Tankerska plovidba zadar

Npr triba meni. Jbg iman preveliku pauzu i agencije me ne mogu ukrcati. Ali tankerska ili atlanska nemaju s tim problema aja moram negdi probiti led. Nakon mene ce doci neko drugi sa slicnom situaciom i tada ta kompanija ispunjava svoju svrhu. Udnu je hranidbenog lance ali ima svoju ulogu

Taj iz londona ti je juric. Eno ga vozi jaguara sa tablicama juric. A to su jos bili i juraga i matic i. Knezevic i... niko van zupanine

A je.., tako se zvao - a koliko znam tamo u Šibeniku sve funkcionira na bazi klanova - a klanovi su manje više utemeljeni na rođačkim i obiteljskim osnovama. Jurići su po moći jaki - a po prirodi su sitni prevaranti. Od drugih klanova znam još klanove Jelovčića i Mrvica. Ovaj zadnji mi je posebno drag - imaju svog čoveka čak i u ministarstvu. Lani išao u penziju neki timunjer iz tog klana - uspisale se novine o njemu ko da je Mahatma Gandi u pitanju.

Btw, evo ti bivšeg menadžera - pročitaj - joj, koji panćofar redikul - sad je preuzeo zdravstvo, uskoro će šibenčani dolaziti u Split i kada ih pčela ugrize.

Insomma, za povratiti sve iz sebe:

http://mok.hr/volim-sibenik/item/225...r-po-profesiji

Last edited:
virujen ja šta ti kažeš, sigurno si upućeniji od mene u te pomorsko kriminalne spike, ipak je pomorstvo jedna vrsta usputnog kriminala, to je činjenica i smatran da je jako malo ljudi koji su u pomorstvu sada iz one romantike i ljubavi prima moru i daljinama.Šibenik ti je grad sa dosta prkana, ali, za razliku od splita i zadra, ovo su većinom naši prkani, dok se kod vas nakotilo svega i svakakvih.tu je bitna razlika, uz onu naravno da je ovo izvorni hrvatski grad ne rimske naseobine ka već spomenuti.istina je, hdz je godinama sustavno uništava ovaj grad dok su favorizirali split i zadar.zato se mi i ne volimo sa vama mandrilima i bežigradima, a rođak, koji ima svojih bisera, al je na moru 40 godina i kakav da je, pošten je, reka mi je da su splićani i sinjani najveća bagra koju je ikad vidija na brodu.za zadrane je reka da nisu baš takvi al da su splićani stvarno najgori ono ka ljudi.uvik bilo i bit će, istina, splicko stanje uma, nema ljutnje, to je tako, ne kažen da bi blatija, al san i sam osjetija to splicko stanje uma kroz životne prilike.Mrvice su sa žirja, boduli, to nisu šibenčani.

rođak, koji ima svojih bisera, al je na moru 40 godina i kakav da je, pošten je, reka mi je da su splićani i sinjani najveća bagra koju je ikad vidija na brodu.za zadrane je reka da nisu baš takvi al da su splićani stvarno najgori ono ka ljudi.

Taj tvoj rođo jedino je dobar za napiti se preko mjere i pizdarije govoriti! Stambolić vam malo ugled spašava - inače bih sad opleo po vama žestoko!

Najprije, na Plovidbi nije uopće bilo puno splićana. Čak ako se uzme i okolica Splita ne može se reći da ih je bilo puno. Aaa, Sinj, nema sve skupa pet pomoraca - dva mehaničara su bili na šibenskoj Plovidbi i jedan kuhar.., taj tvoj rođak ako ih je i poznavao ne bi rekao loše o njima jer su bili manje više OK. Od splićana loš je bio jedan ćif koji je uzimao sebi lovu od čišćenja štiva i lashinga. Nije davao ekipi s kuverte ni centa - a to je radio skupa sa zapovjednikom zadraninom. Barba napravi barbeque subotom i počasti tvog rođaka i ekipu baksom pive od tri i pol dolara - a ekipa daje hvalospjeve "jes' vidio, jest dobar barba, dobar ćif". A prethodno im jamili 800 dolara, svakom od tih naivaca. Piva se zvala RED WHITE AND BLUE - isto kao hrvatska zastava. Koštala baksa od 24 pive samo tri i pol dolara - ne bi je ni krokodil mogao piti kako je bila u qrcu!!!

Da me krivo ne bi razumio - pojasniti ću još malo stavove - ti kažeš da je Šibenik izvorni hrvatski grad.

Gle, imali ste kompaniju, 30 brodova kada sam ja bijo tamo. I okrivlljuješ splićane za propast Plovidbe! Ja jednom došao doma nakon 8 miseci broda i pošao na banku da uzmem šolde za kupiti spizu - a kaže mi ona iza šaltera "pa vi nemate ništa na računu!" Tako je poslovao ovaj šibenski tzv. uspješni menadžer - Knežević.

Ja bijo visoki časnik za radio veze na brodu i jednom slušam priko stanice zove tip poznatu stranu kompaniju i pregovara s njima da prijeđe raditi tamo. Pripoznao sam ga po glasu - zapovjednik šibenske Plovidbe - zove sa broda i dogovara da prijeđe na konkurentnu kompaniju. Telefonski razgovor je bio oko 100 dolara.., to je valjda poslije stavio kao službeni poziv. A na brodu, kad sam bio s njim - mašina za robu raspadala se od ružine - mogao si za 100 dolara kupiti najkvalitetniju veš mašinu.

I nije uopće točno da je Split aprofitirao u ovoj Tamnici Naroda, nego je upropašten - više nego ijedan grad u Hrvatskoj.

Šta se tiče kontra-hrvatskog kriminala mislim da u tome uvjerljivo vodi Zadar na čelu s njihovim Kaljmetom. Mada oko toga niti jedan grad nema čist obraz. Šibenčani su u tom smislu sitni prevaranti, kojekakve Mrvice i Barake - qrčine obične - sjebali sami sebe, pa sad svaljuju krivicu na druge.., syebali Plovidbu pa se dali u IZOBRAZBu pomoraca ili džeparenje pomoraca. Za propast Slobodne Plovidbe nemaju splićani krivice - jedino ako Sanader i Vidošević nisu i tu umočili prste (a mislim da nisu). Od splićana na Plovidbi je bijo i famozni Aljoša - zapovjednik - po psihičkom stanju bolesnik, po stručnom bižuterija, po etičkom rđa ili nitko i ništa.., insomma ahime! Da je obići kuglu zemaljsku, koji su sreli Aljošu svi bi rekli isto ko ja. Ali ne moš za radi jednog Aljoše blatiti cili grad Split i okolicu!!!

Last edited:
krivo si svatija, nisan ja reka da su splićani uništili slobodnu, ona je uništena od politike i hdzovih kriminalaca, samo ti govorin za rođaka, koji je plovija na svim mogućim kompanijama, posli tuka i 10 godina platforme, tu je reka da su škoti najveća govna od ljudi, dakle iz njegovog osobnog iskustva je okalja splićane ka ljude, ka mentalitet varalica, lažova i dvoličnika, al eto za zadrane nije reka da su bili takvi.on je i plovija sa kapetanom Stambulićem na Msc, stvarno je proša sve, šta rijetko ko od vas je proša, bez da omalovažavan ikoga, njegov je put bija stvarno brutalan, tako da mu mogu virovat iako se zakačin s njim masu puta jer ima svojih nekih stavova, al za pomorstvo bi moga svima vama ode držat lekcije, jer je navigava od svoje 17 a sad će i on 60u uvatit.šta se tiče lokalnih lopova ovaj kojeg si spomenija i šta ima izobrazbu znan sam koji je lopov i prevarant, kako se odnosi prima ljudima i zaposlenicama u učilištu.znan mu i sina, veliko hrvatskog putnika, i sve mi je jasno i znan da su šibenčani u biti mali lopovi.ali split i vaš mentalitet mandrila, ovo ne govorin da vriđan, daje sliku o vama kakvi ste.ka šta ćemo opet reć za talijane da su govna žabarska i đubred, iako ima i njih normalnih, tako ćete vi splićani uvik bit mandrili, nevaljalci uz iznimke naravno.pa ja san prvi koji će reć i da su šibenčani bagra samo takva , znan iz osobnog iskustva jako dobro, ali opet da zaključin, mislin da tankerska triba opstat, baš radi kadeta i hrvatske posade, tako da ipak hrvat još ima šansu bit na hrvatskom brodu i sa hrvatskim ljudima plovit.

majstore ostavi se splicana i ostalih mandrila...bolje ti je gledaj kako izbjeci rodakovu sudbinu...tj da ne skaces po zeljezu s 6 banki...a da znas kako je lipo biti na brodu s 0 hrvata.iskreno..sere mi se vise od ovih prici...daleko ste otisli od tankerske...

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

majstore ostavi se splicana i ostalih mandrila...

Tako je Nikola, dobro si mu odbrusijo!

A taj njegov rođak je malo stariji od mene - možda ga i poznajem - kad bih čuo ime?!

Baljezga tamo po Šibeniku kontra splićana, a sebe ističe da je sve prošao i da naviga 40 godina.., ima i kontejnera koji su navigali 40 godina.., staviš ga u štivu ili na palubu i kontejner naviga - ali uvijek isti ko šta je bijo od početka. Btw, to sam zapažao na šibenskoj kod šibenčana - često su imali običaj isticati sebe baš prema stažu na moru.., ono npr. "ja navigan dvaes'godina!" U Šibeniku čak i ženama daju nadimke prema brodskim statusima muževa - kapetanuša, noštromovica, timunjerka, kogovica itd.

majstore ostavi se splicana i ostalih mandrila...bolje ti je gledaj kako izbjeci rodakovu sudbinu...tj da ne skaces po zeljezu s 6 banki...a da znas kako je lipo biti na brodu s 0 hrvata.iskreno..sere mi se vise od ovih prici...daleko ste otisli od tankerske...

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Slazem ae. Ruzno je diliti ljude prema odaljenosti od 70 km. I da. Super je na brodu sa 0 % hrvata pogotovo ako su ostali englezi
ajmo nazad na tankersku

Nego šta, oba u haps, koje vidio govoriti protiv lažljivog anemičara i kad zine lažova bivšeg izvršnog diretura za financije Agrokora.

gledaj, kako neko na temelju doživljenog ili činjenica more reć da je tankerska u rasulu i da je sranje, tako se more reć i za splićane da su nevaljalci, ako se to more činjenično potvrdit.za razliku od vas, unutrašnjih neprijatelja, mrzitelja domovine i naroda, ja bi radije bija sa hrvatima na brodu, pa da i iman srnja sa njima obračuna bi se s njima po hrvatski, dakle kako ti meni tako ja tebi. neznan čemu ta netrpeljivost prima našim ljudima, eto kada su rižooki il arapi bolji ljudi od nas jer nisu odavde. ja ne dilin nas po kilometraži, ali različiti smo, to je činjenica, iako opet sve nas mnogo toga i povezuje. krivo tumačite moje riči. vidiš gavro bi uživa da tankerska propadne jer ga nisu tili krcat, i svako ima neke svoje teorije i dojmove, ali triba se držat stvarnosti.nemore se kaljat svoje a veličat druge, jer i ti drugi su ološ ka i ovi naši, samo vi kada kaljate naše, kao uzdižete se iznad tih hrvata, a u biti ste isti ti hrvati.zato bez tih protudomovinskih teorija, mučki provokatori :)))))))

... vidiš gavro bi uživa da tankerska propadne jer ga nisu tili krcat, i svako ima neke svoje teorije i dojmove, ali triba se držat stvarnosti.nemore se kaljat svoje a veličat druge, jer i ti drugi su ološ ka i ovi naši, samo vi kada kaljate naše, kao uzdižete se iznad tih hrvata, a u biti ste isti ti hrvati.zato bez tih protudomovinskih teorija, mučki provokatori :)))))))

Ovo je dobro rečeno. Upravo zato i kritiziram Tankersku, jer kad je triba ukrcat hrvata - neće. Šibenčani, bez obzira šta su sitni prevaranti - uvijek su bili spremni ukrcat i već sam ih radi toga pohvalio u jednom ranijem postu!!! Najvše mrzin one koji ističu da su patrioti - a cijela praksa im je protu-hrvatska - zadrani su baš takvi.

Ovo je dobro rečeno. Upravo zato i kritiziram Tankersku, jer kad je triba ukrcat hrvata - neće. Šibenčani, bez obzira šta su sitni prevaranti - uvijek su bili spremni ukrcat i već sam ih radi toga pohvalio u jednom ranijem postu!!! Najvše mrzin one koji ističu da su patrioti - a cijela praksa im je protu-hrvatska - zadrani su baš takvi.
Na Tankerskoj navigaju samo Hrvati pa teorija da nece krcati Hrvate ne drzi vodu.To sto tebe nisu htjeli uzeti je druga prica,dokazano znaju biti gamad.Viruj meni kao nekom tko jos naviga na toj istoj Tankerskoj...

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Ovo nisam ocekivao gavrudine od tebe. Zadrani su najbolji ljudi na svitu a tankerska je najbolja kompanija (ako imas tetku u privlaci ili u diklu).

Isti vrag je bio i sa pasatom kad su krcali na off shore , samo sibencanci , ugovori 28 dana i svi su putovali sa velikim praznim koferom a za 28 dana bi taj kofer bio pun dolara i tako puste godine tramakavanje dolara sa sjevernog mora

Ovo nisam ocekivao gavrudine od tebe. Zadrani su najbolji ljudi na svitu a tankerska je najbolja kompanija (ako imas tetku u privlaci ili u diklu).

Ma iz Dikla su dobri ljudi - ne zajebavaj Antiša!

Uostalom slabo poznajem ta vaša mjesta - u Zadru sam svaki put bio u prolazu. Ako budeš nekad obrtao štogod na gradela ili na ražanj - mogao bi mi poslati pozivnicu pa da se napijemo i najedemo ko ljudi - i da malo protresemo političku situaciju u zemlji i svijetu.., i tako. BTW, gdje je Slivnica - to mjesto mi je ostalo u memoriji - ajme!!!

A zbilja, kada sam im poslao molbu - javili se odmah - i vratili sve natrag dokumente.., a "odjeb" su imali već gotov samo bi penkalom unijeli ime.

Da su barem rekli - nazovi za par miseci, pa ćemo vidjeti - ali ništa od toga.

Jel' to Stevo "Pasat" - a to je isto čudan lik.

Kad sam bio kod njega kaže mi "Aaaa, boga'ti, imam ja ljudi od dvaes' godina, a tebi je već četrdeset".

A ja imao tada 35 godina - kad sam ponovo diplomirao nakon pauze od tri godine doma!

Mogao sam iskopati rupu na njivi - leć u nju - pa zvati Stevu i Tankersku da me zavale!

Al' ko ih yebe - sit se Gavro smije - i bez njih.

Kad ćeš biti doma Antiša - da organizujemo štogod - ražanj, gradela.., bilo što?!

Ma iz Dikla su dobri ljudi - ne zajebavaj Antiša!

Uostalom slabo poznajem ta vaša mjesta - u Zadru sam svaki put bio u prolazu. Ako budeš nekad obrtao štogod na gradela ili na ražanj - mogao bi mi poslati pozivnicu pa da se napijemo i najedemo ko ljudi - i da malo protresemo političku situaciju u zemlji i svijetu.., i tako. BTW, gdje je Slivnica - to mjesto mi je ostalo u memoriji - ajme!!!

A zbilja, kada sam im poslao molbu - javili se odmah - i vratili sve natrag dokumente.., a "odjeb" su imali već gotov samo bi penkalom unijeli ime.

Da su barem rekli - nazovi za par miseci, pa ćemo vidjeti - ali ništa od toga.

Jel' to Stevo "Pasat" - a to je isto čudan lik.

Kad sam bio kod njega kaže mi "Aaaa, boga'ti, imam ja ljudi od dvaes' godina, a tebi je već četrdeset".

A ja imao tada 35 godina - kad sam ponovo diplomirao nakon pauze od tri godine doma!

Mogao sam iskopati rupu na njivi - leć u nju - pa zvati Stevu i Tankersku da me zavale!

Al' ko ih yebe - sit se Gavro smije - i bez njih.

Kad ćeš biti doma Antiša - da organizujemo štogod - ražanj, gradela.., bilo što?!
Zajebajem se ja malo.

Iduci tjedan doma ako bog da a za gradele i razanj moramo biti oprezni jer najavimo li to unaprid neki ce od sutra prestati isti samo da kusaju moje (ili strojarovo) janje ;-)

Koja Slivnica uper ili lower ?

Slivnica is a small village in Zadar County, Croatia. It is divided in two parts: Upper and Lower Slivnica. Population is 834. Slivnica is one of the biggest villages in Zadar County. 

Last edited:
Zajebajem se ja malo.

Iduci tjedan doma ako bog da a za gradele i razanj moramo biti oprezni jer najavimo li to unaprid neki ce od sutra prestati isti samo da kusaju moje (ili strojarovo) janje ;-)

Koja Slivnica uper ili lower ?

A znam da ima takvih džabalebaroša - možemo i Uhljeba pozvati da priča pizdarije dok budemo pili!

Ne znam koja Slivnica je u pitanju. Ima sam kapa - tele - iz neke Slivnice. Ja jednom na dizalici cijelu noć proveo - njegov posao radio.., a frajer otišao vani i kravatu stavija. Ja legao ujutro u 6, ono završio sam u 4 ujutro, ali dok se istuširo i popio pe'šest piva - već 06:00 passalo. I frajer mazača poslao da me budi, jer nisam došao u makinju u 08:00 kao obično. Nije mu poslije toga više palo na pamet takve pizdarije činiti. Izdera se ja na nj - a oni filipi gledaju.., ajme! A zamisli, govno se vratio iz grada oko pola noći - i nije smatrao potrebnim niti da me nazove priko radija i pita kako ide - a kamoli da se popeo na dizalicu vidjeti šta se dešava.

Bio otišao jedan relief valve na agregatu kočnica (između tlačne i usisne strane), treba održavati tlak na 95 bara, ali nekada usred vožnje škljocne na 50 bara. Dok sam provjerio električne stvari da je sve u redu, izgubio vrime - tek onda skužio da taj ventil yebe stvar. A na njega nikakva žica ne dolazi - čista mehanika.

ako Tankerska krca Hrvate, pa iako nisu tili meni niti odgovorit na email, ja neman šta reć protiv.dok god postoje naše kompanije to je dobro, dok god na našim kompanijama plove naši ljudi to je dobro.bila bi lakrdija kad bi Tankerska sad krcala trećesvijetski ološ, a nebi tila krcat ljude iz vlastitog grada,regije, domovine.meni je recimo atlantska ocrnila, škartala a već sve bili praktički dogovorili, al ja ih ne mrzin zato.ja znan da smo mi Šibenčani bolji, i nek oni krcaju svoje, al nema smisla priželjkivat propast naših kompanija dok god na njima plove naši ljudi.ako počnu slučajno uzimat ološ, onda nek propadne svaka koja to učini.

Back