Tankerska plovidba zadar

Kriza je odavno,slažem se,i tko priživi pričati će.Mislim da ovi u Upravi viruju da mogu neÅ¡to učiniti i da nije sve tako crno.Jedini problem (nama najvažniji) je Å¡to svako izvlačenje ide priko naÅ¡e Å¡kine i naÅ¡eg takujina...

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

kerubin nemoj strašit jude.
kriza je odavna u glavama i neče ni projti nikad.:udriglavom
Kolega, ne mogu a da ti ne odgovorim na ovako neumjesan odgovor.
Pred skoro 5 godina je doslovce cijeli svijet izišao iz posljednje recesije
i to govori da u njihovim glavama nije kriza.
Kriza je u usijanim glavama poput naÅ¡ih koji obezvrjeđuju sve svoje
dok cijeli svijet u isto vrijeme svoje diže u nebo.
E vidiš sad je došlo vrijeme da se to nebo i visine ponovo prolome i da
padnu teške kiše.
Naše nebo mi smo davno izgubili i valjamo se u ponoru tako da se uskoro
drugima otvara nebo a nama se otvara samo dno dna pakla.
Upravo zbog krize u ljudskim glavama koje ti spominješ.
Nadam se da ćeÅ¡ ovo shvatiti a ukoliko ne sada vjerujem da ćeÅ¡ shvatit
uskoro.
Srdačan pozdrav

Zaborvila si napisati da su mogli i bez tog ostati jer je firma imala nacina da ni to neisplati. Mogla ih je drzati na rasporedu do penzije i onda potirati u penziju bez otpremnine. I sve po zakonu. Jos su i dobro prosli...

Ti si Pavićev glas razuma, ako ne i sam Pavić.. :p
Pomorci na Ugovor se ne znaju izboriti za svoja prava.
A s druge strane, pomorci na neodređeno imaju pravo tužiti i tražiti otpremninu, a oni drugi "jadnici" preko veze čekaju ukrcaj na brod.
Dakle, treba im veza za ukrcaj a od drugih radničkih prava nemaju apsolutno niÅ¡ta.
Čak i vodu na brodu moraju kupovati. Sramota!
Ti i dalje navijaj za Tankersku, ovdje bar anonimno možeš biti realan, no to što pišeš nema baš neku zdravu logiku.
Sorry, nemoj se uvrijediti ali oprosti mu Bože, ne zna što piše...:cool:

Nije još došlo do isplate otpremnina.
Rekli su da će tek Odlukom odlučiti o iznosima..
Pa kad prevarenih 50 pomoraca nagrne u Tankersku jer su dobili puno manje nego Å¡to su im obećali usmeno, naravno..ne i na papiru.
Na papiru imaju samo da neće dizati tužbe.
Bili živi pa vidjeli koji će to biti rusvaj...

Barem pisem istinu za razliku od tebe.
Otpremnine su isplacene prije bozica.
I ne blatim firmu koja me zaposlila kad niko drugi nije tija.
A ako se nevaram i ti si 30 godina zivila od nje.
Ajde lici svoje fustracije negdi drugdi a ostavi se pisanja neistina po forumu.
I ja iman puno nerijesenih stvari s TP i duga koji mi nikad nece platiti pa isto ne pisem gluposti.
Cinjenice su takve kakve jesu i prihvati ih ili o....
Evo sam bas zva mog rodjaka bivseg kunas koji je dobija otpremninu i govori mi da samo 2 nisu potpisala.
toliko od tvojih 50 nezadovoljnih..

Last edited:
Barem pisem istinu za razliku od tebe.
Otpremnine su isplacene prije bozica.
I ne blatim firmu koja me zaposlila kad niko drugi nije tija.
A ako se nevaram i ti si 30 godina zivila od nje.
Ajde lici svoje fustracije negdi drugdi a ostavi se pisanja neistina po forumu.
I ja iman puno nerijesenih stvari s TP i duga koji mi nikad nece platiti pa isto ne pisem gluposti.
Cinjenice su takve kakve jesu i prihvati ih ili o....
Evo sam bas zva mog rodjaka bivseg kunas koji je dobija otpremninu i govori mi da samo 2 nisu potpisala.
toliko od tvojih 50 nezadovoljnih..

Vidim da si uvrijeđen...treba poÅ¡tovati tuđe miÅ¡ljenje. Istina da sam živjela i od Tankerske...ne 30 godina ali neko vrijeme sigurno da..i bila je dobra odskočna daska mom suprugu, braveti, časnički itd...
I ja imam poznanike koji su kunaÅ¡i i jednostavno mislim da su ljudi bili siti njihovih manipulacija da su jedva dočekali prijevremene mirovine da se rijeÅ¡e broda ali i takvih poslodavaca.
Zaista ne znam za otpremnine, i dobro da su ljudi onda zadovoljni. Očito kad su to i potpisali.
Ti si jedan od rijetkih koji "brani" firmu, ali je, priznat ćeÅ¡, puuuno veći broj onih koji razmiÅ¡ljaju kao ja, možda se samo muÅ¡ki malo nespretnije izražavaju.

ako ti TPZ plati neki tecaj, u slucaju da odes od njih, potpisujes izjavu da ces im vratit novac uplaceni tecaj.. Izjava se potpisuje prije odlaska na brod...hehehehe....presmijesno...unutar 5 godina ako odes moras ka vratit lovu koju su oni ulozili u tvoju izobrazbu. Glavni direktor inzistira na tome.

ako ti TPZ plati neki tecaj, u slucaju da odes od njih, potpisujes izjavu da ces im vratit novac uplaceni tecaj.. Izjava se potpisuje prije odlaska na brod...hehehehe....presmijesno...unutar 5 godina ako odes moras ka vratit lovu koju su oni ulozili u tvoju izobrazbu. Glavni direktor inzistira na tome.

Ma nije to tako...pitaj Traila.
Tankerska čini sve za dobrobit svojih ljudi.
Jel se to odnosi na kadete i asistente ili na sve pomorce?
Tečaj koÅ¡ta koliko plaća?

ma ja bi se iskreno tuka nogom u guzicu cili ugovor samo kad bi me uzeli da odradim koji ugovor ka treci...a vjerovatno i 99.99% svih ocajnih friskih terca a i kadeta

ma ja bi se iskreno tuka nogom u guzicu cili ugovor samo kad bi me uzeli da odradim koji ugovor ka treci...a vjerovatno i 99.99% svih ocajnih friskih terca a i kadeta

nažalost to je istina....
puno ljudi se danas uopće ne može ukrcati...a obzirom na stanje u državi puno ljudi u zadnjih 5-6 godina je zavrÅ¡ilo pomorske Å¡kole, puno ih se prekvalificiralo...tako da nas ima u izobilju, pogotovo palube...
mislim da u sustavu također treba neÅ¡to mijenjati i preusmjeravati ljude da idu u strojare...Strojar kad zavrÅ¡i 3 godine faxa je iznimno konkurentan na tržiÅ¡tu i ako je kvalitetan na Tankerskoj može postati kapo za 7-8 godina. Dok mi s palube rekao bi za 15 godina. Danas je često situacija da kvalitetni palubarci s 3 godine faxa, zavÅ¡enom cijelom kadeturom na dugoj idu i po 5 put za trećeg časnika...a Å¡to se tiče Tankerske,koliko god mi bili ljuti na njih i imali razna miÅ¡ljenja, moramo reći da je pomogla masu mladih ljudi da dobiju prvu priliku za ukrcaj a posli kako se di tko snađe, jer logično da se svi ne mogu ukrcati za trećeg poslije.

Ti si jedan od rijetkih koji "brani" firmu, ali je, priznat ćeÅ¡, puuuno veći broj onih koji razmiÅ¡ljaju kao ja, možda se samo muÅ¡ki malo nespretnije izražavaju.

Jadna firma ako sam ja taj koji je brani a ja im j.... mater svaki dan i samo gledan kako pobignuti odavde. Samo volim da se pisu cinjenice.
Inace 4 mojih kolega je poslo ca u zadnjih misec dana a sad cujem da su i dva upravitelja otisla i da je panika u kadrovskom. Biti ce toga i jos, pogotovo ako se ovo sranje s Garethom nastavi. Ljudi mogu trpiti malu placu ali glad na brodu ne. Evo vam jedan primjer koliko brzo strojari napreduju, znam momka koji je samnom bija na brodu 2010god ka asistent a sad je vec drugi ugovor ka cif makine odradija. I dogodine ce za kapa ici

Jadna firma ako sam ja taj koji je brani a ja im j.... mater svaki dan i samo gledan kako pobignuti odavde. Samo volim da se pisu cinjenice.
Inace 4 mojih kolega je poslo ca u zadnjih misec dana a sad cujem da su i dva upravitelja otisla i da je panika u kadrovskom. Biti ce toga i jos, pogotovo ako se ovo sranje s Garethom nastavi. Ljudi mogu trpiti malu placu ali glad na brodu ne. Evo vam jedan primjer koliko brzo strojari napreduju, znam momka koji je samnom bija na brodu 2010god ka asistent a sad je vec drugi ugovor ka cif makine odradija. I dogodine ce za kapa ici

I neće biti jedini,doli se puno brže napreduje.Ja joÅ¡ nisam bija na ovoj novoj nabavi ali po pričama kolega,nije dobro.Trenutno je teÅ¡ko bilo Å¡to vanka naći pa nema druge nego stisnuti zube.Nitko od nas nije oduÅ¡evljen s TP ali isto mislim da je nije u redu gaditi,pogotovo nakon odlaska s nje.A osobno znam nekoliko njih koji bi sutra nazad da je situacija imalo bolja...

A što je to Gareth, kakvi su to uvjeti panatike na brodu? Nešto konkretnije?
Ja sam "obožavala" Tankersku kao kompaniju, brodarstvo općenito, i da sad ne radim Å¡to radim, rado bih radila u menagementu neke takve kompanije u svojetu, da ne spominjem putovanja na tankerima u makini...triba volit to zvanje, posao..ali kad se sjetim Brazzodura, SPH, kud ide Tankerska..onda mi se sve to skupa GADI.
Možda bi bilo poÅ¡tenije staviti ključ u bravu i kud koji mili moji a ne prodavati priče kako su Å¡efovima skinuli 30% plaće...kolike su im otpremnine ugovorene...malog čovjeka nitko ne vidi..Sirotinjo i Bogu si teÅ¡ka...uz to da spomenem da moj muž ima svoju firmu koju je stekao poÅ¡tenim radom na brodu...da je sad pomorac, teÅ¡ko bi nam bilo, navijam za pomorce koji ostavljaju dio svog života na moru pa da bar znaju zaÅ¡to. Nego žena i djeca jedva krpaju kraj s krajem ako samo on doprinosi kućnom budžetu.

Last edited:
Gareth je firma preko koje se naručuje panatika i tako firma određuje Å¡to i koliko će poslati na brod u okviru budžeta koji ga pripada.Tako je valjda ostvarena uÅ¡teda i smanjila se mogućnost makinacija (oni koji su bili na brodu znaju o čemu govorim)...

20.08.13

Meni joÅ¡ plaća dolazi doma. Ne pričaj nebuloze.

26.11.13

Moj suprug je duuugo već na Tankerskoj..

30.11.13

Ma hebem im majku svima. Neka konačno propadnu! Meni muž treba doma a ne da ga hebu pederčine iz Tankerske. (kad ni firma ni posao viÅ¡e ne liči na normalno). Bolje onda doma stati.

Danas

uz to da spomenem da moj muž ima svoju firmu koju je stekao poÅ¡tenim radom na brodu...da je sad pomorac, teÅ¡ko bi nam bilo, navijam za pomorce koji ostavljaju dio svog života na moru pa da bar znaju zaÅ¡to. Nego žena i djeca jedva krpaju kraj s krajem ako samo on doprinosi kućnom budžetu.

:kafa

1497381_10202096916878681_1152343804_n.jpg

Last edited:
Back