prije sam na kontenjera i molili smo za 4miseca na papiru(moga si ic doma kad pitas nakon 4 ponekad) ni cut, sad su stavili 4miseca ali svi koji vride su vec otisli
otali su samo oni pred penziju i da bi sad privukli ljude tribat ce im dat 2,3 miseca(ali njemac ka njemac)

sad sam u brazilu i njima je u recimo saboru rasprava traze da im ugovori budu 2on i 3off tjedna i to im vrlo vjerovatno prolazi jer Petrobras vec radi tako 2on/3off
tako da bu u skoroj buducnosti u brazilskim vodama offshore(drilling) bia
2off/3off sta ubiti vec postoji u uk i norwey 2/4

sve ali bas sve firme koje drze do sebe trebat ce stavit 2,3 miseca ugovor jer izgubit ce ljude i to mahom prave i imat ce kudikamo vece troskove u konacnici.

Citiraj Prvotno napisano od kokolo Vidi poruku
moje osobno misljenje je,sa kojin se ne moraju svi slagat da bi sve,ali bas sve firme koje legalno posluju,trebale uvest ugovor 2-2(izizev offshore i specijalne vrste kao dredgeri i platforme)i uvele bi time puno vise reda u poslovanje,a prvo bi bilo da bi prestale gubit kvalitetne ljude koji zbog sve tezih uvjeta navigacije 'pucaju' nakon duzih perioda na brodu,a i rjesile bi se kukolja koji se na to izvlaci