ....Ovo je pitanje gdje bi i Miočić vjerojatno trazio Jokera ZOVI. A po načini pisanja dotičnoga TOMA čini mi se 90% da je u pitanju selo......

Uz duzno postovanje gospodjo, ja sam rekao da sam vidio kada su decki placali tecaj i zalili su mi se na to, vidio sam i razgovarao sa momcima.Ako su oni lagali, lagao sam i ja. Nisam nikada rekao da sam radio za Tankersku, nisam pisao kako se zivi/radi/jede/placa na Tankerskoj, vec ono sto sam vidio i saznao o tecajevima iz razgovora sa momcima. Na forumima jako puno postova se bazira na tome sto je tko cuo/vidio. Najbolji dokaz ste i Vi sami, koji isto tako niste radili na brodovima Tankerske, ili neke druge firme ali eto Quotate i polemizirate na razlicite teme pozivajuci se na iskustvo supruga i sire obitelji, bez da vam itko prigovara. (Cak ste i sami naveli da je TP dobra odskocna daska, mislite li da ljudi idu na MOL iz ljubavi prema Japancima??).No Vi ocito imate na to pravo i kada cujete nesto sto Vama odgovara onda je to OK. Da sam napisao da sam mi je stari rekao kako je od Pilota u Yokohami cuo da je Tankerska najbolja firma, pohvalili bi me.:) Nemogu se nacuditi tom mentalitetu!Ja nisam rekao da je Tankerska losa firma, ima puno gorih i puno boljih, a vama neka bude i ostane najbolja.
Da ste upoznati sa pomorstvom, tradicijom i nj. povijescu kao sto si utvarate, znali biste odgovor na Vase pitanje.

Evo da smirim duhove Zadrana i zavrsim ovu smjesnu trakavicu mogu pobrisati sve svoje postove na ovu temu.

To da se na Tankersku ne moze ako nisi iz Zadra nije istina, na svim brodovima na kojima san bio, znaci 3 broda je bilo ljudi koji nisu iz Zadra, pogotovu u makini, bilo je Spličana, Riječana, jedan momak iz Crikvenice itd.
Ima puno momaka iz Zadra koji se isto ne mogu ukrcati ili dugo cekaju ukrcaj kad nema mista. Kada san ja polaga porucnicki bilo nas je 18 i onda nam je kadrovik (taj je sad otisa u mirovinu, inace kreten totalni) zadnji dan ispita reka da oni jednostavno ne mogu sve nas primiti jer nemaju toliko brodova.
Normalno da ce se onaj koji ima vezu prije ukrcati od onog koji nema ali nazalost tako je isto za bilo koje radno misto u ovoj nasoj drzavi, čak i za stranu kompaniju, ako imas vezu u nasoj agenciji tamo ce te neko pogurati, ponovo kazem da je to zalosno ali tako ce biti dok netko od nas ili posli nas to ne promini.

Cekaj prijatelju ti pricas o 10% ljudi sto je poslo sa Tankerske jer tamo kao ne valja.
A sto je sa onih 90% sto ostaju?
Ajde budi realan i reci je na Tankerskoj ima problema, ali je trenutno najbolje sto hrvatska ima.
Pricas o nekoj povijesti i tradiciji, pa predpostavljam da si iz Bakra ili Kostrene. Mi povijest i tradiciju postujemo, ali zivimo u sadasnjosti i nadamo se buducnosti. A sadasnjost i buducnost bar sto se pomorstva tice Zadar je nekoliko svjetlosnih godina isprid oba ta mista. I gle cuda znas li zasto?
Neces virovati ali bas zbog te Tankerske. Ako ti do sad nije bilo jasno, valjda ti sad je zasto velika vecina ima respekt prema toj kompaniji i zasto je brane.
A sto se tice postova, nikako ih ne brisati. I ti ka i svi mi, imas pravo na misljenje, sad druga je prica sto te mnogi zele ili pokusavaju pobiti sa cinjenicama.

Evo ovako ne znam o cemu pricate ovdje.Pa to je cista ljudska psiha svak tko dobije nogu jasno nikad nece rec lijepu rijec o firmi i priznat ok zasrao sam nego ce pljucat kako bi ispalo da je to greska firme sto je isa ca.Evo ja sam imao nezaboravno iskustvo sa njima davne 96-te.Odem tamo trebao ic drugi brod za asistenta i super tankeri primilo me i to i zamisli cuda posalju me na DA test koji sam ja jasno pao na sve sto se moglo pasti.O detaljima necu nije mjesto ni vrijeme.I sto bi ja sad trebao pisat kako je firma uzas.
INace firma u ovom momentu ima 8(OSAM) novogradnji.Ja mislim da je firma svjetsko cudo i da je jedina firma u Hrvatskoj gdje je privatizacija provedena kako je trebala biti provedena.80% dionica je u fondu kojim upravlja rukovodstvo firme.Nema opasnosti da ih netko moze preuzest.Uvijek kupuju ono malo free floata sta je na burzi.Vrhunski management za firmu,los za burzovne spekulante.

Back