Tankerska plovidba zadar

Cek, jel ovi ugovori o vjernosti jel se to odnosi samo na kadete i asistente ili i za oficire??

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

Cek, jel ovi ugovori o vjernosti jel se to odnosi samo na kadete i asistente ili i za oficire??

To nisu ugovori o vjernosti :D To su ugovori o ropstvu.:p
Ovo prvo bi bilo kad bi garantirali plaću.

Slazem se da su ugovori o ropstvu samo da nebi to sad i oficirima sadasnjim uvalili..

Slazem se da su ugovori o ropstvu samo da nebi to sad i oficirima sadasnjim uvalili..

Asistenti i kadeti su pilot projekt. Mislim da to može očekivati i top 4. Å to misliÅ¡, koliko bi oficira reklo "ne hvala" da im kažu kao i kunaÅ¡ima "uzmi ili ostavi"?
Nitko se nije zapitao zašto su otjerali kunaše s brodova? Zato što firma dobro stoji?
Moje iskreno miÅ¡ljenje je da ONAJ TKO ĆE BITI VLASNIK TANKERSKE jednostavno ne želi pomorca za stalno na svojim brodovima. A ugovori o vjernosti će omogućiti upravi izjednačavanje plaća oficira sa onima sa filipina.

Last edited:
asistenti i kadeti su pilot projekt. Mislim da to može očekivati i top 4. Å to misliÅ¡, koliko bi oficira reklo "ne hvala" da im kažu kao i kunaÅ¡ima "uzmi ili ostavi"?
Nitko se nije zapitao zašto su otjerali kunaše s brodova? Zato što firma dobro stoji?
Moje iskreno miÅ¡ljenje je da onaj tko Će biti vlasnik tankerske jednostavno ne želi pomorca za stalno na svojim brodovima. A ugovori o vjernosti će omogućiti upravi izjednačavanje plaća oficira sa onima sa filipina.

place na bulkovima su vec filipinske. Cif palube ima 5000 usd.secondo 3500. Kad odbijes 300 usd za radni staz..ostane za kupit kikiriki. A tankeri su mrvicu bolji.za top 4 puno bolji.za juniore opet ispod prosjeka,kad platis radni staz opet slabo. A kormilari i ostala posada ispod svih razina.1840 dolara.smijesno. A doma stoje po 8 do 9 miseci

Moj suprug je duuugo već na Tankerskoj..koja je to dobra firma bila u očima gledatelja sa strane. Ja sam ih dubinski promatrala, kroz svoju struku i kroz navigaciju :D
Da sam muško-bila bih pomorac!
Ali, to nikako ne mogu preporučiti svom sinu. Sine, ne u pomorce! Ne zato Å¡to je to kruh sa sedam kora, ploviti se mora.
Zvanje pomorac u Hrvatskoj je u izumiranju. Hrvatski pomorac nije KONKURENTAN na svjetskom tržiÅ¡tu radne snage, zahvaljujući zakonskim propisima.
Da ne bi sve svalili na jadnog Super Marija Pavića, veći teret bacam na bivÅ¡u Upravu koja je digla sidro.
Čini mi se da gospodarski kriminal ne zastarjeva.
Å to je sa POREZOM na tonažu za zemlje članice Eu?
Ono Å¡to mi se joÅ¡ ne sviđa a to je odnos kolega prema pomorcima koji su dobili otkaze. Danas meni-sutra tebi...Nikad se ne treba rugati tuđem zlu. Mi ne znamo Å¡to nas iza brda čeka.

"filipinski uvjeti" .... ali tom filipincu će trebati platiti put čitaj let do npr. europe (tanker fleet) i nazad, imaju agencije s kojima se vjerojatno vezuju ugovorno, zatim tu su vize, oće li filip radit bez plaćenog overtimea, i ako oće, kakva je to klasa tj kvaliteta ljudi koji će pristat na te uvjete....neznam mogu li se usrećit njima (ako već prema tome idu, kako sve govori), a naÅ¡ čovik iz posde sad nije puno ili uopće bolje plaćen od filipinca
Å¡to se oficira tiče, manja plača značit će i manju "kvalitetu usluge", ili će oni dobri pobići ili će za manje pare ostat bez prave motivacije...
znači koliko para toliko muzike, triba tražit i rjeÅ¡avat probleme tamo di stvarno nastaju, a sumnjam da su to ljudi koji voze brod...sve u svemu ko voli nek izvoli,
ali to da se triba ugovorom vezat na tolike godine vjernosti, to nikako, i tu nešto smrdi.
jer logički gledano "ja ti platim koliko platim, ti oÅ¡ neÅ¡, odeÅ¡ odradiÅ¡ ugovor i to je to, račun je čist" kakve odÅ¡tete?
naročito danas kad je toliko problem s kadetima/asima u svitu, domaće firme bi morale poduzeti sve da se naÅ¡em svitu omogući bar da izuče zanat, ako triba i za bijedne pare, ali ne na ucjenu
osim turizma, jedino joÅ¡ pomorci mogu donit neku paru iz svita u hrvatsku, sve ostalo je od nas diglo ruke, a bit će i gore...

Last edited:
"filipinski uvjeti" .... ali tom filipincu će trebati platiti put čitaj let do npr. europe (tanker fleet) i nazad, imaju agencije s kojima se vjerojatno vezuju ugovorno, zatim tu su vize, oće li filip radit bez plaćenog overtimea, i ako oće, kakva je to klasa tj kvaliteta ljudi koji će pristat na te uvjete....neznam mogu li se usrećit njima (ako već prema tome idu, kako sve govori), a naÅ¡ čovik iz posde sad nije puno ili uopće bolje plaćen od filipinca
Å¡to se oficira tiče, manja plača značit će i manju "kvalitetu usluge", ili će oni dobri pobići ili će za manje pare ostat bez prave motivacije...
znači koliko para toliko muzike, triba tražit i rjeÅ¡avat probleme tamo di stvarno nastaju, a sumnjam da su to ljudi koji voze brod...sve u svemu ko voli nek izvoli,
ali to da se triba ugovorom vezat na tolike godine vjernosti, to nikako, i tu nešto smrdi.
jer logički gledano "ja ti platim koliko platim, ti oÅ¡ neÅ¡, odeÅ¡ odradiÅ¡ ugovor i to je to, račun je čist" kakve odÅ¡tete?
naročito danas kad je toliko problem s kadetima/asima u svitu, domaće firme bi morale poduzeti sve da se naÅ¡em svitu omogući bar da izuče zanat, ako triba i za bijedne pare, ali ne na ucjenu
osim turizma, jedino joÅ¡ pomorci mogu donit neku paru iz svita u hrvatsku, sve ostalo je od nas diglo ruke, a bit će i gore...

Ovo Å¡to sam ti poboldala je riječ UCJENA. Sramotno je da se prema svom kadru odnose ucjenama.
Cilj im je zadržati kvalitetniji kadar a to su naÅ¡i ljudi, jer su svjesni da će ljudi tražiti bolje radne uvjete na stranim kompanijama pa ih penalizacijom u ugovoru žele zadržat jer im neće biti u mogućnosti rad poÅ¡teno vrednovati. Nije im u interesu "boriti" se sa filipima i njihovom kvalitetom. Zato će se poslužiti pritiscima i ucjenama.
Pomorac na neodređeno je dobio pod nos to da mora potpisati sebi otkaz uz izjavu da ih neće tužiti. Bili su itekako ucjenjeni a o detaljima ne želim iako sam anonimna. NiÅ¡ta ne bi bilo čudno da tako postupe sa ostalim pomorcima. Ne dao Bog ali mislim da to tek slijedi.
Å to se tiče avio karata, isto je da li filip putuje u Europu ili naÅ¡ pomorac u Aziju.
Ovaj surovi kapitalizam ne pita za ljude, bitan je samo profit.

Bit ce bolje...

Bit ce bolje...

Izgleda da ce opet uzeti par brodova u management od onih istih starih grega (Tasosa - MMS) tako da ce biti posla. Koliko sam cuja 2 broda za sad i to full crew management.
A sto se tice ugovora za kadete i asove, 5 godina je predugo da su stavili 2 godine sea time-a ajde, a ne 5, neznam ko ce im to potpisati
Evo i nove place ako koga interesira.

Last edited:
izgleda da ce opet uzeti par brodova u management od onih istih starih grega (tasosa - mms) tako da ce biti posla. Koliko sam cuja 2 broda za sad i to full crew management.
A sto se tice ugovora za kadete i asove, 5 godina je predugo da su stavili 2 godine sea time-a ajde, a ne 5, neznam ko ce im to potpisati
evo i nove place ako koga interesira.

je.gregi bi tribali krenuti.

Izgleda da ce opet uzeti par brodova u management od onih istih starih grega (Tasosa - MMS) tako da ce biti posla. Koliko sam cuja 2 broda za sad i to full crew management.
Evo i nove place ako koga interesira.

Hmmm...miriši mi na nekog koga smetaju loši natpisi o tankerskoj..

Hmmm...miriši mi na nekog koga smetaju loši natpisi o tankerskoj..

Samo sam tija reci da nije jos gotovo...Nije jos propala. Mozda dogodine:D
I da smetaju mi losi natpisi, pogotovo neopravdani.
Uvatili ste se kunasa a necete da kazete da je to tribalo rijesiti jos prije 20 god kad su drugi isli na ugovor (isto bez otpremnina) i ugovora za kadete/asistente - 5 god je previse ali isto tako smatram da je puno to sto 70% ljudi koji na TP naprave kadeturu/asistenturi nakon toga zavrse na drugoj firmi.
A sto se tice Pavića sve sto je do sad napravija je bilo dobro (u cilju sprijecavanja bankrota) jedino sto je jos triba napraviti je potitati ca SVU ekipu iz tehnickog. Oni koji navigaju tu znaju i zasto.

Last edited:

Možda Super Mario čita ovaj forum pa ponudi koji extra bonus nekome za optimističan thread :p
Čula sam da se otvara agencija u Splitu za ukrcaj pomoraca...
Tankerska je sigurno gledala film "Umrli muški"...:p

Ma hebem im majku svima. Neka konačno propadnu! Meni muž treba doma a ne da ga hebu pederčine iz Tankerske. (kad ni firma ni posao viÅ¡e ne liči na normalno). Bolje onda doma stati.

I da smetaju mi losi natpisi, pogotovo neopravdani.
Uvatili ste se kunasa a necete da kazete da je to tribalo rijesiti jos prije 20 god kad su drugi isli na ugovor (isto bez otpremnina) i ugovora za kadete/asistente - 5 god je previse ali isto tako smatram da je puno to sto 70% ljudi koji na TP naprave kadeturu/asistenturi nakon toga zavrse na drugoj firmi.
A sto se tice Pavića sve sto je do sad napravija je bilo dobro (u cilju sprijecavanja bankrota) jedino sto je jos triba napraviti je potitati ca SVU ekipu iz tehnickog. Oni koji navigaju tu znaju i zasto.
Nisi vezano za kunaÅ¡e upućen do kraja: prije dvadeset godina su pomorcima koji su preÅ¡li na ugovor ponudili 6-7 PUTA VEĆE PLAĆE. Omjer dolara i tadaÅ¡njeg hrvatskog dinara je bio 1:8.
KunaÅ¡i su bili na brodovima po Jadranu, razvozili naftu za Inu, i imali max 10 000,00 hrv. dinara (barba na brodu). Želim reći da se kunaÅ¡i onda nisu pomamili za lovom, dugoročno se pokazalo da su ti pomorci na neodređeno proifitirali jer danas u radnoj knjižici imaju staž i imat će solidne mirovine. Nedugo nakon prelaska dobrog broja pomoraca na ugovor, povećala su se davanja za mirovinsko i zdravstveno a dolar je počeo drastično padati. Za ostale uvjete rada pomoraca po kolektivnom ugovoru svoj doprinos je dao Brazzoduro, samozvani kapetan po vokaciji kojemu je bilo draže na brodu biti 10 godina a onda iz fotelje uniÅ¡tavati hrvatskog pomorca.
Ti si relativno mlad pa ne znaÅ¡ cijelu priču.

Vezano za ase i kadete: činjenica je da odlaze odamah nakon Å¡to steknu bravete. Ali zaÅ¡to? Zbog toga Å¡to ne mogu napredovati sposobni nego podobni a razlog br. 1 su plaće i uvjeti na brodu.

I ja sam cuja da otvaraju agenciju sam nisam zna da bi trebala biti u Splitu, ali sam cuja da pregovaraju i sa Scorpiom o menagementu. I to crew + tehnical menagement. Samo neznam koliko tribas biti lud da nasem tehnickom das da ti vodu (čitaj kradu) brodove.
A sto se tice kunasa upoznat sam jako dobro s cijelom pricom, imali su izbor ici na ugovor bez otpremnine ili ici ca s otpremninom. Samo govorim da je to ribalo napraviti/rijesiti jos prije 20 god jer nije bilo posteno da na istom brodu radimo isti posa ja na ugovoru i neko na kunama kojeg boli k... za sve jer mu niko nista nemoze i nemoze dobiti otkaz i ne brine ga koliko je dolar pa.

Last edited:
I ja sam cuja da otvaraju agenciju sam nisam zna da bi trebala biti u Splitu, ali sam cuja da pregovaraju i sa Scorpiom o menagementu. I to crew + tehnical menagement. Samo neznam koliko tribas biti lud da nasem tehnickom das da ti vodu (čitaj kradu) brodove.
A sto se tice kunasa upoznat sam jako dobro s cijelom pricom, imali su izbor ici na ugovor bez otpremnine ili ici ca s otpremninom. Samo govorim da je to ribalo napraviti/rijesiti jos prije 20 god jer nije bilo posteno da na istom brodu radimo isti posa ja na ugovoru i neko na kunama kojeg boli k... za sve jer mu niko nista nemoze i nemoze dobiti otkaz i ne brine ga koliko je dolar pa.

Ja sam se referirala na prelazak pomoraca iz stalnog radnog odnosa na ugovor PRIJE 20 GODINA.
Ti sad spominješ situaciju od nedavno vezano za kunaše.
Koji izbor? 1. Potpisati sam sebi otkaz i uzeti lovu koju zarade u jednoj navigaciji (krivi izračun otpremnine po zakonu Tankerske a ne Zakona o radu, ili odustati od otpremnine i ići na ugovor. Dakle, naglasak je na krivom izračunu otpremnine. Ali o tome će porezna, dražavni inspektorat i sud. ;)

O visini otpremnina necu govoriti, ja samo znam da ja ako dobijem otkaz ili ako da dam necu dobiti nista. A oni su dobili bar nesto a to sto su neki ocekivali vise... Koliko ja cujem od kunasa koje znam izracun je bio poprilicno jednostavan. I meni bi bilo draze da su dobili vise ali s obzirom na stanje u firmi biti ce dobro ako im uspiju i ovo isplatiti. Da nebi ispalo da ja branim TP i meni su duzni poprilicno novaca za koje su mi rekli da ih mogu dobiti ako idem na sud ali da to znaci otkaz. A trenutno nije bas najbolje vrime za traziti drugi posa.

Back