Dalmos
New member
Bia danas u poreznoj
Uglavnom oni koji imaju permanent ugovor placaju zdravstveno i mirovinsko 12 miseci u godini.
Jel ovo pocelo od 1.1.2015?
Bia danas u poreznoj
Uglavnom oni koji imaju permanent ugovor placaju zdravstveno i mirovinsko 12 miseci u godini.
Uletio nam z'guza, nenajavljeno kao i sve do sada...Jel ovo pocelo od 1.1.2015?
Ja svu ekipu sto poznam i sto su na permanent ugovoru svi su do sada placali samo dane na brodu....Jel ovo pocelo od 1.1.2015?
Stvarno neznan ali posto san trazia uplate za proslu godinu radi porezne prijave nekako san dobia dojam da je to pocelo od 01.01.2014Jel ovo pocelo od 1.1.2015?
Bravo!!!!svako malo neka histerija..uvik neko ulice sa nekin spikama...vise nista ne virujen dok osobno ne dobijen racun.Dajte ne bacajte patke. Gdje je izislo da se sad mirovinsko i zdravstveno placaju svaki misec??..Konkretno molicu...
Jutros rijesio poreznu prijavu. Nije bilo govora o godisnjem osiguranju za vlasnike permanent ugovora. Plus mi stoji da nisam ni odjavljen a otiso na kapetaniju 29.12, matrikula ovjerena..Bravo!!!!svako malo neka histerija..uvik neko ulice sa nekin spikama...vise nista ne virujen dok osobno ne dobijen racun.
Ma cekaj ko ce ti platit bilo sto umisto tebe??druga stvar ako je i tako ko sto govoris da smo u eu zasto se prijavljujes i odjavljujes i zasto si zaposlen tj nezaposlen i kad si doma jesi li prijavljen ka zaposlen ili ne zaposlen.DoÅ¡lo je Å¡to se tiče pomoraca na JDN. Konkretno, meni iz Splita joÅ¡ nije i dugovanja su 0 kn (zadnji put plaćeno krajem 2013.) Å¡to se tiče porezne, ali žena kaže da će doći i za vrijeme provedeno na brodu i za vrijeme doma (jer nam je poslodavac iz EU odnosno hrvatske, pa smo ulaskom u EU dužni plaćati doprinose kroz cijelu godinu jer smo kao zaposleni cijelu godinu, Å¡to bi trebao podmiriti poslodavac, a ne mi sami). Kolegama iz Rijeke, Zadra i sl. je već doÅ¡lo pa nema razloga da ne dođe i drugima. Za ostale pomorce na drugim firmama nemam pojma.