Tankerska plovidba zadar

O visini otpremnina necu govoriti, ja samo znam da ja ako dobijem otkaz ili ako da dam necu dobiti nista. A oni su dobili bar nesto a to sto su neki ocekivali vise... Koliko ja cujem od kunasa koje znam izracun je bio poprilicno jednostavan. I meni bi bilo draze da su dobili vise ali s obzirom na stanje u firmi biti ce dobro ako im uspiju i ovo isplatiti. Da nebi ispalo da ja branim TP i meni su duzni poprilicno novaca za koje su mi rekli da ih mogu dobiti ako idem na sud ali da to znaci otkaz. A trenutno nije bas najbolje vrime za traziti drugi posa.
Meni je potpuno jasna razlika između ugovora za stalno i ugovora na određeno. Trebali bi svi biti izjednačeni jer su svi na tom fucking brodu i tuku more. Ali ugovor je pravna forma koja podrazumjeva poÅ¡tivanje prava i obveza iz ugovora, prema tome: kad bi svaki poslodavac provodio svoju samovolju, zakon o radu ne bi trebao ni postojati. Zakon o radu propisuje kako se izračunava otpremnina a ne kako se Tankerska ponaÅ¡a: uzmi koliko ti dam. Ne bu iÅ¡lo. Samo da se pojavi jedan koji će biti u poziciji da ne ovisi o plaći iz Tankerske.

Ali ugovor je pravna forma koja podrazumjeva poštivanje prava i obveza iz ugovora.

Slazem se s tobom samo to je daleka buducnost za nas. Ja kad sam isa traziti svoja prava iz ugovora prvo su me uvjeravali da to nije tako a kad sam im citira NKU onda su mi rekli " a je to pise tako ali to se nikad nikome u Hrvatskoj nije isplatilo". I to je istina jer je nas 9 na proslom brodu bilo u istom polozaju a ja sam sam isa traziti da mi plate, drugi su odma odustali. Ljudi su krivi sto dopustaju takva sranja a ne firma.
No necemo vise o negativnim temama, bit ce bolje valjda a ponovni dalazak grega i ovo sto se kuha s Scorpiom su dobre stvari. Kao i prodaja Ninskog blata, Zadarskog lista, raskid s JK Uskok, KK Zadar itd. I ukidanje "povlastenih" dobavljaca, servisera, agenata...I ukidanje provizija...

Slazem se s tobom samo to je daleka buducnost za nas. Ja kad sam isa traziti svoja prava iz ugovora prvo su me uvjeravali da to nije tako a kad sam im citira NKU onda su mi rekli " a je to pise tako ali to se nikad nikome u Hrvatskoj nije isplatilo". I to je istina jer je nas 9 na proslom brodu bilo u istom polozaju a ja sam sam isa traziti da mi plate, drugi su odma odustali. Ljudi su krivi sto dopustaju takva sranja a ne firma.
No necemo vise o negativnim temama, bit ce bolje valjda a ponovni dalazak grega i ovo sto se kuha s Scorpiom su dobre stvari. Kao i prodaja Ninskog blata, Zadarskog lista, raskid s JK Uskok, KK Zadar itd. I ukidanje "povlastenih" dobavljaca, servisera, agenata...I ukidanje provizija...
Meni se ne čini da si ti "samo" pomorac čim znaÅ¡ za J.K. Uskok! I imaÅ¡ u excell tablici cifre novih plaća na tankerima i bulkovima...Ok je biti anoniman.

Meni se ne čini da si ti "samo" pomorac čim znaÅ¡ za J.K. Uskok! I imaÅ¡ u excell tablici cifre novih plaća na tankerima i bulkovima...Ok je biti anoniman.

Pa lipo mi pise sto sam - Čif.
Palube da nebi bilo zabune.
A ovo za JK Uskok je staro barem 4-5 miseci, tj od dolaska nove uprave. A mozda i prije, nisam siguran jer sam bija na brodu tada. A place sam dobija na mail od jednog Zap. s broda i to nije nikakva tajna, svaki sekondo ih ima.

Pa lipo mi pise sto sam - Čif.
Palube da nebi bilo zabune.
A ovo za JK Uskok je staro barem 4-5 miseci, tj od dolaska nove uprave. A mozda i prije, nisam siguran jer sam bija na brodu tada. A place sam dobija na mail od jednog Zap. s broda i to nije nikakva tajna, svaki sekondo ih ima.

Pomorac sa vrlo dobrim info. Ako bude noviteta, piši.

Naravno, pa tome i sluzi ovaj forum. Samo se nadam da ce biti dobrih noviteta tipa neka novogradnja i sl. Ili mozda povecanje place...:)

Ja ne plivam u klasi optimist kao ti. Ti si mlad pa je možda to tako. Nisam ni ja prestara no ne nadam se nekom dobru.

gregi potpisani,al od skorpia čini mi se niÅ¡ta jer nemaju tolio posade joÅ¡ i za njih tj.strojara...jbga...bilo bi lipo da se održi TP u ovo svitu..

Auditiranje može značiti i dubinsko snimanje sustava kvalitete (ISO standardi) i općenito kompanije prilikom preuzimanja. ;)

I tako, kako čujem iz pouzdanih izvora, plaće u Tankerskoj su počele kasniti preko mjesec dana. Čovjek koji je otiÅ¡ao na brod početkom listopada, prvu je plaću dobio tek jučer. :(
Mirovinsko u cijelosti moraš sam platiti, a zdravstveno pola a pola firma. Katastrofa...
Kud plovi ovaj brod?

I tako, kako čujem iz pouzdanih izvora, plaće u Tankerskoj su počele kasniti preko mjesec dana. Čovjek koji je otiÅ¡ao na brod početkom listopada, prvu je plaću dobio tek jučer. :(
Mirovinsko u cijelosti moraš sam platiti, a zdravstveno pola a pola firma. Katastrofa...
Kud plovi ovaj brod?

Casnicima ni pola zdravstvenog. nista

Casnicima ni pola zdravstvenog. nista

BaÅ¡ sam se nadala da će me netko s ovog foruma demantirati vezano za kaÅ¡njenje plaća. Dakle, istina. :(
Nekadašnji ponos Zadra i Hrvatske.
Što Paša nije mrtav da ne proživljava smrt svoga djela.
PaÅ¡a, vrati se na čelo Tankerske!

znaci počelo je... nista drugo nego smotat tunju i nadat se milosti raznoraznih Globtika, Thomea, Zorovica...itd :udriglavom

Back