Seatrans

Dan svima,

Ima li tko da zna tocno koliko je placa za prvog palube i makine na seatransu, je li 7000 ; 8800 , vidim da pise da kapo ima 8900, to pise u prijasnjim postovima.

Hvala

Place na Seatrans od 1.1.2016 su sljedece
Master 9850 eura + dio pension fond total 10226 eura
Ch.eng 8900 + pension = 9239
Ch.mate/2nd eng od 7400 + pension =7682 pa sve do 8000 + pension = 8306
2nd mate/3rd eng od 4100 + pension = 4251 do 4300 + pen. =4460
3rd mate/4th eng od 3400 + pen. =3524 do 3600 + pen. = 3732
ETO od 5100 + pen. =5291 do 5400 + pen = 5603

Ovaj pension dio se akumulira i racuna se za svaki misec proveden na brodu te se isplacuje u slucaju napustanja firme,ugovori su 2-2,placa je samo na brodu,sve place su u eurima

Poslano sa mog SM-T560 koristeći Tapatalk

Zaboravija napomenit da ove varijacije u placi zavise od senority bonusa,tj godina provedenih na firmi,za oficire palube ako ch.mate nije u gvardiji pa radite 6-6 svaki taj dan se placa 9 eura

Placa je fiksna,bez obzira koliko se radi,a zavisi od broda do broda,sluzbeno je 12 sati radno vrime,na neke brodove se radi tako na neke ne zavisi od barbe i kapa.posada i oficiri mix,poljaci,rumunji i mi hrvati

Place za posadu su
Bosun/pumpman min 2770 max 3120
Fitter min 2380 max 2640
Ch.cook min 2405 max 2605
Ab/motorman 1940
Os 1570
Sve u eurima,plus jos oni pension dodatak,koji za gore navedene rankove varira od min 50 do 100 eura max zavisi o ranku

frenky,
ako si tamo,na seatransu,
reci mi molim te kakva je radna atmosfera na firmi i na brodovima,
i ako znas mozda place na sea-cargo?
zvali su me na razgovor,ali neznam,zaanima me tako iskustva s broda,iz prve ruke. ��
zahvaljujem

Za sea cargo neznam place,ja san na kemiji,radna atmosfera,sta rec,radi se dosta,pogotovo na kuverti,10-11 uri svaki dan,makinja je druga prica,odradis gvardiju a overtime samo ako je nesto stvarno hitno za napravit,ugovori su kratki i to nesto govori o tome koliko se radi,posadi je ugovor 3 miseca,dobra stvar je sta su svi back to back,pa kad se upoznas s brodom 2,3 ugovor sve ide lakse,spiza je ok,ima svega,internet free,satelitska tv,dijelova ima,nekad malo triba bit strpljiv da sve stigne,al nakraju stigne,placa uredna,firma stabilna,ekipa na brodu vise manje ok,uvik se nadje koji debil ko i svugdi.sta se tice ljudi u uredu u Rijeci iman samo rici hvale,sta ti kazu tako uglavnom i bude,nema puno zavlacenja,a svi znamo kakvih agenata kod nas ima

Frrenky, hvala na potpunim informacijama!
Jos nesto za pitat,na kojim brodima od seatransa nema električara?
Ja cu mozda ne sea,mozda na exeter, kakvi su brodi ako si bio na njima?
Vidim da je trans sea dosta star, iz 1992, vjerujem da su im svi bordovi dobro održavani.
Sta radi 3rd eng?
Pozdrav i hvala!

Sea je dobar brod je star al je odrzavan,ums pogon,exeter,emerald su isto ok,borg i chemica malo kaskaju za ostalim brodovima sta se tice odrzavanja,borg je tek 3 godine a chemica godinu pod seatransom,a sta se struje tice,znam sigurno da ih nema na borga i chemicu,ostalo nisam siguran,3rd drzi pomocne,separatore i kompresore

Poslano sa mog m2 note koristeći Tapatalk

seatrans traži CH MATE za ch tanker, min 1 godina u ranku ch mate na ch tankerima, 2 mjeseca ugovor, ukrcaj pocetak Srpnja 2016, trading NEurope - Mediteran, placa Euro 7400-8000 (ovisi o godinama plovidbe)

Frrenky, hvala na potpunim informacijama!
Jos nesto za pitat,na kojim brodima od seatransa nema električara?
Ja cu mozda ne sea,mozda na exeter, kakvi su brodi ako si bio na njima?
Vidim da je trans sea dosta star, iz 1992, vjerujem da su im svi bordovi dobro održavani.
Sta radi 3rd eng?
Pozdrav i hvala!

pozdrav crni72 ,evo ja sam ti bio u rotaciji na sea jako dobar brod i jednostavan kapo-poljak prva liga ,naš-a malo u banani (pere ga higijena makina ko apoteka) sekondo poljak -rumunj ,meho -jedan iz bosne drugi naš (ražanac)
,ovaj iz BIH zna pogon jer prije nije bilo terca pa su mehanicari bili dežurni, pogon jako jednostavan za pohvatati boiler konus kessel termalno ulje,pomocni deutz 2 kom,glavna makina 4t MAK

E buha pozdrav!
Ja idem na trans sea,cekam da me zovu dole u agenciju za potpisat ugovor,prije svega hvala ti sta si objavio onaaj oglas za 3rd eng, ja sam se na njega javio, bilo mi je pun kufer na royalu, ono je takva psihijatrija.....reci mi kako je bez elektricara? Ja nisam nikad bio na brodu bez elektricara.kakva je kabina?ima u makini mazac?cistac?jel se nadje vremena u portu za izac?ima li puno maintenanca na pomocnim i glavnoj makini?koji su separatori?brod vozi na dizel ako je cijelo vrijeme po europskim portima? ��

E buha pozdrav!
Ja idem na trans sea,cekam da me zovu dole u agenciju za potpisat ugovor,prije svega hvala ti sta si objavio onaaj oglas za 3rd eng, ja sam se na njega javio, bilo mi je pun kufer na royalu, ono je takva psihijatrija.....reci mi kako je bez elektricara? Ja nisam nikad bio na brodu bez elektricara.kakva je kabina?ima u makini mazac?cistac?jel se nadje vremena u portu za izac?ima li puno maintenanca na pomocnim i glavnoj makini?koji su separatori?brod vozi na dizel ako je cijelo vrijeme po europskim portima? ��

Makina ti je ok nema puno alarma jedino sto je tvoje jutarnja rutina ekonomaizer,skorlanje tankova i boce zraka dizel separator,pomocni motori ulje,i bacva za evaporator dozirati kemiju.Kabina ti je a jedno 10tak kvadrata,imas u njoj wc i tuÅ¡. net na brodu radi ok ako nisu debili od poljaka pa skidaju filmove neki znaju skaypat doma,mazac jedan ok drugi sam bio ja pa rijesio klasu i otisao na drugi brod neznam ko me mijenjao,ali ko god da je nebrini njegovo je da cisti pogon jer kako sam ti rekao kapo Å¡to je naÅ¡ je veliki higijeničar.Znači makina ko apoteka,mehanicari ok kako sam ti rekao ako budes sa Stojanom mozes ga pitati da ti pomogne oko pogona ,sekondo makine poljak i rumunj ok i kapo poljak on ti je stari kov (maca i udri),sve u svemu ekipa na brodu prva liga.SEparatori su ti alfalaval 1 od ulja 1 od teskog i jedan st.by. + sepa od dizela ,pomocni motori su ti ok samo treba dolivati ulje ujutro i navecer po 2-3 litre ubiti pomocni ti izgleda ko kamionski motor ,sa glavnim motorom nemas problema u skveru komplet napravljen ,transfer goriva jednostavan sve u svemu ako imas malo cuke pohvatat ces. Inace sa tim brodom drzis Aveiro,Turska ,Taragona to im je glavno a ostalo sto uleti sve u mediteranu jer brod je star i izgubio je SHela,bp i ostale kompanije ,vani mozes izletiti bez problema sekondo te zamijeni mislim nikad nije bilo problema s tim,glavna makina ti je na tesko a pred porat se prebacuje na dizel to ce ti najvjv. sekondo mijenjati a kad je nas kapo onda on,bojler jedan na dizel jedan na tesko .Struju ti rade kapo i sekondo tu nemas brige ,uf jesam se rasprdeooooooo ako te zanima jos sta pitaj ako oces slije makine,do ponoci ti odg.

Back