Brodski elektricari

Ovi tvoji strujici su pametni samo kad triba pisat o pizdarijama.Cast iznimkama...

Sent from my iPhone using Tapatalk

ovo nam se ne cini ko neki izazov pa sutimo.... a Strelec stalno dize strojare pa smo pretpostavili da su mu oni vec rijesili stvar... Meni je nekad znao pregorit dc/dc modul ili 5 ili 12 volti prlikom ups testa ako je baterija slaba... znaci pad napona... kao sta i Strujakis kaze...

moj problem je da imam samo ac filter na ulazu od 120 v
nakon toga ide ac/dc phoenix 20a 24v to su novi quincy modeli a negdi su stari ac/dc powerent finski
sad ideja je stavit dc/dc phoenix 24/24v prije RIO modula

op zaboravio rec Konsberg je micky mouse system ,hardvare je 0,software je ok

JDN to rijesi za 10,rio paneli su mu bullet proof
zbilja su kompanija u tehnickom smislu stoljece ispred 6,7 generacije drilla

Last edited:
Kad mjeris izlaz iz power sup. da li je tocno 24v ili manje, pokusaj ga namjestit na 25v, pa osmatraj kako radi, hoce li se rio gasit/resetirat

ma nemam problem s rio koji se gasi tj resetira vec samo prestane radit
tj isgubi komunikaciju probaju ga resetirat ali to 1 od 20 prode I na kraju opet rikne
napravili su modifikaciju na napajanju rmp s strane konsberga od tad 24v je ok ali mislim da problem nastane na 5v step down transformer na kartici rio

tako da mislim da mi je problem napajanje koje ide preko ups pa na 120ac/dc24 I sad bi jos stavit dc/dc 24 isolator je namjera
neznam sta drugi imaju na konsbergu pogotovo di je puno vdf panela

pa sta stvarno niko nije na konsbergu ?

ajmo okrenit pitanje oni koji ga imaju kako im je rijeseno napajanje RMP modula

svi elementi koji su vezani uz napajanje ,ako nije problem.

ovo moje su sastavili jure mate frane u garazi ali kad blesavi naftasi kupuju onda se gleda samo basilica...

unaprid hvala

pa sta stvarno niko nije na konsbergu ?

ajmo okrenit pitanje oni koji ga imaju kako im je rijeseno napajanje RMP modula

svi elementi koji su vezani uz napajanje ,ako nije problem.

ovo moje su sastavili jure mate frane u garazi ali kad blesavi naftasi kupuju onda se gleda samo basilica...

unaprid hvala

Srelec.., javi se Sanaderu pa pitaj njega.., on ima DP Kongsberg i majstor je za sve! Hebo vas obojicu jure, mate i vrane..,

"zaboravio rec Konsberg je micky mouse system ,hardvare je 0,software je ok" >> insomma - ajme!

http://kleptokracija.hr/sanader-o-l...i-oni-koji-ne-idu-na-ne-znaju-sto-propustaju/

drug gavro ne radi se o dp kon. vec o vms kon.
inace nakon ratovanja s svim mogucim stavrima odgovorno tvrdim da su veoma veoma losi

svim agentima I brodari prvo je pitanje dali si radio sa kons... ajme majko...

ja sam jos na kons. i mogu se sloziti s kolegom da je shit....samo sta znam je reset alarm ili ako treba ga opraviti udri macom

ajmo pitanje VDF ABB ACS 800
DSU sta radite s njim kad je alarm preko bendera >100Kohm
saljete na expertizu u abb ili jednostavno se naruci novi?
svako koliko ih minjate ili drzite da dode big bang,cijevi cooling koliko drzite prije promine???

indeticno pitanje za invertere

znam da je jdn ima team drive I da je svaki igbt ima svoj senszor temperature
tako kad bi doslo do oscilacije tj kad bi temperature pocela oscilirat skakt igbt bi se samo prominia I stavia novi
nikakav servis I slicne gluposti,naravno svemu tome su predhodili dva tri banga u mcr
pa su nakon toga se prominili prioriteti......

moke trik pitanje ni test kako je jeremija napisa gore

nego svitu s iskustvom koju godinu na ovoj opremi recite vase radon iskustvo
valjda ce ovi put bit koji odgovor

a vezano za ono prije gore sta sam pit anapajanje Kongsberg = dyzniland

instalirali su paralelno napajanje RIO kabineta s dva ac/dc pretvaraca bez redundancy modula tj decoupling diode
u prevodu jedno napajenje izgori i napravi kratki spoj za drugo

MCC rio ima napajanje s dc kabelmo 24VDC koji putuje 20-30 metara preko sume kabela I nema dc/dc converter za stabilizirat napon i
izolirat ga od sistema ,tako da rmp moduli u rio panelima se minjaju kao bicve

trece stavili su napajanje baterije back up preko istog systema koji napaja rio panel ,tako da ako baterija propadne povuce u boost oba pretvaraca i srusi

made by Konsberg.........

sacuvaj boze....

gavro di si da mi protumacis ovo cudo!!!!
View attachment 3848

Last edited:
ako radis s otvorenim bus tie (sklopka izmedu dva hv switchboard )na poziciji discrimination study za HV board ti se minja neko to triba napisat i testirat,a napisat i kalibrirat ce gospa sinjska kad to nije predvideno za to..
...

zasto nije predvidjeno? kako nije testirano i potpisano? po ovoj slici izgleda mi kao da si na korejskom drillshipu projekta S10k? Interesantno... zadnje 3 godine (ne znam za prije ali pitat cu) na poziciji moramo radit sa otvorenim bus-tie-om, jedino u navigaciji duzoj od dva dana, zatvaramo bus-tie... i zasto kazes znas li koliko kosta raditi sa otvorenim bus tie-om? pozdrav

jeremija

razlika je kad imas mehanicke releje za zastitu ili digitalni multi relaj koji ti mjeri sve recimo nesto kao all in 1
pa onda imas dva motora koja rade s tri ili dva trastera ,kad zatvoris transformer sklopku povuce inrush struje do bola
ako u tom trenutku koji vdf inverter rikne (jer minajmo igbt samo one koji su izgorili a ostale koji imaju termalni stress od 5god ostavimo a to je jeftinije,made by ABB Brasil) ili veprovi zatvore dvi transformer sklopke za vdf thruster u kratko vrime
onda gubis cilu stranu izbace oba generator,sad da je starija generacija zastite an ne rem relaj onda bi bilo ok
problem je da tri ili cetri generator mogu puno podnit vise od dva ,radi se o trenutnom piku
a onda na osnovu toga Petrobras te uhvati da se napravi cila nova studija o zatiti hv ploce,paa da AVR,oa woodward governor da triba ubrzat ali sta ces ubrzat kad on salje signal na signal inverter koji to pretvara u PWM i ide u crni ECM CAT box
otisa sam 12misec iz brazila 10god s zatvorenim bus tie sam radia,nikad black out na poziciji
vratia se prije dva miseca otvoreni bus ,jedan black out,jednom izgubili jednu stranu

to ti je ka da auto koci samo s desnom stranom kocnica...
moze zasto ne, a ti kontrajes volanom u livo..

@srelec
Ako se dobro sjecam sve je krenulo od jednog unita u Brazilu koji je imao navodno neki fault na jednoj sklopki od transformatora za Thruster te je zbog zatvorenog bus tie uzrokovan total black out.Nekako mi to ne drzi vodu iako je sve moguce...
Druga stavka je bila da konfiguracija sa zatvorenim bus tie ne podrzava konfiguraciju ako je unit recimo DP3.
Znaci bus tie mora biti otvoren zbog 3 independent switchboarda ako je DP3 u pitanju.
Nasli su soluciju sa otvorenim bus tie jer se na taj nacin omogucava partial black out,a sprjecava total black out.

Inace taj pik koji se desava kad se zatvori sklopka velikog transformatora kod nas na otvorenoj bus tie konfiguraciji je rjesana na taj nacin da se ne moze sklopka zatvorit zbog zahtjeva za dodatnim DG. Znaci PMS najprije starta drugi DG te se onda sklopka zatvara, dok je moguce zatvorit i sklopku VFD-a samo sa jednim DG on line ako se zahtjev makne ali to se u principu ne radi, osim ako je jedan DG out of order.Inace strogo nam je zabranjeno zatvorit bus tie, cak i ako znas da ides u partial black out.

Nakon sto smo konfiguraciju PMS-a promjenili prije nekoliko godina na zahtjev Petrobrasa imali smo nekoliko partial black outa najvise zbog equipment failure, medjutim bilo je tu i nekoliko human errora koje ovakva konfiguracija PMS-a ne tolerira te vodi direktno u partial black out.A onda slijede reporti, sastanci, DNV I&A investigation, MSCAT root cause...fuck...
Da je konfiguracija PMS-a ostala kao i prije sa zatvorenim bus tie ne bi imali niti jedan od gore navedenih partial black outa.

Ide se iz krajnosti u krajnost tako da se cak ni watertight doors u makini ne smiju drzati otvorena vise od vremena koji je potreban za prolaz kroz vrata te se moraju odmah zatvarat jer se smatra da unit nije DP3...

Ako se dobro sjecam sve je krenulo od jednog unita u Brazilu koji je imao navodno neki fault na jednoj sklopki od transformatora za Thruster te je zbog zatvorenog bus tie uzrokovan total black out.Nekako mi to ne drzi vodu iako je sve moguce...

ja sam ima na starom rigu upgrade di sam postavia time relay ukoliko se neka od sklopka ne otvori s ps a tribal bi (iz bilo koje potribe da je zastita rekla otvori se) tad se nakon par sekunda mislim 5-7 otvara bus tie I to je prolazilo ,ali taj je isa u cold stack

sad su 4 motora na svaku bandu I dva rade I nije problem jedan trafo spojit ali se zalete I znaju ukopcat dva
ili sinoc je ispalia invereter od jednog thrustera u istom trenutku kad su startali drugi thruster ,svi ups su se upalili na kratko
diga sam na sve unitrol avr volte I postavia start level prim 11 000 inda na sec mu diga napon na 110.6v tj 11060 ali mislim ic I na 11100
samo da imam mogucnost veceg pada ,zbog otvorenog bus tie
ovaj rig je do sad bia zatvoren od prije 4miseca je posta otvoren bus,cak I dc bus traze da je otvoren

do sad se proslo 1M$ za setting rem releja (i upgrade je raden) discrimination study etc ali nista pametno nije napravljeno

zaboravia sam bia napisat
ja ima 4 nezavisna switchboard svaki ima sinhrinizaciju medusobnu,bus tie je dupla sklopka koja se sinhronizira samo s jedne strane druga se samo zatvori I ceka sinhronizaciju
a zastita se inace napravi preko con com start on za svaki switchboard
klikni na switchboard cili dobije bilu liniju I ispod izade pop up screen
odaberes control consequence start,sta ce zahtjevat ovisno o snazi tj struju jos jedan generator
ali ako to mahom niko ne koristi ,postoji mogucnost ako to selektiras
da neces moc zatvoriti sklopku od trafo thrustera na tom switch boardu
jer Kongsberg nije stavia setinge tj sve je 0,cesta pojava...

kad to setiraju ide sljedeci problem kad je black out recovery a control cons je ON ali to vuce drugu pricu

@srelec
Druga stavka je bila da konfiguracija sa zatvorenim bus tie ne podrzava konfiguraciju ako je unit recimo DP3.
Znaci bus tie mora biti otvoren zbog 3 independent switchboarda ako je DP3 u pitanju.
Nasli su soluciju sa otvorenim bus tie jer se na taj nacin omogucava partial black out,a sprjecava total black out.

Inace taj pik koji se desava kad se zatvori sklopka velikog transformatora kod nas na otvorenoj bus tie konfiguraciji je rjesana na taj nacin da se ne moze sklopka zatvorit zbog zahtjeva za dodatnim DG. Znaci PMS najprije starta drugi DG te se onda sklopka zatvara, dok je moguce zatvorit i sklopku VFD-a samo sa jednim DG on line ako se zahtjev makne ali to se u principu ne radi, osim ako je jedan DG out of order.Inace strogo nam je zabranjeno zatvorit bus tie, cak i ako znas da ides u partial black out.

Nakon sto smo konfiguraciju PMS-a promjenili prije nekoliko godina na zahtjev Petrobrasa imali smo nekoliko partial black outa najvise zbog equipment failure, medjutim bilo je tu i nekoliko human errora koje ovakva konfiguracija PMS-a ne tolerira te vodi direktno u partial black out.A onda slijede reporti, sastanci, DNV I&A investigation, MSCAT root cause...fuck...
Da je konfiguracija PMS-a ostala kao i prije sa zatvorenim bus tie ne bi imali niti jedan od gore navedenih partial black outa.

Ide se iz krajnosti u krajnost tako da se cak ni watertight doors u makini ne smiju drzati otvorena vise od vremena koji je potreban za prolaz kroz vrata te se moraju odmah zatvarat jer se smatra da unit nije DP3...

Evo jedno pitanje s moje strane...nije da je hitno niti da iko mene pita to vec mjesecima tako radi i sef struje i strojari se zezaju s tim
ali nikako da rjese Problem pa ja cirim sa strane i gledam o svom poslu...uglavnom na MAK dizelu kod starta motor dobije previse goriva
sta rezultira prevelikom dimnom zavjesom sta i nije lipo vidit za kruzer .. kako non stop prebacuju letvice da je problem u struji nekidan smo pribacili Viking governor kontroler sa ispravnog motora na ovaj i ista stvar se desvava...oni se nekako vuku cinjenicom da je governer u problemu medutim i on je promjenjen prije koji misec dana....usporeden je Input na vikingu za start air ali sve je ko i na drugim motorima.... ima kraj governera i booster unit nekako ja i sef sumnjamo da bi moglo to bit ali nece da to otvaraju zasad....imate li kakav hint u cemu bi moga bit Problem....znaci motor svaki put u startu dobije previse goriva i nakon par sekundi se vrati sve u normalu...governer i njegov kontroler su prominjeni.....neki mehanicki kvar? Hvala

Back