Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/29

Tema: Msc

Časnik stroja Kotlar avatar
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno Msc

Zivili kolege.
    Imam jednu molbu pa mi mozda netko od vas moze pomoci.
    Imam prijatelja koji je brodski kuhar za kojeg mogu garantirati jer smo nekada skupa navigali pa tako i ostali jako dobri.
    Moje pitanje je sljedecea li netko sa foruma zna nekoga Kapetana koji trenutno naviga na MSCu da mi preporuci prijatelja,jer vec je bio u kontaktima sa njima ali su mu uvijek odgovorili da se moze ukrcati odmah ako ima nekoga za preporuku od zaposlenika "Kapetan".
    Pa sada ljudi na vama je da razmislite i ako znate nekoga da mi posaljete na PM a ja cu prosljediti prijatelju.Usput registriran je na forumu ali ga ne moze pratiti jerbo na Topica je sve ka i prije 30 godina.

1st Off nikopfri avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ikucic Vidi poruku
    Ljudi moji ja počeo ko kadet...dobio poziv iz Chevrona, liječnički i intervju u Glasgowu..sve 5.. plaća kadetu 2500 dolara...aj mi reci ko ti može bolje ponuditi??

Ostavite se gluposti, Chevron je trenutno broj 1

Kadet na MSC putnickim brodovima ima 2500 eura...pa sad ti vidi

i to nije puna placa....tenderi (15 eura dan), 2, 3 puta tjedno,
    100 eura na placu kad brod ne dira Italiju.

znam kadete koji uzmu skoro 3000...EURA

Ne znam kako je na drugim kompanijama, ali tesko da moze bolje od toga...
    Posljednje uređivanje od nikopfri : 11-07-2010 at 11:00 AM
    Zivot je more

Kadet
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

E sad, jedino je pitanje dali MSC uzima kadete stroja, i kako ili preko koga se ukrcat?

Aeng
    Datum registracije
    Jun 2008
    Firma
    NCL

Početno

Vec sam jednom prilikom spomenuo u nekoj od tema (mislim da je izbrisano u medjuvremenu) kako je jedan Finac( 24 godine tada) zapoceo odmah kao electrical engineer za strojarnicu, bez ikakvog prethodnog iskustva na brodu.Momak se pokazao izvrsnim,za dodatna svjedocenja (objektivnost moje ocjene) moze pomoci HighVoltage,on je jos uvijek sa njim na istom brodu.
    Imao je debelu vezu i pravi pasos,bez sumnje presudno za takav start (NCL),no to niti malo nije utjecalo na njegov performance ili attitude.Stoga period koji nije odradio kao asistent struje nije unazadio bas nista.Ne kazem da ne postoji smisao u prolazenju svih stepenica,a koji nije samo ucenje posla nego i opci feeling sredine,no vrijeme cini cuda ako se ima volje.Iliti sve se moze nadoknaditi.

Uci se stalno,pa tako ne mislim da je meni godina dana kao asistentu stuje na MSC-u kruzeru donijela nesto presudno,kako u znanju, tako i u radnim navikama.Mozda je prava istina da je bilo obrnuto.

No lova je bila dobra.Oko 1,9 kila eura mjesecno. Sada sa distance od sedam godina poslije ne mislim da bi bitno drugacije bilo u pogledu prethodno spominjanih kategorija,a da je taj iznos bio visestruko manji.U nedostatku pravih podjela posla i ljudi koji ga odgovorno obavljaju,a tako je moj stav o tim vremenima tada,sve ostaje isto.
    Nedoreceno i umjesto napredovanja uci se kako plivati u sistemu koji je najgora vrsta ulizivanja i prebacivanja odgovornosti.Naravno sve ovo je subjektivno kao uostalom i svaki put kad su emocije upletene,i ne znam sto zapravo zelim sa ovim postom,ni u kakvom je on doticaju u promisljanju sadasnjeg stanja trzista itd.Posebno obzirom na put kadeta palube koji sigurno nemaju mnogo vremena za razmisljanje o iznosu place za prvi ogovor ili prvu godinu,kakogod.

Samo kao mali osvrt da su se na MSC-u dogadjali dobri novci za asistente/kadete,pa valjda ni sada ne pretjeruju kolege kad spominju tisuce eura .Stoga nije zabranjeno sanjati lovu kao asistent ili kadet.Naprotiv.

1st Off nikopfri avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od ElectricalA Vidi poruku
    Vec sam jednom prilikom spomenuo u nekoj od tema (mislim da je izbrisano u medjuvremenu) kako je jedan Finac( 24 godine tada) zapoceo odmah kao electrical engineer za strojarnicu, bez ikakvog prethodnog iskustva na brodu.Momak se pokazao izvrsnim,za dodatna svjedocenja (objektivnost moje ocjene) moze pomoci HighVoltage,on je jos uvijek sa njim na istom brodu.
    Imao je debelu vezu i pravi pasos,bez sumnje presudno za takav start (NCL),no to niti malo nije utjecalo na njegov performance ili attitude.Stoga period koji nije odradio kao asistent struje nije unazadio bas nista.Ne kazem da ne postoji smisao u prolazenju svih stepenica,a koji nije samo ucenje posla nego i opci feeling sredine,no vrijeme cini cuda ako se ima volje.Iliti sve se moze nadoknaditi.

Uci se stalno,pa tako ne mislim da je meni godina dana kao asistentu stuje na MSC-u kruzeru donijela nesto presudno,kako u znanju, tako i u radnim navikama.Mozda je prava istina da je bilo obrnuto.

No lova je bila dobra.Oko 1,9 kila eura mjesecno. Sada sa distance od sedam godina poslije ne mislim da bi bitno drugacije bilo u pogledu prethodno spominjanih kategorija,a da je taj iznos bio visestruko manji.U nedostatku pravih podjela posla i ljudi koji ga odgovorno obavljaju,a tako je moj stav o tim vremenima tada,sve ostaje isto.
    Nedoreceno i umjesto napredovanja uci se kako plivati u sistemu koji je najgora vrsta ulizivanja i prebacivanja odgovornosti.Naravno sve ovo je subjektivno kao uostalom i svaki put kad su emocije upletene,i ne znam sto zapravo zelim sa ovim postom,ni u kakvom je on doticaju u promisljanju sadasnjeg stanja trzista itd.Posebno obzirom na put kadeta palube koji sigurno nemaju mnogo vremena za razmisljanje o iznosu place za prvi ogovor ili prvu godinu,kakogod.

Samo kao mali osvrt da su se na MSC-u dogadjali dobri novci za asistente/kadete,pa valjda ni sada ne pretjeruju kolege kad spominju tisuce eura .Stoga nije zabranjeno sanjati lovu kao asistent ili kadet.Naprotiv.

potpuno se slazem sa svime gore recenim.
    I ja sam plovio kao kadet na Losinjskoj za 560 dolara mjesecno. Probao sam i Alpex i jos stosta prije nego sam doso na MSC.
    Nisam od onih koji misle ako je nama bilo tesko mora i ovima mladima koji tek pocinju.
    Opet na drugu stranu, vidio sam i dosta kadeta na kruzerima koji primaju placu u rangu sekonda na dobrim firmama, a ne znaju doslovno nista a jos manje volje imaju da nesto nauce.
    Ovisi sve o osobi, ali ako vec netko ima sansu pa nek prova, zasto ne.
    Zivot je more

vlc
    vlc je odsutan
    Kadet vlc avatar
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od nikopfri Vidi poruku
    Kadet na MSC putnickim brodovima ima 2500 eura...pa sad ti vidi

i to nije puna placa....tenderi (15 eura dan), 2, 3 puta tjedno,
    100 eura na placu kad brod ne dira Italiju.

znam kadete koji uzmu skoro 3000...EURA

Ne znam kako je na drugim kompanijama, ali tesko da moze bolje od toga...
    ovo uopste nije tacno da je plata kadeta na MSC 2500 eura,ja sam se prije mjesec dana cuo sa rodjakom koji je na msc bio asistent prije krize mu je bila prvih 6 mjeseci 1800 a drugih 6 mjeseci 2200 evra, i kaze da je sad plata asistentima/kadetima 1000 evra cijelo vrijeme kadeture

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Ok sto se tice love za kadete na MSC ja sam imao 2200 eura kao kadet tamo 2001 godine, kao treci 3200 eura. Imao sam srece da sam upao na odlicnu kompaniju za kadeta ali isto tako bi isao za 500 dolara jer jbg treba mi iskustvo. Jos uvijek sam terco ali sada imam 4500 eura na Carnivala.
    Idemo ispočetka.....

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od propuhani Vidi poruku
    Ok sto se tice love za kadete na MSC ja sam imao 2200 eura kao kadet tamo 2001 godine, kao treci 3200 eura. Imao sam srece da sam upao na odlicnu kompaniju za kadeta ali isto tako bi isao za 500 dolara jer jbg treba mi iskustvo. Jos uvijek sam terco ali sada imam 4500 eura na Carnivala.
    Na kojem si Carnival brodu sad?
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

MSC nekrca vise kadete ni asistente ovo je iz prve ruke,trenutno na brodu MSC.....,A za kuvara nazovi Bogdana pa njega pitaj.....

vlc
    vlc je odsutan
    Kadet vlc avatar
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Splico 3 Vidi poruku
    MSC nekrca vise kadete ni asistente ovo je iz prve ruke,trenutno na brodu MSC.....,A za kuvara nazovi Bogdana pa njega pitaj.....
    a hoce li krcat u dogledno vrijeme? mislim na sledecu godinu?

1st Off nikopfri avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vlc Vidi poruku
    ovo uopste nije tacno da je plata kadeta na MSC 2500 eura,ja sam se prije mjesec dana cuo sa rodjakom koji je na msc bio asistent prije krize mu je bila prvih 6 mjeseci 1800 a drugih 6 mjeseci 2200 evra, i kaze da je sad plata asistentima/kadetima 1000 evra cijelo vrijeme kadeture
    Netocno. Ja sam se iskrcao prije 10 dana...Pricamo o putnickim brodovima. Prvi ugovor im je skoro 2000,drugi doguraju skoro do 3000 sa svim dodacima. Ima ih dosta koji su vec 3, 4 ugovora kadeti. 100 % PROVJERENO!!!
    Posljednje uređivanje od nikopfri : 11-08-2010 at 08:56 PM
    Zivot je more

vlc
    vlc je odsutan
    Kadet vlc avatar
    Datum registracije
    Oct 2010

Početno

Netocno. Ja sam se iskrcao prije 10 dana...Pricamo o putnickim brodovima. kadeti doguraju skoro do 3000 sa svim dodacima.100 % PROVJERENO!!!
    ok ja za kruzere ne znam ali za trgovacke je kao sto sam rekao

1st Off nikopfri avatar
    Datum registracije
    Mar 2008
    Firma
    Royal Caribbean

Početno

Citiraj Prvotno napisano od vlc Vidi poruku
    ok ja za kruzere ne znam ali za trgovacke je kao sto sam rekao
    E, to necu komentirat, o tome ne znam nista. Na putnickim brodovima su "samo" ukinuli bonuse, a ako je vjerovati pricama (iz provjerenih izvora), nakon nove godine i bonusi se vracaju, stvari se popravljaju, za godinu dana izlazi i novi putnicki brod u MSC floti, MSC Fantastica (kupili su NCL ovu novogradnju).
    Eto, to je ono sto ja znam, ako netko zna jos nesto neka podijeli sa nama ostalima.

Pozdrav

Citiraj Prvotno napisano od Splico 3 Vidi poruku
    Ne znam ljudi o cemu vi pricate????
    Evo ja sam se iskrcao prije 10 dana, bio na brodu 6 mjeseci sa tri kadeta palube od kojih su se dva urcala/iskrcala prije tri tjedna i jednim asistentom stroja.
    Mozda Bogdan ne krca kadete, ali MSC krca, budite sigurni, a na kraju krajeva, preko Bogdana se i nisam ukrcao nego direktno preko MSC-a, bez ikakvih poznanstava i veza. Svi se vezete za Bogdana ko dite za majcinu cicu...
    Rezerviraj kartu i ajde malo do Sorrenta, popricaj sa Marescom, ostavi papire, mozda upali, mozda ne upali al makar provajte. Pa nece van nista doc samo od sebe i ako cete Bogdana cekat...e onda cete se nacekat
    A sad...kako ocete, na vama je sve.
    Posljednje uređivanje od nikopfri : 11-08-2010 at 09:35 PM Razlog: Napisan Post iza Post-a.Molim vas da koristite Edit opciju umjesto New Reply-a.Edit se nalazi u donjem lijevom uglu.
    Zivot je more

lijeni tovar propuhani avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    tamo di mi pase

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Dalmos Vidi poruku
    Na kojem si Carnival brodu sad?
    Na Pride-u. Za koju uru ulazimo na blokove u dry docku (Freeport).
    Idemo ispočetka.....

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2010
    Firma
    Student

Početno

Da li je potrebno za Asistenta u makini na MSC....polagati advance firefighting ?
    Znaci oni primaju kadete

Kadet
    Datum registracije
    Mar 2009

Početno

E, to necu komentirat, o tome ne znam nista. Na putnickim brodovima su "samo" ukinuli bonuse, a ako je vjerovati pricama (iz provjerenih izvora), nakon nove godine i bonusi se vracaju, stvari se popravljaju, za godinu dana izlazi i novi putnicki brod u MSC floti, MSC Fantastica (kupili su NCL ovu novogradnju).
    Eto, to je ono sto ja znam, ako netko zna jos nesto neka podijeli sa nama ostalima.

Pozdrav

Ne znam ljudi o cemu vi pricate????
    Evo ja sam se iskrcao prije 10 dana, bio na brodu 6 mjeseci sa tri kadeta palube od kojih su se dva urcala/iskrcala prije tri tjedna i jednim asistentom stroja.
    Mozda Bogdan ne krca kadete, ali MSC krca, budite sigurni, a na kraju krajeva, preko Bogdana se i nisam ukrcao nego direktno preko MSC-a, bez ikakvih poznanstava i veza. Svi se vezete za Bogdana ko dite za majcinu cicu...
    Rezerviraj kartu i ajde malo do Sorrenta, popricaj sa Marescom, ostavi papire, mozda upali, mozda ne upali al makar provajte. Pa nece van nista doc samo od sebe i ako cete Bogdana cekat...e onda cete se nacekat
    A sad...kako ocete, na vama je sve.
    O cemu pricas mozda je tako na putnickim ali nekrcaju vise na kontenjerase,mozda tu i tamo koji zabar 1000000% provjereno jucer dosa doma.
    A sta se tice Bogdana on je u kur....to je istina

3rd Electrician Ikard avatar
    Datum registracije
    Sep 2011
    Firma
    Holland America Line

Početno

Ko krca na MSC osim Bogdana?

3.Casnik
    Datum registracije
    Jul 2011
    Firma
    norveska firma

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Ikard Vidi poruku
    Ko krca na MSC osim Bogdana?
    U Hrvatskoj nitko,a u Beogradu Zivana (neznam joj prezime-nesto sa "P" )...

ass..man ties avatar
    Datum registracije
    Sep 2010

Početno

tako je Zivana a agencija je u beogradu, sritno

zivanap@eunet.rs
    kad se ??porka?? s hfo, operi se sa mgo

Clan Posade jakeld avatar
    Datum registracije
    Apr 2008
    Firma
    CMA CGM

Početno

Citiraj Prvotno napisano od pujanke Vidi poruku
    U Hrvatskoj nitko,a u Beogradu Zivana (neznam joj prezime-nesto sa "P" )...

petranović

a najbolje ako imas nekog kapetana tamo...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •