• Raspored Ispita

Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva....

Bio sam ja - 1992, polagao porucnicki. U Rogoznici, jel je Sibenik bio nesiguran......

Hvala na vašim odgovorima .
Nadam se da nece doći do drugog roka ,tj da nece puno driblati :mad:
Porucnicki ispit je 02 .04 a konzultacije sa gmdss-om mislim otici u Adriamare ako bude dovoljno kandidata ...

Hvala na vašim odgovorima .
Nadam se da nece doći do drugog roka ,tj da nece puno driblati :mad:
Porucnicki ispit je 02 .04 a konzultacije sa gmdss-om mislim otici u Adriamare ako bude dovoljno kandidata ...

Sinko ne bacaj šolde, kakve pak konzultacije za gmdss???

Zna li netko kad je zadnji rok za prijavit ispit u Sibeniku, osta mi je jos gmdss pa ne znam ocu li stic prijavit?

Hvala

Sinko ne bacaj šolde, kakve pak konzultacije za gmdss???

Ma mislim konzultacije za porucnicki , a za gmdss kazu da trebaju par kandidata još .Nema nas dovoljno
Dali ima tko kakvih iskustava prilikom polaganja u Å ibeniku ?

Ne mogu vise izdrzati da ne komentiram..:hihi:hihi

Kolega moj dragi,sve je jednostavno u zivotu!!
ili si spreman biti porucnik ili pak nisi-minimalno znanje moras posijedovati!!!

neznanje nigdje ne prolazi!!!!???

:hihi:hihi

Slažem se i ja sa tobom :uzdravlje to je samo u Indiji moguće jer oni izbacivaju kadar kao na traci .

Pitanje je bilo jer sam čuo svakakve priče . da bacaju bez veze do nekih slučajeva da su momci izlazili pred novu komisiju da dokažu svoje znanje jer su ih bacili samo da uplatu novi rok ...

10 dana prije se zaputi u Å¡ibenik, ponesi sve brevete koji su ti uvjet za izać na poručnički, i naravno pomorski dnevnik.

Ja san za poručnički i kapetanski bija kod Kondića i skroz sam bija zadovoljan. Radili smo uvik sami i miljun puta mi je ponovija sve Å¡ta je meni bilo nejasno ili mi od prve nije silo. Koliko se sičan cijena mu je bila vrlo umjerena za ono Å¡ta nudi. Osim Å¡ta smo proÅ¡li sve zadatke (astronomska, terestrika i stabilnost) dao mi je i teoriju koju san naučija i to je bilo to. Å ibenik van svima preporučan jer je tamo ljudskiji odnos nego u Splitu... ajde živili i sritno!

Ja san za poručnički i kapetanski bija kod Kondića i skroz sam bija zadovoljan. Radili smo uvik sami i miljun puta mi je ponovija sve Å¡ta je meni bilo nejasno ili mi od prve nije silo. Koliko se sičan cijena mu je bila vrlo umjerena za ono Å¡ta nudi. Osim Å¡ta smo proÅ¡li sve zadatke (astronomska, terestrika i stabilnost) dao mi je i teoriju koju san naučija i to je bilo to. Å ibenik van svima preporučan jer je tamo ljudskiji odnos nego u Splitu... ajde živili i sritno!

Bitno je da se pripremiš. Ljudi su polagali i pred gorom komisijom, pa su prošli. Kad pogledaš, nije ovo neka znanstvena fantastika, samo je stvar u tome što ima dosta toga za pripremit. Meni Šibenik datumski odgovara jer se namjeravam što prije vratit na brod i zaradit koji dinar. I sam se polako pripremam, stabilitet, centracija, pomak tereta, kombinirana plovidba, plima-oseka, astronomija, poznata nepoznata zvizda, devijacija......

Bitno je da se pripremiš. Ljudi su polagali i pred gorom komisijom, pa su prošli. Kad pogledaš, nije ovo neka znanstvena fantastika, samo je stvar u tome što ima dosta toga za pripremit. Meni Šibenik datumski odgovara jer se namjeravam što prije vratit na brod i zaradit koji dinar. I sam se polako pripremam, stabilitet, centracija, pomak tereta, kombinirana plovidba, plima-oseka, astronomija, poznata nepoznata zvizda, devijacija......

Slažem se s tobom skroz, samo sam tija reć da kad te priprema netko ko se inaće s tim bavi - puno je lakÅ¡e... Naravno da to nije znanstvena fantastika. Da sam se sam pripremao potroÅ¡ija bi tri puta viÅ¡e vrimena i nebi bija siguran jel radin dobro (svaka dilema bilo u zadatku ili teoriji je problem), ovako san njega pita sve Å¡ta me zanima i čovik me lipo usmjerava, pa mislim da je bolje nekom platit i bit siguran da je sve ok. I onako kad položiÅ¡ poručnički to Å¡ta si platija pripreme zaradiÅ¡ u tjedan dana.

Last edited:
Slažem se s tobom skroz, samo sam tija reć da kad te priprema netko ko se inaće s tim bavi - puno je lakÅ¡e... Naravno da to nije znanstvena fantastika. Da sam se sam pripremao potroÅ¡ija bi tri puta viÅ¡e vrimena i nebi bija siguran jel radin dobro (svaka dilema bilo u zadatku ili teoriji je problem), ovako san Kondića pita sve Å¡ta me zanima i čovik me lipo usmjerava, pa mislim da je bolje nekom platit i bit siguran da je sve ok. I onako kad položiÅ¡ poručnički to Å¡ta si platio pripreme zaradiÅ¡ u tjedan dana. :uzdravlje

Definitivno! Da nebi posli žalija, bolje bit siguran. A evo i ja kontam malo bolje prionit i konzultirat se s KreÅ¡om Baljkom. On je dobar kako sam čuo.

evo ljudi da vas malo umirim, ja sam se za poručnički u splitu u 10. mjesec pripremao punih 15 dana, od čega 5 ono baÅ¡ baÅ¡ (preko 2 sata dnevno :D ) i položio sam sve, dapače, pismene sam sve imao mislim 100% :kafa uglavnom, ne sekirajte se, sve je na razini predÅ¡kolskog uzrasta :udriglavom btw. nisam iÅ¡ao na pripreme, sjetio sam se 2 dana prije ispita iz terestrike posudit tablice :confused:

Definitivno! Da nebi posli žalija, bolje bit siguran. A evo i ja kontam malo bolje prionit i konzultirat se s KreÅ¡om Baljkom. On je dobar kako sam čuo.

Čini mi se da Baljak ti je otiÅ¡a navigat i viÅ¡e ne radi na Pomorskom faksu pa nevirujem da ćeÅ¡ ga nać. Baljak je za konzultacije bija ok - samo nisan siguran jel radija solo ili u grupama. Javi se Kondiću (098500560) ili nekome drugome ako ima joÅ¡ mista, samo ti do Å¡ibenika ima joÅ¡ manje od misec dana tako da neznan di ćeÅ¡ se ubacit - ali vridi pokuÅ¡at!

Last edited:
Pozdrav svima

Pozdrav svima

Lip pozdrav svima....
Da li ko zna da li će bit D6b brevet,arpa radna razina,idući tjedan bili di u državi.Ja sam zva od dub-do zad,svagdi govore fali joÅ¡ koji čovik pa će bit,al poručnički je 2.4 u Å¡ib.Ako slućajno ko zna,bia bi puno zahvalan,zva sam sve,al opet nadam se da postoji joÅ¡ ko...fala unaprid!!

Lip pozdrav svima....
Da li ko zna da li će bit D6b brevet,arpa radna razina,idući tjedan bili di u državi.Ja sam zva od dub-do zad,svagdi govore fali joÅ¡ koji čovik pa će bit,al poručnički je 2.4 u Å¡ib.Ako slućajno ko zna,bia bi puno zahvalan,zva sam sve,al opet nadam se da postoji joÅ¡ ko...fala unaprid!!

Probaj Rijeku zvat, 051214587

Back