Kuwait Oil Tankers

Felixe,
Mene je da budem iskren malo strah. Imam znanja i zvanje, nisam ljencina ali fali mi iskustva. Zelio bi das imam barem nekog naseg na brodu da me malo uputi prvih dana a poslije cu se sam hvatati u kostac

Ma nema te ko bolje uputit nego stranac a pogotovo ako vec imas iskustva, iz vlastitog iskustva znam da ce ti ga nas skunut prije bilo koga.
Meni je fren tamo vec 4 godine i kaze da se preporodio kad je tamo dosao, a inace je malo kompliciran tip.
evo ti mail na koji posalji CV (ho-email@kotc.com.kw) i napisi sve to samo bez straha i reci da si voljan ucit i radit.
ako te jos sta zanima pitaj

pozz

pozz

Ja sam radija par puta sts sa njihovim brodovima u Kuwaitu. Cine mi se dobri, ima dosta arapa,( egipcani, tako su mi rekli). Koliko sam ima viditi, ne drze puno do sigurnosti. Posadu su cinili filipi. Kako je za nauciti i kolike su place to vam nemam pojma, ali ako dobijete bilo kakvu ponudu, odma je prihvatite i nemojte cekati, sve ce se nauciti na brodu, nije bitno ko je tamo, i kakve su nacije, ako si voljan nauciti, nauciti ces, bija brod ruski, arapski, indijski ili bilo koji drugi....

Ma nema te ko bolje uputit nego stranac a pogotovo ako vec imas iskustva, iz vlastitog iskustva znam da ce ti ga nas skunut prije bilo koga.
Meni je fren tamo vec 4 godine i kaze da se preporodio kad je tamo dosao, a inace je malo kompliciran tip.
evo ti mail na koji posalji CV (ho-email@kotc.com.kw) i napisi sve to samo bez straha i reci da si voljan ucit i radit.
ako te jos sta zanima pitaj

Hvala felixe

Poslao CV, ako budem tribao nesto javim se:uzdravlje

Sla?žen se ??ta je kolega reka, da je bitno dobit posal i učit( i to na dana??nju krizu kad dosta ljudi nema posla). Ja san sa KOTC-a oti??a ća u 9om misecu 2010, ali isto mogu reć da su bili super korektni, a da imaju neke super velike standarde i nemaju , posebno ??ta se tiče safetya , dok su ??ta se tiče navigacije po meni daleko isprid dosta firmi .Inače brodovi su svi pod njjohovom zastavom i u njihovu vlasni??tvu. 4 LPGa stalno voze Kuwait-Far east, producti Kuwait -pakistan, ili Kuwait-Bangladesh a VLCCi najče??će idu Kuwait -Rotterdam i u povratku West Africa- Far East i onda opet za Kuwait. Ako kome tribaju kontakt detalji neka se također javi
pozzzzz.

Ne ku?žim?????

Ne ku?žim?????

Po čemu je to KOTC po navigaciji ispred drugih firmi i kojih????:confused: ? to imaju vi??e ??estara i trokuta ili bolje crtaju rote??:udriglavom

Sla?žen se ??ta je kolega reka, da je bitno dobit posal i učit( i to na dana??nju krizu kad dosta ljudi nema posla). Ja san sa KOTC-a oti??a ća u 9om misecu 2010, ali isto mogu reć da su bili super korektni, a da imaju neke super velike standarde i nemaju , posebno ??ta se tiče safetya , dok su ??ta se tiče navigacije po meni daleko isprid dosta firmi .Inače brodovi su svi pod njjohovom zastavom i u njihovu vlasni??tvu. 4 LPGa stalno voze Kuwait-Far east, producti Kuwait -pakistan, ili Kuwait-Bangladesh a VLCCi najče??će idu Kuwait -Rotterdam i u povratku West Africa- Far East i onda opet za Kuwait. Ako kome tribaju kontakt detalji neka se također javi
pozzzzz.

Markiz, ja idem na Al Jabriyah II..jedan od najnovijih, reci imaju ecdis i koji, kakva je administracija, pass. plan knjiga or ?.
pozz felix

Petnaest godina sam radio za KOTC, trenutno sam u penziji, ukoliko ti bilo kako mogu pomoci slobodno se javi.

Molim vas dali bi mogli stupit kako u kontakt, 9-og idem u Kuwait na Al Jabriyah II za 2/O.
pozz felix

Last edited:
Markiz, ja idem na Al Jabriyah II..jedan od najnovijih, reci imaju ecdis i koji, kakva je administracija, pass. plan knjiga or ?.
pozz felix

Imaju ecdis, na sve novije brode su in integrirano mostovi, i na sve nove brode su potpuno isti, Pokriveni su sa raster i vector kartama,. Ka sekondo si safety officer i drzis SCABA setove i oko fiksnih fire sistema. Ka safety officer radis safety meeting 1 put misecno. Pass planovi su ti tu na vlccima uvik isti, jedino je glupasta excel forma u koju moras ubacit sve waypointe i podatke a ne mozes koristit printout iz ecdisa
posto ides na vlcc za malacca strait imaju dodatnu formu za racunanje ukca koja se dosta ranije posalje popunjena u office da bi se odobrila. Imaju malo vise papira nego druge firme, jer dok san ja bija tamo duplicirali su dosta stvari. Ali nije ti opce problem uvatit njihov sistem, posebno taj safety jer nemaju puno permita

Izmedju tocke A i B pronalaze najkrace rute. Zbog tog razloga njihovi brodovi krecuci se istom brzinom kao i brodovi drugih firmi prije dolaze na odrediste.

za tvoj info svi njihovi brodovi kada idu za evropu prolaze oko capea,(toliko ??ta se tiče toga da idu najbrze od tocke a do tocke b) druga stvar imaju malo vise stvari za skalkulat u passage planu nego druge firme, i malo vi??e toga pocrtat po kartama, lipi moj lipi pozz i svako dobro ;)

Izmedju tocke A i B pronalaze najkrace rute. Zbog tog razloga njihovi brodovi krecuci se istom brzinom kao i brodovi drugih firmi prije dolaze na odrediste.

za tvoj info svi njihovi brodovi kada idu za evropu prolaze oko capea,(toliko ??ta se tiče toga da idu najbrze od tocke a do tocke b) druga stvar imaju malo vise stvari za skalkulat u passage planu nego druge firme, i malo vi??e toga pocrtat po kartama, lipi moj lipi pozz i svako dobro ;)

Last edited:
pozz felix

Imaju ecdis, na sve novije brode su in integrirano mostovi, i na sve nove brode su potpuno isti, Pokriveni su sa raster i vector kartama,. Ka sekondo si safety officer i drzis SCABA setove i oko fiksnih fire sistema. Ka safety officer radis safety meeting 1 put misecno. Pass planovi su ti tu na vlccima uvik isti, jedino je glupasta excel forma u koju moras ubacit sve waypointe i podatke a ne mozes koristit printout iz ecdisa
posto ides na vlcc za malacca strait imaju dodatnu formu za racunanje ukca koja se dosta ranije posalje popunjena u office da bi se odobrila. Imaju malo vise papira nego druge firme, jer dok san ja bija tamo duplicirali su dosta stvari. Ali nije ti opce problem uvatit njihov sistem, posebno taj safety jer nemaju puno permita

za tvoj info svi njihovi brodovi kada idu za evropu prolaze oko capea,(toliko šta se tiče toga da idu najbrze od tocke a do tocke b) druga stvar imaju malo vise stvari za skalkulat u passage planu nego druge firme, i malo više toga pocrtat po kartama, lipi moj lipi pozz i svako dobro ;)

za tvoj info svi njihovi brodovi kada idu za evropu prolaze oko capea,(toliko šta se tiče toga da idu najbrze od tocke a do tocke b) druga stvar imaju malo vise stvari za skalkulat u passage planu nego druge firme, i malo više toga pocrtat po kartama, lipi moj lipi pozz i svako dobro ;)

Hvala ti Markiz na opširnom izvještaju, znači ništa posebnije nego na OSG ili drugih firmama sa VLCC brodovima.
Šta se tiče pass. plana po ovome je baš onoliko koliko treba bit...šta sam ja imo na nijemca zadnjih par ugovora bila je nočna mora, ali stvarno nije bilo osobe koje se nije prekrstila.

A tamo 2 terca drze sav ostali safety? i jeli je furuno na mostu?
hvala ti jos jednom i živio

p.s. samo neka idu oko capea, neka on pici kroz suez !

Last edited:
Dobar Dan

Dobar Dan

Danas su me primili za sekonda na KOTC i salju me na M/T Dar Salwa u Taiwan,Koliko sam shvatio guglajuci po netu to bi trebao bit VLCC. Ima li netko informacija o doticnom brodu i rutama. Hvala

Zanima me ima li pristup internetu na Brodovima od KOTC-:oa?

Mislim, nemojte se vridjat, ni ti kolega, ni itko ostali - ali je li vama ljudi
stvarno taj internet tako presudan? Ono - nema neta, nema ugovora?

Moram priznat, ako je to slucaj, ja vam se divim, najozbiljnije.

Moram priznat, ako je to slucaj, ja vam se divim, najozbiljnije.

Povremeno se cujen sa momcima koji su na KOTCa dok su doma, i kako san razumija jos nemaju internet.:kafa

Moram priznat, ako je to slucaj, ja vam se divim, najozbiljnije.[/QUOT
Kad imas net na brodu telefon je puno jeftiniji,lakse je downlodati notice i ostale stvari a da ne govorim koliko znaci ujutro procitati Novi list uz kavu

Kad imas net na brodu telefon je puno jeftiniji, lakse je downlodati notice i ostale stvari a da ne govorim koliko znaci ujutro procitati Novi list uz kavu

Ajde, to je ok. :uzdravlje

Mada, osobno, zaboli me yaynik za Novi list, Slobodnu Dalmaciju, Jutarnji,
Vecernji, Popodnevni - citam vijesti sa Al Jazeere & BBC-a :D

No dosta chata, odosmo offtopic.

Eto Zavrsio sam ugovor na KOTC, ima dosta posla za sekonda al sve u svemu ok. Kako mi se cini fali im ljudi jer sam morao produzit mjesec dana. Uvijeti su osam mjeseci u rangu na tankeru. placa za sekonda 3516 usd permanent. 21 dan na mjesec leave.

Back