Istina, ali državi treba neÅ¡to i dati. Ne možeÅ¡ očekivati da ti država ne uzima dio kolača, a složit čeÅ¡ se, većina plaća pomoraca je daleko iznad standarda hrvatske. Druga je stvar Å¡to od ovakve države nemamo ama baÅ¡ nikakve koristi. Ali ovo je već priča za neku drugu temu![]()
nakon sto sam ovjerio navigaciju gospoda koja radi u Kapetaniji me je pitala da joj dam platne liste i ugovor .
je sam li joj obavezan dati ugovor i platne liste ili je dosta samo ispis primanja sa banke.
usput opet su mi trecu godinu falili kod izracuna dana u plovidbi.
sam se prijavljujem odjavljujem
Pa bilo je govora da ce to tek doc.Ja sam se bija odjavit na kapetaniju ima 2 tjedna i niko nista ne spominje.Od kada je taj zakon stupija na snagu???[emoji24]Mislim da te pitala ugovor jer po novom zakonu (hvala SPHsvi pomorci sa permanent ugovorom moraju placat davanja (mirovinsko/zdravstveno) cilu godinu. Predpostavljam da je to razlog
Sent from my iPhone using Tapatalk
(hvala SPH![]()
Ugovor se (barem kod nas u Ri) mora predati u svrhu dokazivanja navigacije. Tako da mozes slobodno prekriti placu ili napisati da imas 200k $ mjesecno. Ko da nemaju matrikulu i kopiju stranice sa navigacijom. Svasta...Mislim da te pitala ugovor jer po novom zakonu (hvala SPHsvi pomorci sa permanent ugovorom moraju placat davanja (mirovinsko/zdravstveno) cilu godinu. Predpostavljam da je to razlog
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa bilo je govora da ce to tek doc.Ja sam se bija odjavit na kapetaniju ima 2 tjedna i niko nista ne spominje.Od kada je taj zakon stupija na snagu???[emoji24]
Ne brini se. Globtik im je to dostavio jer spadaju pod hrvatske zakone. Vani ti nemogu gladat koliko i sta. Ako si redovno podnosio poreznu prijavu onda imaju sve podatke ionako.Svake godine sam uredno prijavljivao porez ali oni vjerojatno ne mogu dobiti podatke od banaka tko I koliko mi je uplaćivao
Tapatalk2 powered by BlackBerry Z30
eto u nekim slucajevima je bolje i platiti kaznu od 50 000 kn nego poreza 65 000 sto je platio jedan moj prijatelj,zahvalimo bocaduru za sve ove zavrzlame i harac bez kraja