Tankerska plovidba zadar

Znači, kunaÅ¡ima su raskinuti ugovori na neodređeno. Ne primaju viÅ¡e plaću dok su doma? Bez otpremnina?
Tako si bar naveo u svom postu da su kunaši prošlo-svršeno vrijeme. Jel poznaješ kojeg kunaša pa je to informacija iz prve ruke ili?

raskinut je stalni radni odnos. ne primaju plaću doma. otpremninu su mogli dobiti samo ako bi prestali navigat - cca 12mj.osnovne place.
ko se odlucia navigat i dalje,kad bi ga zvali na brod, potpisa bi ugovor ka i svi drugi i kad se iskrca špina se zatvara.
a mogli su i na sud ako su tili...:udriglavom pa tražit tamo pravdu,jbga...

raskinut je stalni radni odnos. ne primaju plaću doma. otpremninu su mogli dobiti samo ako bi prestali navigat - cca 12mj.osnovne place.
ko se odlucia navigat i dalje,kad bi ga zvali na brod, potpisa bi ugovor ka i svi drugi i kad se iskrca špina se zatvara.
a mogli su i na sud ako su tili...:udriglavom pa tražit tamo pravdu,jbga...
Meni joÅ¡ plaća dolazi doma. Ne pričaj nebuloze. Eto tebi info iz prve ruke. :p
Znam da smo na forumu svi anonimusi ali baš takve gluposti valjati...mašta može svašta! :D

Meni joÅ¡ plaća dolazi doma. Ne pričaj nebuloze. Eto tebi info iz prve ruke. :p
Znam da smo na forumu svi anonimusi ali baš takve gluposti valjati...mašta može svašta! :D

nisu to nebuloze nego sekondi obracunavaju place bivsim kunasima kao i svima drugima koji su na ugovorima, i to vec par mjeseci, tako da je pravo pitanje zasto tebi placa dolazi i dalje u kunama? iako s obzirom na fimu o kojoj se prica nista nije za cuditi.

nisu to nebuloze nego sekondi obracunavaju place bivsim kunasima kao i svima drugima koji su na ugovorima, i to vec par mjeseci, tako da je pravo pitanje zasto tebi placa dolazi i dalje u kunama? iako s obzirom na fimu o kojoj se prica nista nije za cuditi.

Pa ima bivÅ¡ih kunaÅ¡a koji su pristali bez otpremnine potpisati ugovor i otići na brod. Potpisali su sporazumni raskid ugovora. Ali ima i onih kojima nije joÅ¡ status rijeÅ¡en. Tako da ne možeÅ¡ sve trpati u isti koÅ¡: čovjeka kojemu fali dvije godine npr. do mirovine i kojemu fali 10 godina do mirovine.

Pa ima bivÅ¡ih kunaÅ¡a koji su pristali bez otpremnine potpisati ugovor i otići na brod. Potpisali su sporazumni raskid ugovora. Ali ima i onih kojima nije joÅ¡ status rijeÅ¡en. Tako da ne možeÅ¡ sve trpati u isti koÅ¡: čovjeka kojemu fali dvije godine npr. do mirovine i kojemu fali 10 godina do mirovine.

nisam ja adekvatan da odlucujen moze li ih se ili ne moze trpat u isti koš, nego samo znam kakve su obavijesti i naputci stigli na brodove.

Najvise tu igra tko je ciji kao po obicaju,a ne koliko kome fali godina.

Sad ce ukinuti i drugog sekonda na tankerima pa ce plata cijelih 200$ gori za tog koji ostane sam.
To ce bit taman ona razlika koju je dobiva onaj koji je vodia obracun.
Do kraja godine na balkovima plate doli.
Top 4 bi mmogli dobit malo vece platenjos ovu godinu.
Sve u svemu - nece na dobro.

Najvise tu igra tko je ciji kao po obicaju,a ne koliko kome fali godina.

Uvijek bilo: da je netko kompany man a netko pomorac. :(
Iako mislim da je firma u totalnu q*rcu...
Tribalo bi je prodat sposobnom svjetskom menagementu, da ljudi ne izgube posao.

Last edited:
koliko je to pouzdana informacija da ukidaju drugog sekonda?
zahtjevi prema posadi su im svijetski a odnos prema njima kao prema smecu. Stvarno svijetska firma. jedino sto je donekle valjalo su ljudi a i to nece dugo trajati.

koliko je to pouzdana informacija da ukidaju drugog sekonda?
zahtjevi prema posadi su im svijetski a odnos prema njima kao prema smecu. Stvarno svijetska firma. jedino sto je donekle valjalo su ljudi a i to nece dugo trajati.

Ekipa s tankerske itekako valja!!!Nikad tamo nisan plovia al ekipa koja dodje s tankerske je top, ljudi znaju posa.... Pogotovo kadeti i asistenti,stvarno se vidi razlika.....
Steta...........:uzdravlje

Ekipa s tankerske itekako valja!!!Nikad tamo nisan plovia al ekipa koja dodje s tankerske je top, ljudi znaju posa.... Pogotovo kadeti i asistenti,stvarno se vidi razlika.....
Steta...........:uzdravlje[/QUOT

nema dobra. stoji se dosta doma, place doli, doprinosi doli. smanjuje se broj ljudi na brodu, place doli, posebno bulk. al glavno da ih ima u dvi zgrade na kraju. zivili sto godina!

Last edited:
Žalosno, ali kumuÅ¡ reć'! Pokrali su Å¡to su imali, a sad... kud koji mili moji...
Zadnje Å¡to čujem je da će plaće 10% doli, svugdi valjda, ne samo na balkovima. Nije potvrđeno ali biti će 01.10. po zadnjem infu. Dok bi top 4 triba dobiti povećanje plaće koliko čujem. A struja bi po plaći triba biti treći čovik na brodu. Nebuloze. DoduÅ¡e, sad je peti, pa eto..
Sekonda drugog na tankerima upravo ukidaju. Tako da će biti odma 15-ak sekonda palube viÅ¡ka u firmi, 3/0 se mogu pozdraviti s avancamentom u skorije vrime, osim ako puno ljudi otperja ća ili ako su vezaÅ¡i, ko Å¡to vidin da avancavaju oni koji su ''naÅ¡i''. Jebiga.
E da, i po novon kolektivnon ugovoru tj. onom dodatku za pankersku plovidbu, sekondima i trećima su ugovori produženi na 6 +/-1, iako to joÅ¡ nije uÅ¡lo u praksu. Valjda su ostavili sebi joÅ¡ prostora za manevar kad joÅ¡ malo zagusti.
BiÅ¡ ća!

Eh eh eh. A možda i bolje, kako je napisa neko, nek prodaju firmu nekom sposobnom da ljudi ne izgube posa. Žalosno ali tako je. Ionako se odavna počelo s prodajom i preprodajom cile države, pa nek' ide sve do kraja. Kad radiÅ¡ neÅ¡to napravi to kako triba. Å to neće Å¡vedi ili Å¡vicarci da kupu cijelu državu, najbolje bi nam bilo.. Kad naÅ¡i ionako ne znaju niÅ¡ta voditi. Valjda se hrvat ne zna ni popiÅ¡ati ako mu neko check listu ne napravi za to. A kamoli neko prase iz okolice Zadra koje je naumilo ''voditi'' firmu.

Bajdvej, zadnje Å¡to čujen je otprilike vako neÅ¡to, ali nisan siguran za niÅ¡ta, ispravite me ako griÅ¡in: treći na balku - 2960, na tankeru 3100 + 400 aneks, sekondo na balku 3500, na tankeru 5000 i isto neki aneks ili ne sićan se viÅ¡e, chief na balku 5500, na tankeru 9000, kapo na balku 7500, na tankeru 12000,,, i tako neke slične nebuloze... ah rekao je bach....

Last edited:
sekondo na bulku 3000$+ aneks 600$ total 3600$; sekondo na tankeru 4000$+aneks 1000$ total 5000$....za ostale neznam tocnu cifru

Back