Tankerska plovidba zadar

Stanje uTankerskoj katastrofalno

fali kuvara mehanicara konobara nostroma mornara
ko ce navigati za bijedne pare koje daju
kultura nikakva hrana nikakva
polako sve to vodi u vrazju mater
Ko je vridija isao je ca na vrime a ostao je samo skart
oce li opstati pitanje je jer sve hr firme su u banani
eto toliko od TANKERSKE PLOVIDBE koja je nekoc bila dika i velika firma poznata

Stanje uTankerskoj katastrofalno

fali kuvara mehanicara konobara nostroma mornara
ko ce navigati za bijedne pare koje daju
kultura nikakva hrana nikakva
polako sve to vodi u vrazju mater
Ko je vridija isao je ca na vrime a ostao je samo skart
oce li opstati pitanje je jer sve hr firme su u banani
eto toliko od TANKERSKE PLOVIDBE koja je nekoc bila dika i velika firma poznata
Istina 99% navedenog.Ali nazvati ljude koji su ostali skart je u najmanju ruku bezobrazno....
Inace,firma je srozana na niske grane,puno krivih poteza povuceno kroz godine i bit ce pravo cudo ako se izvuku.

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Nisam mislija u pravom smislu skart nego mladjarija koja dolazi i mladi koji su dva tri ugovora na tankerskoj nemaju pojma
Tribaju se okrenuti i viditi kako se radi na drugim brodima strancima .........
A ne ponasati se kada su bog i batina od mladih sto su poceli navigavati nikakva kultura bezobrazluk noge na stolove a i zato se gubu fime strane zbog takvih i zbog alkohola

Istina 99% navedenog.Ali nazvati ljude koji su ostali skart je u najmanju ruku bezobrazno....

Jest, prićerao je - i to ne malo nego pun qrac - vriđati ljude na takav način.., ajme!!!

Btw, kada sam ja bio mlađi - tražio poso - bijo poslao depešu u Tankersku. I vratili mi za par dana i kopije dokumenata i molbu uz neki popratni dopis koji je glasio - odyebi - ali ne doslovno nego umotano u kulturni izražaj. Sjećam se imali su tada već istipkano na običnoj mašini odgovor tipa "ODYEBI!", a ostavili razmak i crtu na kojoj bi prostom rukom upisali ime onog tko im je pitao kruva!!! Koji pokvarenjaci - bez premca - ono, poslije kada sam već imao nešto iskustva nisam se više smio obratiti - držao me straj od tolike njihove veličine i prevashodstva!

Ima jedna pjesma od ruskog poeta Lermontova - pjesma Prosjak. Prosio jadan prosjak koru kruva isprid crkve i nakon svete mise - misari od zajebancije "položili hladan kamen u njegovu ispruženu ruku". Insomma ahime!!!

Nu, moj did, kad je kaštigavao nas dicu ima je običaj reći - "TKO LUDO RADI, LUDO ĆE I OBRŠITI!"

Zamislite, pored toliko 'Rvatina i brodara - ja morao napraviti asistenturu na Splošnoj!

Zato, nije mi žalj naše šuge - neka propadnu do temelja!!!

Al' i bez Tankerske, vala Bogu, sit se Gavro smije!

Tko ih prči!!!

Last edited:
Jest, prićerao je - i to ne malo nego pun qrac - vriđati ljude na takav način.., ajme!!!

Btw, kada sam ja bio mlađi - tražio poso - bijo poslao depešu u Tankersku. I vratili mi za par dana i kopije dokumenata i molbu uz neki popratni dopis koji je glasio - odyebi - ali ne doslovno nego umotano u kulturni izražaj. Sjećam se imali su tada već istipkano na običnoj mašini odgovor tipa "ODYEBI!", a ostavili razmak i crtu na kojoj bi prostom rukom upisali ime onog tko im je pitao kruva!!! Koji pokvarenjaci - bez premca - ono, poslije kada sam već imao nešto iskustva nisam se više smio obratiti - držao me straj od tolike njihove veličine i prevashodstva!

Ima jedna pjesma od ruskog poeta Lermontova - pjesma Prosjak. Prosio jadan prosjak koru kruva isprid crkve i nakon svete mise - misari od zajebancije "položili hladan kamen u njegovu ispruženu ruku". Insomma ahime!!!

Nu, moj did, kad je kaštigavao nas dicu ima je običaj reći - "TKO LUDO RADI, LUDO ĆE I OBRŠITI!"

Zamislite, pored toliko 'Rvatina i brodara - ja morao napraviti asistenturu na Splošnoj!

Zato, nije mi žalj naše šuge - neka propadnu do temelja!!!

Al' i bez Tankerske, vala Bogu, sit se Gavro smije!

Tko ih prči!!!
Ovo sto pises je tipicna prica kadrovskog u TP .Pa bila je nedavno i ona afera kad su odskartali curu koja je dosla kadeturu traziti ricima da je za kuzinu a ne za brod (ka onaj u saboru:ne mudrac nego za madrac).
Inace ima istine u ricima kolege Pomorca 72,ovi mladi se prilicno znaju bahatiti a sto se kaze ni govno im jos niz manikelu nije poslo...

Sent from my SM-G920I using Tapatalk

Nisam mislija u pravom smislu skart nego mladjarija koja dolazi i mladi koji su dva tri ugovora na tankerskoj nemaju pojma
Tribaju se okrenuti i viditi kako se radi na drugim brodima strancima .........
A ne ponasati se kada su bog i batina od mladih sto su poceli navigavati nikakva kultura bezobrazluk noge na stolove a i zato se gubu fime strane zbog takvih i zbog alkohola
A nisan razumija ti navigas na tankerskoj ili na strancima kad znas kako je na strancu?

Ili si cuja price?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Ne razumijem ni ja tko je koga kad i u koju rupu..
Ni tocke ni zareza. Ne mogu take postove ozbiljno shvacat, nikako.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Trenutno ista ta tankerska kakva takva hrani sigurno 1000hr pomoraca i njihovih obitelji. A zeliti da se ona ugasi je za nepovirovati da to netko moze zeliti ko je pomorac i tko zna kako je tesko zapoceti ploviti u sluzbi stroja ili palube u danasnje vrime.- trenutno ona daje posao za sigurno 20kadeta godisnje mozda vise, bar koliko ja znam. Isto tako ja sam slao CV na mnogo adresa pa su mi se zahvalili i to je to zbog toga ne mrzim niti zelim da propadne iti jedna od tih agencija koje su mene odjebale jer mozda vec danas sutra ce se otvoriti prilika za tebe ili nekoga tvog kolegu. Davno sam bio na tankerskoj plovidbi znam da je bilo rada reda i discipline sada sam trenutno na strancu i mogu reci da u ono vrime tankerska nista losija nije bila od stranaca koje sam ja prosao.(osim po placi haha) isto tako sto se mladih tice sve je kako ih seniori i ostali oficiri uce. Ako ti ko senior imas znanja da mu pokazes kroz posa da si utoritet sigurno ces mu moci i u salonu biti autoritet i ako nema vec kucnog odgoja pa dize noge na stol i ostale pizdarije zna se kako se radi s takvim pa da je pravo i brat rodeni. Isto tako zelim reci da na tankerskoj sigurno jos uvik ima ljudi od kojih se da uciti. Da se razumimo nema nista od tankerske plovidbe tako da se nebi krivo shvatilo cisto je branim zato sto je Hrvatsko i sto jos uvik uposljava sve nase ljude.
​​

cisto je branim zato sto je Hrvatsko i sto jos uvik uposljava sve nase ljude.​​

Hunteru, čini mi se da mene ovdje kritiziraš.., al' sve nekako prikriveno iz dubine i okolo!

Ponovi'ću sažeto ono što sam tija reć', tj. - boli me qrac za Tankersku, jednako kao što je i njih bolio qrac za mene kad mi je tribalo, dok sam bijo prosjak.

Kažeš da ih braniš "zato što je Hrvatsko" - pa yeben'ti miša, ako si već toliki patriot red bi bio da barem osnove hrvatskog pravopisa savladaš - piše se pravilno "zato što je hrvatsko". Ako misliš da te zajebajen - pitaj ljude ovdje - pa vidi što će reći. Riječi koje implicite sadrže ime zemlje ne pišu se sve velikim slovom - triba znati šta znači imenica, zamjenica, pridjev, padež i ostalo. Diga si mi tlak zato jer hoćeš reći da sam izdajica rodnine. Naprotiv, za sebe uzurpiraš domoljubne privilegije tako da pišeš s velikim slovom sve hrvatsko. A tamo gdje treba staviti veliko slovo, npr. ime - Tankerska Plovidba - ti si napisao malim.

Počeo si govor s disciplinom, pa rad, red i autoriteti kao da je u pitanju vojna misija, a ne brod. Prije nego se krene ob-lajavati nekoga i sumnjati da li je patriot ili nije - triba stati na balun. A šta se tiče tih "autoriteta" zadrana, sreo sam ih puno po brodovima. Od svih koje sam sreo pamtim po dobrom dojmu tek nekoliko - mali Blaslov treći makinje bijo, zatim Matešić ćif iz Dikla, Šime banderaš i još neki. Ali neljudi, odnosno bižuterija, vam je daleko brojnija. Npr. imao sam tri kapa iz Zadra na različitim kompanijama i jednog prvog makinje - manje više tele ili oni, isti qrac!

Eto tako, nemoj sad i ovo pogrešno interpretirati - čisto sam ti tijo skrenuti pažnju na pravi put!!!

Ništa osobno, ni pro ni kontra nemam.

Ljudi morate razumiti da su i tankerska i druge slicne firme nuzno potrebne. Isto ka da kazes da u prirodi nije bitan oni neki mali kukac. Sve je bitno. Male kukce jedu neki drugi stvorovi kojima su hrana neki treci stvorovi. Nemogu svi pojisti kozu
isto tako i kompanije tipa tankerska tribaju ljudima koji nemaju iskustva, veza,znanja struke ali i znanja engleskog. Nisu svi pomorci fakultetski (ili multifakultetski ) obrazovani. Neki imaju samo osnovnu skolu ali na brodu su neophodni kadar
mozda tamo nije neko ludilo ali nije ludilo ni u konzuma na kasi raditi pa necemo popljucati blagajnice redom
lako je drzati predavanja s visoke pozicije na skandinavskoj kompaniji ali triba se staviti i u poziciju covika koji bas zeli ili bas mora ici na more a mora od nekud poceti. Nekima ce biti pocetak a nekima sigurno utociste ali to je na njima. Svima ostalima je da ne pljucaju po drugima i svi sritni i zadovoljni

ja nemogu prižalit šta zadarska plovi a šibensku utopili ka mačku.jao Šibeniče jedini
ali ovo je lipo napisano poviše mene, mora bit naših kompanija kakve jesu da jesu.lako palamudit ovima šta se vole nazivat pomorcima kad sidnu u kafić glumatat. ja san sla prijavu na sve moguće strane i domaće kompanije, nebi mi bilo tlaka bit i na bežigradskoj nek san Šibenčan

Last edited:
S obziron da san na sibenskoj napravija prve korake ni ja je ne mogu prizaliti. Ali tamo 1997 kad san odlazija bilo mi je drago sta odlazin jer se vec tada osjeca potop kompanije a poceli se isticati oni koji su je potopili. I dan danas par tih gamadara zivi na viskoj nozi koliko su se nakrali prije 20 godina

Svima ostalima je da ne pljucaju po drugima i svi sritni i zadovoljni

Ma nema tu nikakvog pljuckanja, daleko to budi od nas! Čisto pričamo, nema potrebe dramatizirati stvari ko' Sofoklo.

Al' ne podržavam praksu da se proglašava za izdajicu rodnine - ako nazoveš stvari pravim imenom. Btw, tvoji šibenčani su prednjačili u kontra-hrvatskoj ekonomiji. Proćerdali 30 brodova za kraće vrime nego što bi izmolijo sveto Virovanje ili Padre Nostro! Ali barem su bili susretljivi za dati posao - za razliku od zadrana.

Da. “Moji” sibencani su prihvatili tadasnje trendove u hrvata i na brzinu napunili dzepove. Danas se niti ne spominje ka neka afera ka sta se spominju druge firme. Sve je to bilo a i sad normalno

Meni je rođak plovija isto na šibenskoj i reka mi je kako je bilo, i šta je on napravija kad su mu bili dužni.A brodove se prodalo i kompaniju uništilo ne iz Šibenika nego znamo već odakle.Posli su ti isti samo još više i više srozavali grad, zato i je bija tako napaćen dok su split i zadar cvitali u čarobnim pretvorbama i kriminalu.Al mi naše more nedamo, jer Šibenčani smo mi.

Da. Bas nedamo. A ostali bez suda, fine, tvornica, poste......
a slobodnu su pokrali sibencani koji i danas setaju gradon a ne neko odozgora.

...dok su split i zadar cvitali u čarobnim pretvorbama i kriminalu...

Aaa, yebo'ga'ti šibenčane - je pričaš pizdarije kontra Splita!

Dobro, neću ništa govoriti o ulozi Zadra - ali Split nema nikakve veze s potonućem Slobodne Plovidbe! Evo, paz'vako osim Prvića još su dva broda bila nasukana, što ja znam - zapovjednici bili šibenčan, a na drugom zadranin. Oba unaprijeđeni valjda po partijskoj HDZ-ejskoj liniji - nisu imali ni 25 godina kada ih je stavilo za zapovjednike. Jedan je bijo na televiziji u kvizu "Osoba A B C".

Ovo šta ti govorim je iz prve ruke, jer sam bijo tamo 7-8 godina - moš virovat, ali ne tjeram te da viruješ. Bijo je i jedan zapovjednik iz Zadra - a jest taj potkradao - ajme! Plaća mu bila 3500 dolara, a išao je svaki ugovor od pet miseci doma s najmanje 70 iljada dolara u kešu. Cigare od reprezentacije švercovao po portima i posadi, krao na provišti samo tako! Aj, moram priznati da je bio i jedan splićanin - prvi kuverte - koji je znao potkradati. Potkradao je ekipu s kuverte za ono malo siće koje je čarter dodatno plaćao za čistiti štive itd. Dakle, samo jedan splićanin je bijo takav.

A btw, kako se zvao onaj šibenčan u Londonu kojeg su postavili da nabavlja provištu - ne mogu se sjetiti imena - a taj je jamio nekoliko miliona jer je nabavka provište i svih djelova išla priko njega. Međutim to nije mogao sam - nego je bio dogovor u firmi - tj. dogovor između članova tzv. šibenskog klana.

Gle, kako je to izgledalo - dođe provišta tri-četiri iljade dolara - pa onda sleduje zapovjednika procenat, konobaru procenat, kogu procenat. Bio jedan kogo iz Ražnja - ima običaj govoriti "mene sleduje 10%". A npr. konobar davao bijelje vani na pranje i dobijao procenat od ono malo lancuna i veša - više nego što normalne kompanije plaćaju svojim konobarima koji to peru na brodu.

A Zrnčević je posebna storia.., pa inspektori.., a ti udaraš kontra Splita!

Taj iz londona ti je juric. Eno ga vozi jaguara sa tablicama juric. A to su jos bili i juraga i matic i. Knezevic i... niko van zupanine

Ljudi morate razumiti da su i tankerska i druge slicne firme nuzno potrebne.

Kome su potrebne? Ja sam dobar sa covjekom koji se od tankerske doslovno gusi u dolarima a stari je dobar sa drugim likom koji se jos vise omastio.

Shema je bila kad su odabrani srusili vrijednost dionica i te iste kupili od pomoraca za kikiriki i nakon kratkog vremena su dionice skocile u nebo.

A za pomorce neznam koliko su potrebni , ljudi vecinom ostave cili zivot na tankerskoj za 3 puta manju placu nego sto bi imali na nekoj normalnoj kompaniji.

I ukrcati se mogu sutra na tankersku ali nema tamo matematike nikakve.

Back