Ne'smin dirati.., mislim da je urok bacen na'me i na vapor i to na daljinu
A yebenti, ovo nisam imao u karijeri.., svaki dan neki qrac izgori. Prije neki dan monitor od wincheva se zagrijao, ima mali ventilator ugradjen i otisao mehanicki. Nasao neki slican i ubacio ga, ali sam ga spojio na napajanje izvana jer je malo jaci od originalnog - pa da nebi isla maticna ploca u qrac. Sad taj monitor radi dobro - hladan ko da je u gambuzi.
Sutradan izgorio monitor od radara, ponavljac na krmenoj konzoli. Isto nisu radili fanovi u monitoru. Ocistio ih malo i proradili i ukljucio monitor - radio je pola sata OK i prestao. Sada daje znakove ono kao kada sijeva nocu u daljini - nikakve slike njet.
Jucer popodne X-band radar morto. Provjerio sam sve below deck i sve je OK. Nema nikakvog odraza, ali antena vrti. Samo na ekranu ona simbolika od ARPA radara i nista vise. A isto kazu da su mijenjali magnetron nedavno. Napravio sam self test i daje sve OK uglavnom osim jednog parametra "RFC" za koji izbaci neke znakove bez veze.
Inace konfiguracija je S-band s predajnikom na mostu, X-band predajnik gore - a ovi dolje procesori na mostu, monitori na provenoj konzoli i HUB rade normalno - mogu prebaciti S-band sliku na bilo koji procesor i ekran - sve normalno.
Moram se popeti gore kad ne bude valjalo - pa vidjeti??!