Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Prikaz rezultata str. 1/14
    Chief Offier VLCC
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    Vela

Početno Vela ili ideast (National Shipping Company of Saudi Arabia), CO VLCC

Dobar dan kolege,

Imam 49 godina, prvi časnik palube na VLCC-ima već 9 godina.

6 sam godina na Veli kao prvi palube. Stalno mi uvaljuju stare single hull brodove, zadnji ugovor ispustio du??u - 11 shuttla Yanbu - Ain Sukhna u 2.5 mjeseca. Brod u kurcu, sve pu??ta i ni??ta ne radi.

Sa 12% senioritia (za 6 godina) plaća 4693 funti iliti 5300 Eura iliti 7300 dolara x 12 mjeseci.

Zove me Mideast na novogradnju, VLCC, 6800 US $ x 12, dakle oko 400 US $ manje mjesečno plus bonus koji imam na Veli oko 2000 funti godi??nje.

Kolebam se, makar sam Veli već javio da odlazim. Nije to ni sjena Vele od prije 6 godina!!!

A javio Mideastu da dolazim. 27-28-29 Svibanj Dubai, briefing pa Long Beach, CA ukrcaj.

Dilema, manja plaća i novi brod, ili stara raga za oko 600 US $ vi??e mjesečno x 12 ????

Ako je netko bio na Mideast, iskustva??

Nakon 6 godina sam tra?žio novu firmu, desetak ponuda u dva mjeseca, posla ima, barem na VLCC, plaće manje vi??e do desetak posto razlike!

Pozdrav iz Rijeke, i sve najbolje, drage kolege (barem oni koji će ljeto biti kući!).

Darko Botica

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

POzdrav Darko i dobro dosao na nas portal i sudjelovanje u forumu. Imam prijatelja koji je upravitelj na Veli i kaze da su ljudi lagano poceli dizati sidra otamo. NEznam sta da ti recem na tvoj upit ali on mi je rekao da ce se vratiti i da isto lagano gleda di bi moga otici da se Vela lagano "rusi" u odnosu kakva je prije bila. Ja bi da san na tvom mistu ostao di jesam jer mislim da netriba kruva kraj pogace ali to je smao moje misljenje. Sad sve ispocetka igraditi a na Veli si vec stari lisac.

Nadam se da cemo se jos druziti i lipi pozdrav tebi i tvojima
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

Meni je muž na OSG prvi palube ima 7 god. i svaki put kad dođe doma ima ponude bolje nego šta ima na OSG (4800 eur/12 mj.) ali kaže da nebi minja, da ovde ima sve u malom prstu, a da mu se isto tako sa 47 god. neda sad negdi bit novi, ali isto tako da ovde krene nagore, otiša bi bez razmišljanja...

Chief Offier VLCC
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    Vela

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    POzdrav Darko i dobro dosao na nas portal i sudjelovanje u forumu. Imam prijatelja koji je upravitelj na Veli i kaze da su ljudi lagano poceli dizati sidra otamo. NEznam sta da ti recem na tvoj upit ali on mi je rekao da ce se vratiti i da isto lagano gleda di bi moga otici da se Vela lagano "rusi" u odnosu kakva je prije bila. Ja bi da san na tvom mistu ostao di jesam jer mislim da netriba kruva kraj pogace ali to je smao moje misljenje. Sad sve ispocetka igraditi a na Veli si vec stari lisac.

Nadam se da cemo se jos druziti i lipi pozdrav tebi i tvojima
    ---------------------------------------------------------------------------

Hvala kolega na informacijama.

Ovo sam primio od kolege kojeg sam trebao mijenjati!
    -----------------------------------------
    Bok Darko,

Thanks a lot for your email and all the best to you enjoy

Bok Darko,

Prije svega hvala sto si se javio I dao vremena firmi da mi nadju smjenu jer I ovako me strah dali ce uspijeti naci ikoga ….ljudi odlaze masovno…

..ova ponuda se cini jako dobra posebno jer se radi o novom brodu 3/3 ugovoru I sto je najvaznije internetu I vezi s ostatkom svijeta…ako nije tajna daj mi molim te posalji detalje/kontakte preko koga I kako si doso do middle easta...posalji mi molim te kuci na zeninu adresu nina.l?????@gmail.com

..inace ovdje sve po starom vracamo se iz amerike nakon 4 lighteringa,perem tankove za setnju kroz njih…I eto sad drzim fige da ce Boby I drustvo naci nekoga…

Hvala jos jednom sto si se javio I svako dobro na novoj firmi….
    ----------------------------------------------------------
    Odlučio sam otići s Vele jer to nije ni sjena one firme od prije šest godina a i stalno me šalju na stare single hull i dosta mi je tih starih raga i problema s njima!

Pozdrav iz vruće Rijeke
    Posljednje uređivanje od Dalmos : 05-21-2009 at 05:37 AM

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Postovanje round train samo da ti recem da sam mail adresu od gospode gore u postu editirao iz rzloga da nebi sad neki ljudi to zlouporabili jer mislim da je to privatna stvar. fala tebi na tvojoj otvorenosti ali bolje da ostane ovako.

pozdrav i nadam se da cemo te viditi i u udruzi
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.

drg
    drg je odsutan
    prvi palube
    Datum registracije
    Sep 2008

Početno

Kazes da si ispustija dusu, pa nemas sta tu radit. Nije sve u lovi, a i ta druga firma te krca na novogradnju! Moj savjet minjaj! A to sta si novi na firmi bas te briga, predpostavljan da nemas licencu za mastera, pa ne mozes napredovat. Nemas sta izgubit. Inace moj barba je prvi palube na crudeu i prominija je firmu prosle godine, sad mu je 58. Pozdrav

Chief Offier VLCC
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    Vela

Početno Hvala na odgovoru

E, fala kolega.

Pomalo se spremam za put, let će mi valjda biti oko 27-og Svibnja.

Mislio sam ostat na Veli do penzije, ali se nekako sve promijenilo, i to na gore. Dosta nas je Hrvata oti??lo, već mi se to dvi godine motalo po glavi, pa konačno odlazim.

Sve najbolje, i hvala na replayu

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

ma ljudi moji,malo je kompanija koje cjene vjernost,jedna greska i letis tako da nema potrebe bit sentimentalan sa njima,ides di ti daju bolje uvjete(placu) iako je komodnije bit uvik na isti sistem nije pravilo

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Svak je dao svoje misljenje i to je normalno. Nisi navea za mene nednu jako bitnu stvar a to je ugovor. Ipak je ode 3-3 a tamo na vVeli si uvik 4 na brodu a doma 3-3ipo. Bar po mom prijatelju u zadnje dvi godine je tako.

Pozdrav i sritno te mirno more

Chief Offier VLCC
    Datum registracije
    May 2009
    Firma
    Vela

Početno

Dobar dan kolege,

Bio sam na intervju-u u Mid Eastu (Dubai). Nije mi se dosta toga tamo svidjelo (prvi je u gvardiji, neki cudan superitendent Indijac...) pa sam umjesto drugi dan da odem po kartu za Los Angeles otisao u Velin office (10 minuta taksiem od Mid Easta) i razgovarao sam sa Presidentom i vratio se natrag.

Dali su mi i novi brod (tri mjeseca star) i prije par dana sam se vratio kuci nakon cetiri mjeseca. Nisu mi niti dirali bonus (to je bio moj uvjet da se vratim), sedam sam godina na Veli.

Stari President s Vele je otisao, svi ocekujemo da ce sa novim place vise rasti, dobiti Internet i sat TV na brodovima itd.

Vidijecemo?

Jos jednom hvala moderatoru i svima koji se se javili,

Pozdrav i sve najbolje svima

Kadet fleksna avatar
    Datum registracije
    Oct 2009

Početno

Pozdrav ekipa.

Zamolio bih za jedno malio pitance????
    Jeli zna ko kakvi su sada uvjeti i place na VELI I MEADEAST ???

UNAPRIJED FALA!!

Clan Posade struja avatar
    Datum registracije
    Jul 2007

Početno

Netko sigurno zna!
    [url]www.domovinskirat.com

Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od fleksna Vidi poruku
    Pozdrav ekipa.

Zamolio bih za jedno malio pitance????
    Jeli zna ko kakvi su sada uvjeti i place na VELI I MEADEAST ???

UNAPRIJED FALA!!
    Za koju poziciju

Kadet fleksna avatar
    Datum registracije
    Oct 2009

Početno

E bravo to sam zaboravija napisat,za poziciju CH.OFF ,kako se sicam mislin na Mideasta da je bilo 13600 usd a vela 8500 funti,neznam jer se sta minjalo ,pozdrav!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •