Royal Caribbean

...celebrity nije od royala....

Royal je kupio od Grka, sada istice period od pet godina gdje su morali drzati Grke tamo tako da nece jos dugo, SQM, management, technical i manning support ti je od Royala. Dakle Celebrity, Pulmantur, Azamara i Crociere France su brandovi od Royala-a. Ukoliko imate intranet od kompanije tamo provjeri.....

Royal je kupio od Grka, sada istice period od pet godina gdje su morali drzati Grke tamo tako da nece jos dugo, SQM, management, technical i manning support ti je od Royala. Dakle Celebrity, Pulmantur, Azamara i Crociere France su brandovi od Royala-a. Ukoliko imate intranet od kompanije tamo provjeri.....

Pa to se zna odVNO DA JE CELEBRITY i gore navedene kompanije od royala,evo za manje od godinu dana brod Monarh of the seas ide u pulmantura.
procitano na intranetu :)
Pozdrav

Royal je kupio od Grka, sada istice period od pet godina gdje su morali drzati Grke tamo tako da nece jos dugo,

tesko da ce se rijesit grka, barem sto se palube tice...izgleda da su jaci nego ikad, evo ovdje sve dolaze re-hire koji nisu broda vidili vec 10 godina, a avancavaju vec nakon jednog ugovora... ali ipak ovo je ovdje Century Cruise Line, poseban brod, za kojeg i grci kazu da nema veze sa celebrityijem....guraju se, pokrivaju jedni druge jako dobro, jedno mi najvise smeta sto je 'sluzbeni' jezik grcki, ako ga ne znas odma si zakinut...cak je iz officea dosla opomena da prestanu sa grckim...i sto se dogodilo, doso barba, sve to lijepo objasnio da se ne smije pricat grcki, i nakon toga sam nastavio pricat " ela lipon" ... jbga ne mozes im nista

Evala svima,

Nacua sam da se na Royala smanjuju place sekondima. Zna li netko sta o tome?
Nadam se da nije istina...
Pozdrav:uzdravlje

Tko zna, sve se moze desiti mada sumnjam jer, iako dolaze vecinom juznoamerikanci u novije vrijeme, i oni su poceli davati otkaze i ici raditi za Panama Kanal itd... Jedino sto bi moglo poduprijeti tvoju tezu je da Bill Wright dosadasnji Vice President za Marine ide nazad na brod, a preuzima Svein Taklo koji je poznat upravo po stiskanju cijelog Marine Department-a. Neka im je sa srecom ako smanje, jer se ionako dosta toga promjenilo u zadnjih pet-sest godina.

Evala svima,

Nacua sam da se na Royala smanjuju place sekondima. Zna li netko sta o tome?
Nadam se da nije istina...
Pozdrav:uzdravlje

nevirujem da ce smanjit,pa prosle godine su ih digli 3%.
Jedino sta sam procita je da ce mozda uvest jos jednoga sekonda na svaki brod da bi se smanjilo opterecenje 1st off u dnevnoj gvardiji

nevirujem da ce smanjit,pa prosle godine su ih digli 3%.
Jedino sta sam procita je da ce mozda uvest jos jednoga sekonda na svaki brod da bi se smanjilo opterecenje 1st off u dnevnoj gvardiji

A to su tribali davno napravit a ne da samo nas 4 drzimo gvardiju,ja sekondo kadet i timunjer pa nije red,a di je jos dok smo imali casnika u SCC-u pa nas je bilo 5 a divote majko mila mogliu smo na baluna igrat na mostu,Cepo za placu se ne tresi jos ce oni i dighnit a ne spustit ali jebe se tebi ti ionako ides doma za nedilju dana........:D

To i ja potpisujem, trebalo je odavna, pa nemogu ni novine nekada procitati u dnevnoj koliko mi telefona zvoni. A i ja mislim da ce morati isavati plate, evo i novi chief govori jucer da nije samo u nas da nije bilo zamjene za nas troje, nego da je po cijeloj floti takva situacija. Ili cemo u offshore ...

To i ja potpisujem, trebalo je odavna, pa nemogu ni novine nekada procitati u dnevnoj koliko mi telefona zvoni. A i ja mislim da ce morati isavati plate, evo i novi chief govori jucer da nije samo u nas da nije bilo zamjene za nas troje, nego da je po cijeloj floti takva situacija. Ili cemo u offshore ...

Kako to da im fali ljudi? A znas li kako je stanje sa strojarima i elektricarima?
Eto prilike za nase ljude.....:uzdravlje

Neznam kako je za strojare, ali govorim za palubu. Za to znam sa svoga broda, a sada je dosao i chief sa drugoga broda i on govori da je to na svim brodovima, zadnjih pola godine tako. Ako on laze, lazem i ja. Ali ti sigurno tvrdim da je to tako na mome brodu, za nas trojicu, dolaze ljudi koji su prvi put na kompaniji, tj. dvoje ih je prvi put a treca je dobila avancamenat. Nazalost, nije nitko nas.

A to su tribali davno napravit a ne da samo nas 4 drzimo gvardiju,ja sekondo kadet i timunjer pa nije red,a di je jos dok smo imali casnika u SCC-u pa nas je bilo 5 a divote majko mila mogliu smo na baluna igrat na mostu,Cepo za placu se ne tresi jos ce oni i dighnit a ne spustit ali jebe se tebi ti ionako ides doma za nedilju dana........:D

je je jadni tesko vam je za popizdit u dnevnoj gvardiji, jadan Dubo mi ni novine nemoze procitat na miru :D
ma laku je za placu opet ce oni nju dignit nego me hebu ovi juznoamerikanci pun mi ih je most i control room,a cili dan im je samo pi*** i parti u glavi,a posal 0

Bas sam se bio lijepo raspisao i kada sam trebao pritisnuti posalji odgovor nestalo sve s ekrana pa evo pisem ponovo.

Security vodi Royal-ova firma Global Security. Pozicije su:
Security Officer
Deputy Security Officer
Guest Security Supervisor
Security Supervisor
Security Guard

Security Officer-i su vecinom Izraelci, Britanci i Ameri. Ostali 80% Indijci te nesto filipinaca, Nepalaca i ostalih. Pripazi za sto imas interview, ako je za Security Guard-a onda gledas u 8 mjeseci i 1000 i nesto sitno USD jer znam dvojicu koji su bili uvjereni da dolaze za SECO-a, a ono dosli za Security Guard-a.

taj security na kruzerima jel trebaju neke posebne kvalifikacije ili je dosta zastitarska licenca od nas, Hvala

Ne znam koliko zastitarska licenca znaci. Ship Security Officer (SSO) se za brodove polaze prema ISPS kodu koji je regulatorni kod za sigurnost na brodovima. Ja sam ga polozio kada je stupio na snagu jer sam tada bio na tankerima i firma je trazila da ga svaki oficir ima. Sada mi prakticki ne vrijedi nista, ali je on jos uvijek, za razliku od STCW breveta UNLIMITED. Koliko ja znam to je dovoljno, a i prijasnji rad na zastitarskim poslovima samo moze bit plus, pretpostavljam..... Ne znam da li rade kakve ispite pred firmom, nisam nikada pitao. Za SSO brevet se mozes informirati kod bilo kojeg faksa ili agencije koja drzi tecajeve za pomorske brevete i vidjeti di ga mozes napraviti.

ma nemam aspiraciju za sec officer, nego za Security Guard, naime zastitar sam i radim u zastitarskoj tvrtci s licencom normalno, ali su nam place mizerne i morao bi se mrdnuti odavdje pa gledam koje su mi opcije,, pa ako netko to radi na nekom kruzeru bilo kakva info bi mi dobro dosla.. Hvala

ma nemam aspiraciju za sec officer, nego za Security Guard, naime zastitar sam i radim u zastitarskoj tvrtci s licencom normalno, ali su nam place mizerne i morao bi se mrdnuti odavdje pa gledam koje su mi opcije,, pa ako netko to radi na nekom kruzeru bilo kakva info bi mi dobro dosla.. Hvala
nisu ti ni ode uvjeti puno bolji za sec guarda ugovor ti je 9mj placa 1000$ radi se cca 12sati dnevno

Romeo Matušin iz Varaždina kaže da može ukrcati za security gard na Royal,uz sitnu naknadu od 1250 eur za admistrativne troškove.Ako mu tko vjeruje ,samo naprijed

Pozdrav Royalovci
zanima me kakva je sad plaća 3.off palube i kakav im je ugovor?
Pitam ovo za brata koji je na tankeru ali i nije baÅ¡ da me se omililo tamo:udriglavom Å¡to zbog plaće Å¡to zbog života ili ti ga neživota.

Pozdrav Royalovci
zanima me kakva je sad plaća 3.off palube i kakav im je ugovor?
Pitam ovo za brata koji je na tankeru ali i nije baÅ¡ da me se omililo tamo:udriglavom Å¡to zbog plaće Å¡to zbog života ili ti ga neživota.

Nema tu treceg ulazna pozicija je 2nd Off i placa je 2850 $ ako se ne varam i ugovor 14 tjedana on/off . Ne boj se ako san sta krivo napisa Cepo ce to ispravit:p

Back