• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

Zna li netko hoce li se u Sibeniku ili nekoj drugoj kapetaniji (osim Splita jer je tamo tek u 5. mjesecu) odrzat ispit Upravljanje brodicom za spasavanje odnosno D17 kroz ovaj mjesec, zovem kapetanije a svi se prave mutavi, kazu da ne znaju da nazovem za 10 dana, stislo me s vrimenom, porucnicki je 04.02.???

Hvala

nazovi adriamare u sibeniku ili ajde tamo prijavit D17 a ne u kapetaniju. ispit bi triba bi za deset dana.

Sibenik 0204

Sibenik 0204

Krasan rok za casnike ovaj tjedan, od 25 ljudi 6 proslo sve, pa vi planirajte ic u Sibenik umisto u Split ubuduce, u Splitu na zadnjem roku sve proslo 10 od 20 ljudi...
Ima bit da nije ni Sibenik sta je bija, postrozili se ljudi zadnje vrime... zali Boze love za put i izgubljenih zivaca!!!

Krasan rok za casnike ovaj tjedan, od 25 ljudi 6 proslo sve, pa vi planirajte ic u Sibenik umisto u Split ubuduce, u Splitu na zadnjem roku sve proslo 10 od 20 ljudi...
Ima bit da nije ni Sibenik sta je bija, postrozili se ljudi zadnje vrime... zali Boze love za put i izgubljenih zivaca!!!

Iskreno mi je zao sta si pao i ''bacio'' lovu uzalud ali prika moj. Ovo je tvoj prvi post znaci da si sve pratio iz prikrajka sta se ode pise. Sad si dosao kad si pao i ljut si na sve jer si pao. JA cu ti reci jednu stvar a to je da se ljudi koji ne postuju pravila uvik nadu u problemima prije ili kasnije. Moj savjet ti je kako je rekao i ASD (asistent stroja dalmos) da se prvo prestavis bices boljei ozbiljnije shvacen

Srdacan pozdrav i sritan uskrs tebi i svim tvojima od srca

a moj sinko... Sibenik je ka sta je i bija, uvik je bilo lakse od ST jer su ljudi normalniji. Nije se puno prominilo sta znan iz osobnoga iskustva,prvi san put doli polaga dok ti nisi planira ic na brod a drugi put isprid istih ljudi prije koju godinu.

To sta mislite da ne triba nista znat je vasa osobna stvar, neki mislu da drugima mogu davat repeticije i da su pametni a ne mogu jos uvik nac ni put do makine. Da si ti zna sastavit dvi pametne recenice iz svakog predmeta onda bi prosa klasu a ne bi ovde prdeka u latu, ni ti ni ostalih 18.

Ovo za zali Boze love se slazen, heba mu pas mater ko vas je placa za kadeturu. Vas i onoga ko van je nesto triba i pokazat. Za put se ne slazen jer je uvik lipo cut dobru pismu

A ja se cudin sta bloka govnjara koji put... sta sve prodje kroz nju, dobro radi ikako

popravni

popravni

pozz svima! zanima me da li netko zna nakon koliko bude popravni za casnike? znam da je zakonski mjesec dana,ali mi momci sta su lani polagali kazu da su oni imali za 15 dana! jel to moguce? hvala

a moj sinko... Sibenik je ka sta je i bija, uvik je bilo lakse od ST jer su ljudi normalniji. Nije se puno prominilo sta znan iz osobnoga iskustva,prvi san put doli polaga dok ti nisi planira ic na brod a drugi put isprid istih ljudi prije koju godinu.

To sta mislite da ne triba nista znat je vasa osobna stvar, neki mislu da drugima mogu davat repeticije i da su pametni a ne mogu jos uvik nac ni put do makine. Da si ti zna sastavit dvi pametne recenice iz svakog predmeta onda bi prosa klasu a ne bi ovde prdeka u latu, ni ti ni ostalih 18.

Ovo za zali Boze love se slazen, heba mu pas mater ko vas je placa za kadeturu. Vas i onoga ko vaje sin je nesto triba i pokazat. Za put se ne slazen jer je uvik lipo cut dobru pismu

A ja se cudin sta bloka govnjara koji put... sta sve prodje kroz nju, dobro radi ikako

Jedno je sigurno za Å ibenik,a to je da treba znat isto ka i drugdi,a to da treba znat dvi rečenice je isto točno,tragično je da ne ovisiÅ¡ o svom znaju,nego o nekome,ko se diga na livu nogu i odlučia je tebi zagorčat dan,prolazili su ljudi neke ispite i bez te dvi rečenice,a nekima nije pomoglo Å¡ta su znali knjigu napamet! jedno je sigurno bez sriče se ne moÅ¡ ni popiÅ¡at!!!!! ja sam proÅ¡a,al bez SRIĆE,fala bogu i neÅ¡to znanja ne bi proÅ¡a nikad!

pozz svima! zanima me da li netko zna nakon koliko bude popravni za casnike? znam da je zakonski mjesec dana,ali mi momci sta su lani polagali kazu da su oni imali za 15 dana! jel to moguce? hvala

Ne to nije moguce!!
Po zakonu je naj manje 1/m u gradu gdje si polago klasu ili cekt drugu klasu i odgovarat ono sto si pao..:)

A sta bi vi tili proc bez da se uci, svugdi je isto ako znas proc ces ako ne znas nemoj se ni truditi.
15 dana 6 uri dnevno knjigu u ruke i malo repeticija ako di zapne i prolazi se bez po muke, a sad sta je bitnije sidit u kaficu i nocariti to je vec drugi par postola, kompletnu klasu moze samo pasti idiot koji je izasa na ispit na blef kao pustiti ce me, ako nisi spreman ili spremna svaki dan uciti onda je bolje uvatiti nekog drugog posla

Polagao sam klase u Sibeniku i Dubrovniku i dok sam odgovarao razne predmete nti jednom se nisam zadrzao u prostoriji duze od minute...jednostavno zato sto sam dosao spreman. Sto to meni u zivotu treba da se tresem hocu li proc ili necu. Stavis se i naucis, ono gdje si tanji tome posvetis malo vise vremena i to je to.

Ti se sada malo frustiran i odlucio si da ces se logirati na pomorac.net i reci kako u Sibeniku nije dobro vise polagati klasu.

Zato sto su do sada takvi kao ti i tebi slicnima pricali okolo i sta je najgore po forumuma kako se u Sibeniku prolazi bez problema, a ti si iz daleka to sve snimao i odlucio da ces i ti polagati u Sibeniku.

I onda dode do problema jer vise nije tako lagano :( ili kako ti kazes da su postrozili.

U svakom slucaju tribas nauciti isto, isao u Sibenik, Split, Zadar ili bilo di drugo, a oces li izvuci pitanja koja znas bolje ili losije je tvoja srica.

Lako je tuđim kurcem draču mlatit! Momak ima pravo bit frustriran jer znam da može predavat i navigaciju i stabilitet polovici raketnih inžinjera Å¡to nosom paraju nebo ovdje na forumu. Ja san proÅ¡a sve ali do zadnje minute nisan zna na čemu san. Čir mi je umalo puka doli. U drugin kapetanijama koliko san čuja ti odma kaže nakon usmenog ispita ako si prosa ili pa. Ode ljude ubijaju u pojam koliko su prepotentni. Naravno da triba znat i doć spreman i nije baÅ¡ da triba reć samo jednu rečenicu o svemu i ne zastajkivat.
Maras ako ti triba išta dobra materijala za spremit popravni, javi se!
DalmoÅ¡ asistent stroja- toliko san bija ispižđen da ni za popit pivu nisan bija. Viruj mi!

Lako je tuđim kurcem draču mlatit! Momak ima pravo bit frustriran jer znam da može predavat i navigaciju i stabilitet polovici raketnih inžinjera Å¡to nosom paraju nebo ovdje na forumu. Ja san proÅ¡a sve ali do zadnje minute nisan zna na čemu san. Čir mi je umalo puka doli. U drugin kapetanijama koliko san čuja ti odma kaže nakon usmenog ispita ako si prosa ili pa. Ode ljude ubijaju u pojam koliko su prepotentni. Naravno da triba znat i doć spreman i nije baÅ¡ da triba reć samo jednu rečenicu o svemu i ne zastajkivat.
DalmoÅ¡ asistent stroja- toliko san bija ispižđen da ni za popit pivu nisan bija. Viruj mi!

Svaka cast i moja cestitka na postu!
Razumin te u potpunosti,zato nisam tija smetat jel znam da je bilo :hihi:hihi svega..
Ova ti je dobra sa dracom .. :)

ode sam jos 2/3 tjedna pa se cujemo .

cestitam.. :)

Jebate sto ste nabrijani haha. Nije istina da ti u drugim kapetanijama odmah kazu jesi li pa ili prosa, uostalom valjda znas jesi li zna ili nisi. Ja sam ti za razliku od nekih isa polagati kapetanski u svima "omrazeni" Split iako nisam iz Splita;) i mogu ti reci da su ljudi PRVA LIGA! Kapetanski sam sprema tocno 4 (CETIRI) dana i prosa iz prve:kafa
I na kraju polako sa tim tko kome moze sto predavati, nema se smisla trsiti sa tim navigacijama i stabilitetima jer su to, iskreno receno, toliko jednostavni predmeti da je uopce smijesno hvaliti se nekim velikim znanjem u tom podrucju. Ljudi polazu puuuuuuno zajebanije predmete pa se ne glupiraju okolo:uzdravlje

Pa ne znam cemu ta zabluda oko HMO Sibenik.

Ja sam 1993 polagao porucnicki. U OS Rogoznica, jel je bio rat. Pristupilo nas je 60-tak

Razlog je da su svi odustali od Splita zbog Gosp Tijardovica.

Od nas koji smo izasli 3 nas je proslo od prve, 10-tak na popravni iz jednog ili dva predmaeta, a ostali su opali.

Tada si imao zabranu od 3 mjeseca , ako si pao ispit.

A sta je netko spomenio gore , tko je znao o cemu govori, nije stajao unutra vise od minutu dvije.

U zadnjih 10-tak godina kao zapovjednika, nisam imao to zadovoljstvo vidjeti naseg kadeta, bilo sa srednjom ili visom/visokom da se bas priprema na brodu za ispit. Uglavnom je samo kako poci vani ili gledati filmove ili na intrnet.

A sve to se vrati iza kad se dodje doma. Svakako da je nakon 6 ili vise mjeseci velika zelja i za prosetat i za malo zaruziti, itd.... ali treba uvijek uciti, jer na kraju znanje vam se ne moze oduzeti

Zapravo mislio sam ne zvucati ovako konzervativno, ali jbg, ovako je i gotovo

Jebate sto ste nabrijani haha. Nije istina da ti u drugim kapetanijama odmah kazu jesi li pa ili prosa, uostalom valjda znas jesi li zna ili nisi. Ja sam ti za razliku od nekih isa polagati kapetanski u svima "omrazeni" Split iako nisam iz Splita;) i mogu ti reci da su ljudi PRVA LIGA! Kapetanski sam sprema tocno 4 (CETIRI) dana i prosa iz prve:kafa
I na kraju polako sa tim tko kome moze sto predavati, nema se smisla trsiti sa tim navigacijama i stabilitetima jer su to, iskreno receno, toliko jednostavni predmeti da je uopce smijesno hvaliti se nekim velikim znanjem u tom podrucju. Ljudi polazu puuuuuuno zajebanije predmete pa se ne glupiraju okolo:uzdravlje

Koliko znam, svi smo išli u Šibenik jer nam je datumski odgovarao. Je8o onog ko ide na blef.
I slažem se da ovdje ima ljudi koji imaju sve u malom prstu, ali pljujemo jedni po drugima ka da smo s dva različita planeta ...:confused:

ala tek san sad vidija drvene postove. jesi li naucija guzicu obrisat ili ti je jos mamica brise, je li drveni... jesi li drza ikome repeticije doktore

evo si mi opet osvjezija ovaj tmurni dan svojon pojavon. cestitan ti na polozenome ispitu za doktora nauke

bas mi je zaj sta ti necu vidit odgovor, nisan jos sve polozija pa ne znan kako skidat ove sa ignore liste

ala tek san sad vidija drvene postove. jesi li naucija guzicu obrisat ili ti je jos mamica brise, je li drveni... jesi li drza ikome repeticije doktore

evo si mi opet osvjezija ovaj tmurni dan svojon pojavon. cestitan ti na polozenome ispitu za doktora nauke

bas mi je zaj sta ti necu vidit odgovor, nisan jos sve polozija pa ne znan kako skidat ove sa ignore liste

Kad bi neki ljudi skočili sa visine svog ega na visinu svoje inteligencije-poginuli bi!

vec sam se bia osvrnia na ovu temu di je najteze, di najlakse i tako....Evo procitao sam da vas je samo 6 proslo....

Bome. . . ljudi se valjda nisu pripremili koliko treba.....

Ma ako izvjezbas zadatke i kvalitetno prodjes sva pitanja za usmeni nema pada ma di polagao.

Sta napadate covika kad je vrlo jednostavna racunica

Klasa 1700 kn
Poravni 800 kn

Da nema ovih 800 kn za popravni svi bi prosli ili pali iz prve jer ko bi bia lud iz komisije dolazit besplatno ispitivat neke pomorce i izgubit popodne.
Polaga san u Splitu i Sibeniku i mogu rec da su trazili znanje i jedni i drugi.
Reka je jedan "Koje sam ja srice,da prodajem sesire ljudi bi se radali bez glava", znaci malo ucit i puno srice sa pitanjima.

Back