Seatrans

Kako je u makini,ima controol room? Sta se najcesce radi na glavnoj makini?radi to servis ili mi?mislim na glave,sprice,turbinu....
Je napeto za sjest u controol room kad nije coffe time?
Pozz
Marko

Na kemikalcima nema tih pizdarija na motoru radis kad je emergency,škver je svake 2 godine u portu nesmijes dirati glavni motor jer treba biti uvijek spreman za partencu u iznimnim slucajevima ako se treba radit na motoru treba pitati dozvolu pomocne motore radis u navigaciji a to je vecinom izmijena ulja,štelanje ventila,filteri.

Kako je u makini,ima controol room? Sta se najcesce radi na glavnoj makini?radi to servis ili mi?mislim na glave,sprice,turbinu....
Je napeto za sjest u controol room kad nije coffe time?
Pozz
Marko
Marko sretno na novoj firmi...
mi smo radili skupa na conquesta daleke 2008 ako se ne varam
zivia i sretno
Nikola

Jesmo Nikola!zivio!naso si me,ja tebe,ti mene!evo bio sam dugo doma,nekoliko godina,vratio sam se na brodove lani,na Royal sam bio,ali nije to vise za mene, malo sam se usporio, ha-ha,bio sam dosta po bolnicama,kina,indija,nisam onaj od akcije ko prije, evo idem na neku kemiju sad, nisam nikad bio na tako malom brodu i s tako malo ljudi, pa mi je sve opet cudno nazad na cargo poslije toliko godina.
Di si ti, sta je s tobom,javi mi se na mail,evo ga gore negdje sam ga prije napisao.
Marko

Seatrans trazi OS,AB i MOTORMAN za oil/kemikal,potrebno iskustvo na oil/kem,javit se u ured u Rijeku

Poslano sa mog SM-T560 koristeći Tapatalk

Ako neko zna jeli placaju putne troškove i kako se ide na smjenu, jeli avion ili kombi ??
Stvar je nebitna al eto dobro je znat i to.
Fala na odgovoru :-)

Svi troskovi puta su placeni,brevete,lijecnicki i sve ostalo placaju,smjene avionom ka i svaka normalna firma

Poslano sa mog m2 note koristeći Tapatalk

Avionska karta je placena do mjesta stanovanja,a od aerodroma do kuće plaćaju po prijeđenom kilometru sa automobilom,isto tako ako nema aviona do mjesta stanovanja pa se ide do npr.Zagreba,tada se od Zagreba do mjesta stanovanja isto plaća po prijeđenom kilometru ,s tim Å¡to možeÅ¡ birati vrstu prijevoza,ako i ideÅ¡ autobusom ne daje se karta nego ti plate onoliko kilometara koliko imaÅ¡ od mjesta polaska do kuće,rent a car troÅ¡kove sam snosiÅ¡ a firma plaća koliko je kilometara do mjesta stanovanja.
TroÅ¡kove hrane na putu ne plaćaju nego dobijeÅ¡ jedan dan viÅ¡e plaću.
Hotelski smjeÅ¡taj ako je nužan plaćaju u cijelosti,naravno ne hotel di je noćenje par tisuća kuna nego neÅ¡to normalno i povoljno.

Serete bezveze i trazite dlaku u jajetu..sta Vam znaci to ako vam ne plate te sitnice koje potrosite u nekoj birtiji?Bus od Zagreba do Rijeke kosta 61 kn..

nemora znacit da je losa firma, znam neke dobre firme koje ne placaju te troskove, nego kazu da je uracunato u placu, ili daju dan vise na placi, a na tim firmama je placa vrhunska, tako da parsto kuna troska nije problem...mada bi bilo pravedno da svi pokrivaju troskove od vrata do vrata.

Serete bezveze i trazite dlaku u jajetu..sta Vam znaci to ako vam ne plate te sitnice koje potrosite u nekoj birtiji?Bus od Zagreba do Rijeke kosta 61 kn..

Nije stvar u par desetaka eura troska koje ti oce/nece platit, nego je stvar stava i psihologije.
Ako firma skonta da se ne buni nitko jer "odjednom" ne placaju par eura putnih troskova, to im je dobar pokazatelj da mogu rezat i dalje, pa ce odjednom nestat overtime placeni, pa ce odjednom nestat neradna nedjelja, pa onda placene dnevnice u dane putovanja i slicno. Neces se okrenut oko sebe a imat ces filipinske uvjete..
Ne govorim direktno o ovoj firmi nego opcenito. Pogledaj TK, recimo. Nestade grandfather bonusa, pa bonusa u dionicama, pa priority passa, pa racuananja leavea od dana putovanja na brod, pa odjednom ugovori sa 3-2 juniorima na 4-2, pa odjednom sa eura na dolare placa a isti iznos..

Razumjes?

Ziv bio!

Sta mislis da ce oni kreirati duljinu ugovora po tebi ili jos par ljudi?da nece smanjiti place ili bonuse zbog razloga koje si naveo?ako je kriza rezu oni to naglo i jako.Gearbulk je do kraja nasima drzao sve povlastice i naglo je sve poceo rezati.Kompanije komuniciraju,savjetuju se i prilagodjavaju jedne drugima..zasto da X placa a Y ne a bave se istim poslom..Mene su nekad vozili do kuce a sada Autotrans me vozi i na ukrcaj i na iskrcaj..

Pa ne samo da komuniciraju medju sobom, nego sad od kad traje ova kriza imaju previsa kadra s iskustvom na lageru, pa mogu radit sto oce, i ukidat sto su prije davali. pa sjecate se prije jedno 8 godina, firme su se otimale za ljude, govorim za tankere, i svi su poceli davat dobre uvjete da ukrcaju sto bolji kadar. ja bi tad dosao doma i gdje god bi aplicirao zvalo bi me. u jednom trenutku mogao sam birat izmedju 3 jake firme. ljudi su se dosta tad prebacivali na offshore, a mi smo recimo na MOL jedno putovanje bili bez treceg palube, nisu imali koga ukrcat. evo ovaj seatrans je mene jedno dva put zvao, i mogao sam ic na kemiju bez chem.advanca, poslje negdje kad su smanjili ugovore, ja ih zovnuo, i oni kazu e nemoze sad, nema sanse bez chem.advanca i popunjeni smo.

zasto da X placa a Y ne a bave se istim poslom..Mene su nekad vozili do kuce a sada Autotrans me vozi i na ukrcaj i na iskrcaj..

Vrlo jednostavan odgovor. Zasto Ronaldo ima 15milja po sezoni a Frane Zolja u A'jduka sto maraka i dva bureka od mesa mjesecno?
Heheh, salu na stranu, kvaliteta uvjek ispliva, nekad prije nekad kasnije.
Gear bulk je imo par "rostilja" koliko se sjecam (pozara na brodu), pa problema sa kradjom goriva, pa problema sa odrzavanjem i break down-ovima. Sve nakon te brze izmjene momcadi, jel..
Evo, i sad ovi partizani na koje trenutacno iskrcavamo imaju svako malo cirkus na ni godinu dana starom LNG, sve Filipinci casnici.
Kako sijes, tako zanjes.
Trenutacno se vuce jedna od najgorih i najduzih kriza u pomorstvu, pa i to treba uzet u obzir, svakako.

Last edited:
Back