• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

evo stari iden i ja polagat u Sibenik,tamo san lani polaga sve brevete al nisan izasa na porucnicki. ovi momci sta su bili samnom su svi prosli bez problema,samo par ih je islo na popravni iz stabiliteta..oni su isli privatno na konzultacije,nnekih 7-8 dana kod ovog profe u sibeniku za neke pristojne pare,oko 800kn po coviku,ono dogovorili su se.. tako da i ja planiran otic jedno 10-15 dana prije u sibenik i isto tako ucinit,a to sta se tice stana to se nemos ispod 150kn da ga jebes,a ima dobrih mista di se moze dobro jist za 30 kn...

Evo samo da vam recem sta se tice spize

Imate pizzerija (restoran) Adriana na Vidicima dnevno imaju par jela po 49 kuna. Recimo imas juha,glavno jelo i desert.

Isto tako u MZ-a (''na razinama'' kraj plodina) imate jako dobre spize za smisne pare.

Stra se tice spize necete puno potrosit ako se hranite u navedenim mistima a sta se tice stanovanja a uzmite vas 3 recimo jedan stan na 10 dana prazni za 500-1000 kuna (nacete sigurno) i to je to svi sritni.

Eto to su vam moji prijedlozi :uzdravlje

Evo samo da vam recem sta se tice spize

Imate pizzerija (restoran) Adriana na Vidicima dnevno imaju par jela po 49 kuna. Recimo imas juha,glavno jelo i desert.

Isto tako u MZ-a (''na razinama'' kraj plodina) imate jako dobre spize za smisne pare.

Stra se tice spize necete puno potrosit ako se hranite u navedenim mistima a sta se tice stanovanja a uzmite vas 3 recimo jedan stan na 10 dana prazni za 500-1000 kuna (nacete sigurno) i to je to svi sritni.

Eto to su vam moji prijedlozi :uzdravlje

A u Penkale na tripice?

Evo malo sam gleda po google mapsu A je Adriamar, a B je ovaj restoran ??ta je Dalmo?? reka. I jo?? sam na??a stan za 15eura po osobi po danu,na Meterizama. I sad bi se jo?? tribalo organizirat,i to je to. :)

Evo da ti recem iz prve ruke. Ovaj dir od Adriamara do restorana mozes prosetati priko tehnoloske ceste nekih 15-20 minuta setnje sta mislim da nije lose ni daleko. Gledaj stan na Meterizama ti nije na putu i to ti je na drugi kraj grada tako da bi bilo bolje da uzmes recimo stan na Vidicima,Njegosevu trgu, ili na Baldekinu sta ti je usput.

NAveo sam MZ jer je to isto jako povoljan i jeftin restoran jer Baraka nekad konzultacije drzi na prediu koji se zove Brodarica a onda vam je restoran MZ najblizi i najjeftiniji i ima super spizu. Jer ako su predavanja na Brodarici onda to pitajte Baraku unaprid da znate pa mozete onda iznajmit apartman na brodarici vas par sta opet nece doci puno za tih nekoliko dana kad podilis na par osoba.

pozdrav

Porucnicki u Zadru 2012

Porucnicki u Zadru 2012

Pozdrav svima!!
Nov san na foruma al vec san dosta toga nasa od materijala za klasu tako da prvo zahvaljujem svima na trudu.
Asistentura jos koji dan pa zavrsena, ali zbog breveta D17 ne mogu izac na klasu u Splitu.
Zanima me ima li ko da ide na klasu u Zadru 26.03 i da li se zna termin polaganja D17 u Zadru?
Unaprijed zahvaljujem...

Dobro dosa

Drago mi je da smo ti pomogli. Aj na klasu s ovima u SIbenik bice vam jeftinije svima skupa u istoj kuci i lakse kad vas je par. Zovite se grupa pomorac.net i recite Seljanovskom da sam vas ja uputia oma cete imat popust na sljedecem roku :hihi

Konzultacije za iznad 500 ? ibenik/Split /Zadar

Konzultacije za iznad 500 ? ibenik/Split /Zadar

Po??tovani!

Evo jutros sam primila par ljudi koji ?žele konzultacije za poručnički, pa sam im rekla ne??to ??to ću reć i ostalima, probajte sami sa papirima i knjigama (a ima ih posvuda, na netu, ili na upit, znam da ima nekih koji prodaju te DVDove sa informacijama, ali ja evo ne prodajem, ali ni ne sla?žem, spr?žim sve ??to imam pa kopaj, ni ja ne znam ??to imam). Ako negdi zapne, pi??ite na email, ili zovnite. Ne kupamo se u novcu da mo?žemo priu??titi konzultacije, a meni se ne isplati za male pare odr?žavati konzultacije jer ipak imam svega 3 ure slobodno po danu, triba odmora. U zadnje vrijeme najče??će na konzultacije dolaze ljudi sa malih brodova ili da nisu dugo navigavali pa ih recesija natjerala da idu dalje i sad se treba vratit u mot sa terestikom, astronomskom i navigacijom.

Nisam nepogrije??iva, da to odma bude jasno, i ja sam prvi put pala (davnih godina he he) na stabilitetu kad sam polagala (fulala gustoću i slobodne povr??ine). Svaki dan se uči i obnavlja znanje. Kako sam predavala sva tri predmeta u srednjoj ??koli, znanje mi je svje?že. Iako dobijem alergiju od recimo direktne metode ili slankaste vode i njene vodene linije....:udriglavom

U učili??tu u ? ibeniku se odr?žavaju konzultacije na principu udarno na zadatke, nula teorije, po dva dana za svaki predmet. Pretpostavka je da teoriju čovjek mo?že sam doma, a za zadatke mu treba mala pomoć kad za??teka (evo 90 posto korekcija koje napravim na konzultacijama su tipa 40 minuta i 30 minuta koliko je to zbrojeno?? 70 min... i naravno digitron to neće da primi, uzme se Venera umjesto Sunca, uzme se dobar datum krivi sat ili obrnuto, fula se međutočka, krivo se prepi??e broj iz hidrostatskih....ni??ta drastično, a padne?? ispit).

Tako da ja predla?žem da nađete nekog za koga znate da ima znanje, a koji vam se nudi na raspolaganje i zovnete ga, po??aljete email kad ne??to za??teka dok rje??avate. A ako ba?? ne ide, onda na konzultacije, ali planski, ??to, koliko s kojim ciljem. Da Vas opet i te konzultacije ne bi bacile u minus, ili jo?? gore nepotrebni tro??ak. Otići na konzultacije gdje će vam dati kalkulacije za nuklearnu fiziku:confused:, a trebaju vam pravila za jedan zadatak.... Za??to?

Pozdrav svima. Evo i ja ću u Å ibenik, jer mi je taj datum najbliži za polaganje.
Ko se hoće aktivno spremat za poručnički, ja ću bit u Splitu od ponedjeljka, svaki dan ujutro , pa mi se može priključit za učenje i vježbe. Ali najviÅ¡e dva kandidata i to mukte! Iman neÅ¡to znanja, pa kome je puno plaćat pripreme, neka se javi u inbox, a meni će dobro doć za obnovit znanje i podjelu informacija.
Živili! :uzdravlje

Pozdrav svima...Živili! :uzdravlje

U časnome Kur'anu kaže se: Kada pozdravom pozdravljeni budete, ljepÅ¡im od njega otpozdravite, ili ga uzvratite, jer će Allah za sve obračun tražiti. (en-Nisā', 86.)

Pa tako drveni naš, s moje strane:

Es-selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Đes' balan bio, kako je bilo?

;)

:uzdravlje

Split astronomska, ispit

Split astronomska, ispit

Muka mi je da se to ričima skoro ne može opisat. Split, časnički, upravo je u tijeku, zadatci iz 2000......

Pa jer to za lupat glavon u zid?? 2000 godina zadatci iz astronomske, a sad je, koja ono godina, da nije 2001 ili 2002????

I GMT +2. Ne bi to bilo to kad nas oni ne bi stavili u GMT +2 i izvukli zadatke iz tog doba......

Najdraži mi je komentar kapetana sa ispita, "Pa ako znaju 2000 znat će i svaku drugu". Znan i ja da oni znaju, a jel ti moraÅ¡ davat zadatake koje smo mi polagali 2003 kad je bia časnički? U deset godina ni da ga iznova istipkaju... ajme, ne mogu ni pisat.

Znam da imaju godišnjake samo za 2000 i da nije isplativo kupovati nove svake godine, ali u 13 godina mogla se zalomit jedna godina kad se moglo kupit. Kako neke kapetanije imaju 2008? (Ne mogu virovat da je i to bolje nego ovo, a protiv sam godišnjaka 2008 i 2000 bila)

Uostalom, ja sam privatno nabavila novi godišnjak, i tako svake godine, ako ne cili onda dijelove, HHI ih daje na upit. samo se treba malo pokrenut, angažirati. Ako je astronomska takva tlaka, ukinite je, ali nemojte od nje radit ovaku smijuriju i sramotu.

Moje dite zna napamet rjeÅ¡enja ovih grupa, LHA i koja je točna pozicija, devijacija s Polarom i stajnica sunca u podne.

Polaganje ispita ispada kao transakcija novca pomorac-lučka za malo lipÅ¡i deblji A4 papir sa Å¡ljokicama da se ne može lažirat. A znanja ko iz Å¡upljeg u prazno.

Skužajte, ali ljuta sam i pišem u ljutnji.

Dajte, pobijte moju izjavu, da znam da grijeÅ¡im, jer u ovom slučaju ne želim biti u pravu.

Muka mi je da se to ričima skoro ne može opisat. Split, časnički, upravo je u tijeku, zadatci iz 2000......

Pa jer to za lupat glavon u zid?? 2000 godina zadatci iz astronomske, a sad je, koja ono godina, da nije 2001 ili 2002????

I GMT +2. Ne bi to bilo to kad nas oni ne bi stavili u GMT +2 i izvukli zadatke iz tog doba......

Najdraži mi je komentar kapetana sa ispita, "Pa ako znaju 2000 znat će i svaku drugu". Znan i ja da oni znaju, a jel ti moraÅ¡ davat zadatake koje smo mi polagali 2003 kad je bia časnički? U deset godina ni da ga iznova istipkaju... ajme, ne mogu ni pisat.

Znam da imaju godišnjake samo za 2000 i da nije isplativo kupovati nove svake godine, ali u 13 godina mogla se zalomit jedna godina kad se moglo kupit. Kako neke kapetanije imaju 2008? (Ne mogu virovat da je i to bolje nego ovo, a protiv sam godišnjaka 2008 i 2000 bila)

Uostalom, ja sam privatno nabavila novi godišnjak, i tako svake godine, ako ne cili onda dijelove, HHI ih daje na upit. samo se treba malo pokrenut, angažirati. Ako je astronomska takva tlaka, ukinite je, ali nemojte od nje radit ovaku smijuriju i sramotu.

Moje dite zna napamet rjeÅ¡enja ovih grupa, LHA i koja je točna pozicija, devijacija s Polarom i stajnica sunca u podne.

Polaganje ispita ispada kao transakcija novca pomorac-lučka za malo lipÅ¡i deblji A4 papir sa Å¡ljokicama da se ne može lažirat. A znanja ko iz Å¡upljeg u prazno.

Dajte, pobijte moju izjavu, da znam da grijeÅ¡im, jer u ovom slučaju ne želim biti u pravu.

Ispričavam se Å¡to kasnim, al stojim na raspolaganju svim koji polažete poručnički u Splitu. Imam dosta materijala i savjeta za ispite. Saljem mailom. pozz i sretno svima

U časnome Kur'anu kaže se: Kada pozdravom pozdravljeni budete, ljepÅ¡im od njega otpozdravite, ili ga uzvratite, jer će Allah za sve obračun tražiti. (en-Nisā', 86.)

Pa tako drveni naš, s moje strane:

Es-selam alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

Đes' balan bio, kako je bilo?

;)

:uzdravlje

Jerhamukellah!

Živ i zdrav mi bio, milostivi Allah te podario vratima Dženneta!

Plovilo se na Shell-u, bilo je dobro, vidilo se dosta toga. Sad poručnički, knjigu u Å¡ake i učit!

Slažem se u potpunosti s tobom, ali znam par momaka šta ni te zadatke nisu znali riješit.....

Polaganje ispita ispada kao transakcija novca pomorac-lučka...

Eeee, ovo Å¡to sam izdvojio je dobro rečeno. Tako je bilo oduvijek u Hrvatskoj. Joj da mi je sad vratiti novce koje su mi pozobali priko obične kartuÅ¡ine u zadnjih 20 i kusur godina - mogao bih kupiti yahtu ka' Malo Vitra!!!

Back