Torm a/s

Manje seniora 100 ljudi je u totalu ali sigurno če s otlazima bit hrvati zahvačeni. Malo je ljudi na NMM i govorim ti genralno za NMM Stenu jer kad spomeneÅ¡ Stena i NMM jedno te isto ti dođe jer jedan ugovor čeÅ¡ bit na steni drugi čeÅ¡ ič na Princmara ili neki drugi dio grupacije. Tako da to Stena ti je samo naziv a i trik da te namame kad te zapoÅ¡ljavaju svak se zajuni na senu a ono stenu ne vidi ni po godinu dana.
Navodno su raskinuli sa gener8 grupaijom a oni su imali puno novogradnji i brodiju mahom koji su teÅ¡ko sranje i nitko nije tia tamo ič. Jebiga gregi owneri uvijeti očajni na brodovima a NMM je falilo upravo ljudi zbog toga Å¡ta su ovi naglo imali eskpanziju flote. Raskid s ovima plus Princimar koji je proda svoje suezmaxe teekayu ti je uzrokovalo viÅ¡ak. Ne toliko pincimar koliko gener 8 ali opet ču ti kazat da tu s otkazima če hrvati bit zakačeni najviÅ¡e jer firmom odavno drmaju rusi i indijci tako da smo mi tamo izumrla vrsta. A opet velikim dijelom smo sami sebi krivi za to tamo jer nas je umea naÅ¡ sindrom.

Ma cuo sam i ja da je bilo otkaza, al 70-tak ljudi je velika brojka. Znaci da je onda stotinjak i vise nasih seniora bilo na steni. Ta brojka mi je nesto velika. Jel pricamo o steni ili cijelom NMM?

Tako sam i mislio kako si napisao, jel 70 nasih seniora bi znacilo da smo mi tamo jako brojni, a znam da su odavno tamo rusi i indijci!

Točni. Sam ured u Glasgowu je puka formalnost jer recimo sve papire sređuje ured u Mumbaiu. Glavni tip za avionske karte navigava ka messman. Pa iz gibraltara za zg letiÅ¡ priko Å¡vedske nekad.

Tako sam i mislio kako si napisao, jel 70 nasih seniora bi znacilo da smo mi tamo jako brojni, a znam da su odavno tamo rusi i indijci!

A Danci na Tormu imaju 12 tjedana on off i permanent placu i juniori i seniori plus svaki dan sta ostanu duze dupla dnevnica :)

A Danci na Tormu imaju 12 tjedana on off i permanent placu i juniori i seniori plus svaki dan sta ostanu duze dupla dnevnica :)
Kaze meni jedan kolega da skandinavci cijene naseg covika. A krcat ce ga za terca za 3200 dolara i 6 miseci ugovor. Ali bitno da oni njega cijene. Zamisli kakav smo mi narod hahaha.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Budale malo je reč. Ako čemo mjerit klečanje na kolinima i skidanje gača onda smo prvaci u tome.

Kaze meni jedan kolega da skandinavci cijene naseg covika. A krcat ce ga za terca za 3200 dolara i 6 miseci ugovor. Ali bitno da oni njega cijene. Zamisli kakav smo mi narod hahaha.

Danci na Tormu imaju ugovore 10-10 tjedana i smjena im je u MINUT tocna. Brod ce skrenit, stat bilo sta samo da idu kuci. Nakon 10 tjedana svaki dan 50% veca placa plus pola dana godisnjeg, a onda se to nakon tjedan-dva jos poduplava, mislim svaki dan duplo i dva dana GO za dan na brodu,neznam tocno.
Uglavnom ako se ikako desi, a vrlo rijetko, da moraju produzit, oni to rade sam smjeskom...
Ali sve ih je manje i manje i bit ce im kraj vrlo brzo cim nestanu danske zastave sa brodova.

To je ogromna nepravda samo iman jedno pitanj a to je Å¡ta se onda najpoÅ¡teniji hrvatski agent nije izboria za vas hrvate tamo da budu pod tim istrim ugovorima ka danci? Nema nikakve razlike između nas i njih članovi smo EU jedni i drugi i ne vidim razlog Å¡ta ne bi moga imat ti ili danc isti ugovor. Stari mi je tokom 90ih ima iste ugovore ka njemci recimo jer je upravo izbgjegavo agentski Å¡ljam u hrvatskoj, Kako san ja slučajno bajpasirajuči njega i agenciju na NMM doÅ¡a pod engleskim ugovorom? Nije ti samo Torm kriv nego neko drugi uz sam Torm kojemu je to bia dobitak imat hrpu hrvata pod ruskim uvijetima a to in je ponudu netko drugi sročia nisu se sami sitili.

Danci na Tormu imaju ugovore 10-10 tjedana i smjena im je u MINUT tocna. Brod ce skrenit, stat bilo sta samo da idu kuci. Nakon 10 tjedana svaki dan 50% veca placa plus pola dana godisnjeg, a onda se to nakon tjedan-dva jos poduplava, mislim svaki dan duplo i dva dana GO za dan na brodu,neznam tocno.
Uglavnom ako se ikako desi, a vrlo rijetko, da moraju produzit, oni to rade sam smjeskom...
Ali sve ih je manje i manje i bit ce im kraj vrlo brzo cim nestanu danske zastave sa brodova.

Last edited:
skuzaj zasto ruski uvijeti
pa zasto rusi ne mogu imat kao danci

a mislis li da ako nas agent postavi uvijete kao i za dance da ce dobiti posao??
tj da ce krcat nas?

duge su to igre i bez granica..

vjerovatno je mogao isposlovat bolje ali je mogao i izgubit firmu tj nedobit posao i di je tu granica...

kome se ne id enece ic ako nema nas uskocit ce rus ...
vlasniku je brod popunjen....

Last edited:
skuzaj zasto ruski uvijeti
pa zasto rusi ne mogu imat kao danci

a mislis li da ako nas agent postavi uvijete kao i za dance da ce dobiti posao??
tj da ce krcat nas?

duge su to igre i bez granica..

vjerovatno je mogao isposlovat bolje ali je mogao i izgubit firmu tj nedobit posao i di je tu granica...

kome se ne id enece ic ako nema nas uskocit ce rus ...
vlasniku je brod popunjen....
Zato sto rusi nisu u eu. Tendencija je da nas se izjednacava po placama sa njima iako na ovin vrstama brodova hrvati su imali vecu placu od rusa i ukrajinaca koliko san ja upoznat.iz ovog ili onog razloga.
Nezz kako je na offshoreu.

Napises da se vjerojatno moga agent izboriti a onda ka da je moga izgubiti firmu zbog toga?

Nasi agenti obicno gube firme zbog njihove inertnosti. Prvi primjer mitsui zadar. Vjerojatno si upoznat s tim

slabo znam sta je kod vas gore po tom pitanju
ali znam da ako nije konkurentan da ce izgubit posal

pa ne radi poljak u uk za iste sold ekao i gradani uk
o rumunju da ne govorimo...
a oni su davno prije nas u eu..

uz sve taj brod je na xy zastavi,vrlo vjerovatno..

drugo standard placa u danskoj i cro nije ista

kod mene mi imamo HCTC oce rec da mi firma uzima 40% place koliko bi bia oporezovan kao da radim u cro
na kraj godien ako imam platit pore ona mi to plati iz tih novaca ili ne plati...

radio sam na jdn i bio na luxemburg zastavi njihova matrikula
kolega belgijanac je ima djeciji doplatak za dite 200eur jer radi u luxsemburgu
zasigurno nece te sold edat nama...
a ja sam isto radio u luxemburgu...

Last edited:
slabo znam sta je kod vas gore po tom pitanju
ali znam da ako nije konkurentan da ce izgubit posal

kod mene mi imamo HCTC oce rec da mi firma uzima 40% place koliko bi bia oporezovan kao da radim u cro
na kraj godien ako imam platit pore ona mi to plati iz tih novaca ili ne plati...

a ja sam isto radio u luxemburgu...
Ima firmi s npr belgijskon zastavon sto krcaju hrvate i doplatak po ditetu je i veci od tog sto si reka.
A s obzirom koliko znan o tormu oni imaju brodove danish flag ali to je posebna danska zastava oslobodjena poreza. Nesto slicno ka isle of man. I tamo krcaju dance.
A sto se tice standarda hrvatska je neusporedivo skuplja zemlja i od ukrajine i rusije i bugarske i rumunjske tako da po ton kljucu bi nan isto place tribale biti vece. Pogotovo od rusije i ukrajine.

I slazen se s tobon konkurentnost je bitna. Ali valjda nije jedini kriterij konkurentnosti jeftinost radne snage.
Ja nisan naivan pa vidin da jest, ali onda se samo slatko nasmijen kad mi kolege kazu da njih gazda skandinavac cijeni. Hehehe

Last edited:
ma sve 5 slazem se s tobom...

mene se moze cijenit samo onoliko koliko mi se stavi u takujim
a moze mi pisat tovar i prat santine cili dan...;)

Ispravak netočnog navoda jer upravo me Poljski Clydemarine recruitment ukrca na NMM po UK uvijetima a pod tim istim uvijetima i Poljaci idu na NMM a obadvoje smo članovi EU. Također BP jedino od EU zapoiÅ¡ljava Poljake pod istim uvijetima ka engleze. Drugo dotični je vodia OSGa recimo i to je ima na njega managment i krca je uz hrvatske i engleske oficire jer mu je sve bilo povijereno tako da se definitivno moga izborit za hrvate ka za dance na Torma. I da dolazim iz pomorske familije i baÅ¡ iman primjer oca koji je u preko 25 godina isključivo na stranca naviga mimo naÅ¡pih agenata i upravo pod ugovorima ka Å¡ta njemci i englezi potpisuju tako da ta njihova priča da če izgubit firmu pada u vodu. Jedino Å¡taje naÅ¡im agentima bitno je Å¡ta viÅ¡e drpit po čoviku. A NMM di sam ja je najboji primjer jer nudili su ju full managemnt i da bude predstavnik za cijeli ovaj dio evrope za njih ali to nije prihvatia jer to nije zadovoljavalo neke njegove apetite a i tu ne bi moga furat svoju agencijsku politiku koju fura sa svojim ljudima po brodima koju san osjetia upravo na svojoj koži od agencijskih ljudi.

a ja sam isto radio u luxemburgu...[/QUOTE]

Može li mi itko reći kakvi su trenutno uvjeti tamo? Vidim da se dugo nije pisalo, a zadnjih par postova nisu najpozitivniji. Možda ću imati mogućnost preko fakulteta dobiti za kadeta pa me zanima

Uvjeti su onako , recimo solidni . Nema vise previse ni Hrvata a ni Danaca .( 100/100 ostalo otprilike) - uglavnom smo na istih 10 do 15 brodova a ostatak flote je rezerviran za Filipine i Indiu.
Zadnje 3 godine uzimaju nase kadete - 3-4 kadeta kuverte i makine na godisnjoj bazi .
Panatika solidna ali naravno sve od broda do broda a najvise barbi i kogu ovisi.
Interneta ima 2.3 GB tjedno , onako brzina i nije neka ali daju se novine procitati i zazvati doma .
Ako treba jos kakvih informacija , pucaj...

Attachments

• wage.JPG
    wage.JPG
    120 KB · Views: 1
Luksa hvala ti puno na odgovoru, imao sam PLI i PI testove, sljedeći tjedan ću saznati kako je to prošlo te će mi javiti da li idem dalje na intervju. Vidim da je kompanija u padu, ali za odskočnu dasku ne djeluje loše.

Luksa hvala ti puno na odgovoru, imao sam PLI i PI testove, sljedeći tjedan ću saznati kako je to prošlo te će mi javiti da li idem dalje na intervju. Vidim da je kompanija u padu, ali za odskočnu dasku ne djeluje loše.

Na tvom mistu nebi ni prihvatija Torm-a..Cekaj doma mozda te neko odma za Barbu uzme posto imas fakultet. Ipak to puno znaci, sta ce ti Torm i jos kadet ,fujj..

Na tvom mistu nebi ni prihvatija Torm-a..Cekaj doma mozda te neko odma za Barbu uzme posto imas fakultet. Ipak to puno znaci, sta ce ti Torm i jos kadet ,fujj..

Vidi se da si na Tormu...momak je rekao realnu stvar firma nije kao sto je prije bila, imam kolege koji su sada kadeti na Tormu i nije sve tako bajno pogotovo kao terco palube što se plaće tiće, terco na Bahriju dere mjesecno vise 1000$ nego terco na Tormu. Budi ti barba na Tormu joj da za to ti treba FAKS... a on daj Bože da bude na MOL,Hoegh,Knutsen,NYK,K Line kao barba jer ima već faks pa ima bolju predispoziciju nego ti...:uzdravlje:hihi

Back