Dakle,posto bi triba ic preko Seatransa na kemikalca molia bih vas vase misljenje o istima..Do sad san cua dosta toga al eto...Od opasnosti,ugovora i sl.?
Dakle,posto bi triba ic preko Seatransa na kemikalca molia bih vas vase misljenje o istima..Do sad san cua dosta toga al eto...Od opasnosti,ugovora i sl.?
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
Pozdrav!A budući da početkom sedmog idem kao kadet na Trans Fjorda vjerovatno nemam ni??ta vi??e informacija od tebe: ugovori za oficire 2-2, uglavnom plovi mediteran-sjeverno more,plaća u eurima...
ma ne stari,nisan to pita...mislia san opcenito sto ljudi misle o kemikalcima...svi mi znamo da je placa dobra i da ugovori nisu dugi al zanima me jesu li oni zbilja takvi da su tako opasni,da ih ekipa izbjegava i sl.
..mozda budemo na istom brodu,ja bi triba kroz misec,misec ipo na Seatrans..
''Čovik je od svega gospodar, samo je od mora rob, more ga isa u zvizde, more ga kala u grob.
''Postoje tri vrste ljudi: oni koji su ?živi, oni koji su mrtvi i oni koji plove.''
Ne postoji formula po kojoj se moze izracunat i napravit rang koliko je jedan brod opasniji od drugoga. Mozes prvo malo procitat sta san vec pisa na http://www.pomorac.net/trgovacki-bro...al-tanker.html . Ja san poceja 2000 godine i jos uvik navigan na kemiji. Brodovi na kojima san ja naviga su svi bili oko 10k DWT, duzine oko 130m. Znaci mali brodi, puno vise operacija ukrcaja i iskrcaja nego ostali tankeri, puno pranja, neudoban accommodation, malo prilike za izac vanka mada san sa kemijon bija na svin kontinentima osin Australije, brz ovancamenat ako se imalo potrudis. To bi bilo ukratko i opcenito. E a sad da li bi nekome ko pocinje tek navigavat savjetova da izabere bas kemiju? Misljenja san da na svim vrstama trgovackog broda ima dobrih placa za ljude koji se trude i znaju sta rade (moras najmanje imat visu i baratat engleskim pismom). Biraj ako mozes a ako ne na svim brodovima se jos uvik jako cijeni posten rad za razliku od naseg pokvarenog drustva.
Zaludu me svitovala i zaludu place
...ovako..vidim da ste dosta vi senior oficiri neuouceni kakvo je danas stanje...mnogi mi savjetuju da prihvatim bilo sto samo da odem na brod ka terco..glupost..danas je TOLIKO pomankanje casnika da se kompanije trgaju za nama...zbilja...ostavia san na Maritime Connector svoj CV kad san polozia Porucnicki i javilo mi se najmanje 10 kompanija da ako sam spreman da mogu ic..nevjerovatno al istinito..prije 6-7 godina nije bilo tako,znam to jer sam tada isao 1.put na kadeturu...
..da,MI mladi ofici mozemo birati..posebno mi koji odlicno baratamo sa engleskim jezikom + visa i to je to..
...ovako,ja mrzim tankere,bio sam 1.put na kadeturi na njima,nista mi se ne svidja tamo..ali..ugovor je 2-2 placa preko 20 000kn za junior oficira..to je lip ugovor...ja obozavam bulkove ( bio 2.put na kadeturi na njemu..) ali su dugi ugovori,losa placa i to su brodovi proslosti...sad su samo tankeri i plinasi u djiru...
...sam ujac je na Seatransa vec preko 10 godina i on kaze ako se drzim Safety-a da ce sve bit ok,da su to najsigurniji brodi...vise je meni u podsvjesti strah nego sto vjerovatno je al sam si zacrtao put,ne zurim se..il plinas il kemija...nema trecega...eventualno Cruiser al poslije kad steknem malo iskustva..
E moj Zombi... Da je potraznja za mladim i skolovanim kadrom velika je istina, ali bi se svi tribali zapitati zasto je to tako, i koliko ce se nama jos isplatiti navigati? Od tih 10 ponuda jedna ili nijedna su top ponude. Znaci dobar ugovor je uvik bilo i bit ce tesko dobiti.
O kemiji neznam nista i ne zelim saznati, a informacije koje ja imam su da se bolje kemije kloniti. Mozda to ljudi govore iz razloga sto ne zele da im uzmen posa, ali ne zelim provjeravati. Ako si ikad bija na brodu, a ocito da jesi onda znas da je sama cinjenica da si na brodu opasna, brod ka brod je opasan, ljudi na brodu su opasni, brod ka simbioza late i ljudi je opasan, a najopasniji su neznalice kojih imas na svakom kantunu. Mislim da je bezpredmetno raspravljati koji tip broda je opasniji. Zato ako mores pojti na kemiju samo naprid, provaj pa odluci. A sad opet kako si reka da ne volis tankere to je problem ,jer kad nesto mrzis to je garancija da neces biti dobar casnik i onda ne vidim svrhu da patis sebe i sve oko sebe. Ja bi ti preporucija da odma ides na cruisere, jer si to navea ka final destination. Samo ce ti se kasnije biti teze pribaciti sa carga na cruiser.
Vidim da stalno govoris "meni se ne zuri", taj stav minjaj jer vrime leti. I nemoj se oslanjati na to da ces brzo avancavati jer "fali ljudi", nego zato sto imas iskustva i znanja. A iskustvo se ne stice na raznim forumima... Ako me razumis
Nije pomanjkanje casnika problem nego pomanjkanje kvalitetnog casnika. Zato ti biraj firmu di ces najvise bit motiviran da naucis sve o toj vrsti broda (ma koja god to bila) i onda kad posal imas u malon prstu svi ce platit tvoje znanje. I to ti je cila filozofija ma koliko god mi sad dalje isli analizirat i trazit formulu uspjeha.
Zaludu me svitovala i zaludu place
..sve ok..ja vas razumin..neko naviga radi ovoga,neko radi onoga..ja samo zato sto ce dati dobre solde...proba san na kruzere al je jako tesko i nemam vezu dok na trgovackim imam i viska jer mi je cila familija u doticaju sa pomorstvom sa ove il one strane..znam da vas je dosta reklo - ma ja cu navigat par godina pa kad napravim ovo ili ono stat cu..- pa postanete chiefovi pa imate placu preko 40 000kn mjesecno pa se vise ne skidate..znam jer imam u familiji par takvih slucajeva ali ja zbilja ne mislin navigat cili zivot,imam drugaciji plan,no otom potom,to nije ni tema ove price..
...slazem se s vama,tko ima znanje ima i moc i uvijek ce imat posal..zbilja,meni toliko soldi trenutno nisu na primarnom mjestu ( mada i njih gledam,naravno..) vise mi je da upaden na dobru kompaniju i da se razvijam...jedno od bitnih stvari mi je kratki ugovor..jebiga,ja ne mogu dugo bit na brodu..bia san na kadeturi i reka san sam sebi da nikad vise po 6 mjeseci..nikad..taman osta na kopnu radit..nismo si isti...
..kad bi moga upast na GEARBULK isa bi tamo jer su kratki ugovori i bulk je al tesko..javia san im se i nista..
..kruzere san proba al to je utopija...volija bi kad bi nasa nacin da odem na kruzera,definitivno...
Definitivno je problem pomanjkanja časnika i to onih prosječno dobrih, a ne vrhunskih i ne lo??ih. Po mom sudu njih je velika većina(prosjecnih), ovi ostali su skupa u 10%. Niti jedna firma ne zarađuje na ovim iznad i ispod granice izvrsnosti. Zlatna sredina gura i mlati paru. Ti časnici upravljaju brodovima, cargo operacijama i svim sto uz to ide. To je osnovno za razumit ,ko to nezna u velikoj je zabludi Druga stvar sto nitko od nas nece reci da spada u zlatnu sredinu. Svi mi za sebe volimo reci da smo lumeni i razni experti, a ovi drugi su neznalice. E pa stvari su malo drukcije postavljene jer pomoraca ima puno i brodova ima puno i svi navigaju i sve ide naprid, i ici ce ,sa experitma ili bez njih.
Sad dolazimo do famoznog "kvalitetnog casnika".
Po meni kvalitetan casnik je onaj koji obavlja kvalitetno svoj posa koji mu je propisan i za koji je plaćen. Nista vi??e i ni??ta manje.
Dok sam naviga sa na??ima kvalitetan casnik je bija onaj koji je radija posa umisto cifa i barbe, a nit je za to placen niti mu je to u opisu radnog mista.
Ma boli me neka stvar sto on ka treci iskrciva brod dok cif gleda ligu prvaka, a misec dana nije cekira safety opremu. Je li to kvalitetan casnik? Po meni to je dno dna.
Na kemiju se ne zelim krcati, prvenstveno i jedino, zbog zdravstvenih razloga. Prijateljica kojoj je muz casnik na kemikalcu tvrdi (a nema mi razloga lagati) da kad lik dodje doma jos misec dana smrdi po glupostima koje isparavaju na brodu.
Sta se mene tice, nema para ni te koje moze platit moje zdravlje.
Stolt Tankers B.V. Cancels Newbuilding
Contract
Stolt Tankers B.V., a subsidiary of Stolt-Nielsen S.A., announced that it has cancelled a contract with SLS Shipbuilding
Co. Ltd. of South Korea for the construction of a 44,000 dwt coated parcel tanker, the first in a series of four ships,
citing extended delivery delays. The ship was originally scheduled for delivery in May 2008. All progress payments to
date are covered by refund guarantees. Source: Stolt Tankers
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)