Porezna uprava

u biti mene zanima da li sam obavezan dati joj ugovor o radu ili ne

zasto to njoj treba kad ona nije porezna uprava

u biti navigacija je uredno ovjerena i to je sve u redu ali ne razumim sta ce njoj moj ugovor o radu

Kao dokaz da radis za odredenu firmu i na odredenoj poziciji, primanja nebitna ili za zabavu se poigraj, pa stavi da mjesecno zaradujes 100k eura pa neka se veseli :p

Istina, ali državi treba neÅ¡to i dati. Ne možeÅ¡ očekivati da ti država ne uzima dio kolača, a složit čeÅ¡ se, većina plaća pomoraca je daleko iznad standarda hrvatske. Druga je stvar Å¡to od ovakve države nemamo ama baÅ¡ nikakve koristi. Ali ovo je već priča za neku drugu temu :)

Tako je
Treba drzava kupit one A6,A8,A3555356,...
Treba im dat nek se voze
Uglavnom "platimo nek imaju"

nakon sto sam ovjerio navigaciju gospoda koja radi u Kapetaniji me je pitala da joj dam platne liste i ugovor .

je sam li joj obavezan dati ugovor i platne liste ili je dosta samo ispis primanja sa banke.

usput opet su mi trecu godinu falili kod izracuna dana u plovidbi.

sam se prijavljujem odjavljujem

Mislim da te pitala ugovor jer po novom zakonu (hvala SPH :( svi pomorci sa permanent ugovorom moraju placat davanja (mirovinsko/zdravstveno) cilu godinu. Predpostavljam da je to razlog

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da te pitala ugovor jer po novom zakonu (hvala SPH :( svi pomorci sa permanent ugovorom moraju placat davanja (mirovinsko/zdravstveno) cilu godinu. Predpostavljam da je to razlog

Pa bilo je govora da ce to tek doc.Ja sam se bija odjavit na kapetaniju ima 2 tjedna i niko nista ne spominje.Od kada je taj zakon stupija na snagu???[emoji24]

Ugovor se (barem kod nas u Ri) mora predati u svrhu dokazivanja navigacije. Tako da mozes slobodno prekriti placu ili napisati da imas 200k $ mjesecno. Ko da nemaju matrikulu i kopiju stranice sa navigacijom. Svasta...

Pa bilo je govora da ce to tek doc.Ja sam se bija odjavit na kapetaniju ima 2 tjedna i niko nista ne spominje.Od kada je taj zakon stupija na snagu???[emoji24]

Odavno. Dobiti ćeÅ¡ rijeÅ¡enje po kojemu ćeÅ¡ plaćati. Ja sam rijeÅ¡enje za plaćanje tokom cijele godine dobio početkom godine. Prije toga sam plaćao po zadnjem primljenom rjeÅ¡enju, samo za navigaciju.

Ne plaćam ono Å¡to nemam na papiru. Koliko shvaćam zakone, dužan sam platiti ono Å¡to piÅ¡e u rjeÅ¡enju. RijeÅ¡enje bi trebalo pratiti zakone, sa time da razliku obaveza/uplaćeno obračunaju prilikom porezne prijave. Ja sam poreznu prijavu predao u 1. mjesecu i nikakva dodatna potraživanja za 2014. nisam primio.

U 2015. 27000 gradana je dobilo neku lovu u inozemstvu, tj. sila im je lova na racun negdi u EU (van HR).
Od toga 6000 ljudi je to prijavilo.
Cisto da znate da Porezna vrlo lako dode do racuna po EU bez vasega znanja ili dopustenja.

Mislin da bi ovi na permanent ugovorima tribali stavit da im se placa isplacuje odjednom znaci ne permanent nego u dva dila. Onako cisto pravno rjesenje.

...Danas mi je stiglo...

15b19058421c3ac6f129d9342582bec0.jpg

Tapatalk2 powered by BlackBerry Z30

eto u nekim slucajevima je bolje i platiti kaznu od 50 000 kn nego poreza 65 000 sto je platio jedan moj prijatelj,zahvalimo bocaduru za sve ove zavrzlame i harac bez kraja

Ne znam sta bi im ovo trebalo znacit,ali koliko znam kad se zakon izglasa onda max moze ic unazad 6mj a ne 4 godine
ovo je ocito nesto drugo

Ovo im znači da su tražili od banaka iz drugih država da im dostave popis tko sve ima račune van RH a ja sam jedan od njih samo Å ta mi je na taj račun nekada uplaćivao Globtik. Pretpostavljam da je to Å¡ta ih muči

Svake godine sam uredno prijavljivao porez ali oni vjerojatno ne mogu dobiti podatke od banaka tko I koliko mi je uplaćivao

Svake godine sam uredno prijavljivao porez ali oni vjerojatno ne mogu dobiti podatke od banaka tko I koliko mi je uplaćivao

Ne brini se. Globtik im je to dostavio jer spadaju pod hrvatske zakone. Vani ti nemogu gladat koliko i sta. Ako si redovno podnosio poreznu prijavu onda imaju sve podatke ionako.

Poslano sa mog 709_v82_jbla858 koristeći Tapatalk

eto u nekim slucajevima je bolje i platiti kaznu od 50 000 kn nego poreza 65 000 sto je platio jedan moj prijatelj,zahvalimo bocaduru za sve ove zavrzlame i harac bez kraja

Aaaaa, druže ja mislim da to ne ide tako. Nego se kazna plaća za prekrÅ¡aj i plaćanje kazne ne oslobađa od plaćanja. Tako, da ga ne bi iznenadila naknadna uplatnica. Prije neki dan mi je rekao jedan friend, prvi makinje, da su njega udarili preko 70 tisuća kuna jer mu je manjkalo par dana od onih 183.., i taj porez se odnosio na fiskalnu 2014 godinu.

A tokom 2015 se nije uspija ukrcati zbog krize koja je uhvatila of'šor. Sad nema niti za režije platiti, a država mu kaže donesi ostatak duga 10 kuna.., "k'o te jebe!"

Mada se ovo neće dopasti Bodulu.., ne mogu otrpit da ne izjavim - hebo takvu državu!

Last edited:
Back