Royal Caribbean

Mo?že li mi netko opisat situaciju sa električarima na royala. Koji sve budu električari na brodu i koliko ih je? Fitter, asistent, treći, itd, kako ide hijerarhija? Koju lovu imaju fitteri i asistenti ako ih ima? (a mo?žet napisat i za ove ostale ako znate)
I kako se plaće dobivaju, gdje s lovom ako ide na ruke? I ako lova ide na ruke, onda ovih 183 dana za porez uopće nema smisla jer kako će porezna znat za lovu?
hvala unaprijed :uzdravlje

Mo?že li mi netko opisat situaciju sa električarima na royala. Koji sve budu električari na brodu i koliko ih je? Fitter, asistent, treći, itd, kako ide hijerarhija? Koju lovu imaju fitteri i asistenti ako ih ima? (a mo?žet napisat i za ove ostale ako znate)
I kako se plaće dobivaju, gdje s lovom ako ide na ruke? I ako lova ide na ruke, onda ovih 183 dana za porez uopće nema smisla jer kako će porezna znat za lovu?

Jednostavno...
U matrikuli ce ti pisat koliko si vremena proveo na brodu, a lovu ce ti uzet iz neke tablice

Budi ti bez brige, imaju oni nacina

Molio bi ako netko ima volje da napi??e kakvi su uvjeti za struju koji dolazi prvi put na royala i NCL (da ne pi??em na dva posta isto pitanje), koji mu je posao, jeli radi sam i u kojem odjelu(kako se prelazi iz jednog dep. u drugi) i sl.
Ako je netko iz udruge(foruma) raspolo?žen za piće i razmjenu informacija nek se javi (u Dbk-u naravno):uzdravlje

Molio bi ako netko ima volje da napi??e kakvi su uvjeti za struju koji dolazi prvi put na royala i NCL (da ne pi??em na dva posta isto pitanje), koji mu je posao, jeli radi sam i u kojem odjelu(kako se prelazi iz jednog dep. u drugi) i sl.
Ako je netko iz udruge(foruma) raspolo?žen za piće i razmjenu informacija nek se javi (u Dbk-u naravno):uzdravlje

A jebate kako bi odmah na Royala posli asistenture! :uzdravlje

Pozdrav ekipa,

Evo da se i ja priključim! Ja sam na Celebrityu,jo?? mjesec dana mi je ugovor a zanima me isto sve ovo gore navedeno za royala,kakve su ??anse za prebacit se na royala i ovi uvjeti,hijerarhija. negdje sam pročito da za preći s celebritya na royal treba biti 6mj van kompanije,jeli to istina? općenito me zanima kakva je situcaija za električare za upast na royal. Eto ako ima ko kakve informacije bio bih zahvalan,a i brzo sam doma pa mo?žda sretnem koga za kavu i par informacija!
Hvala unaprijed.

evo citaj ode pa ima odgovora na tvoje pitanje

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=55

...ovo ti je iz prve ruke, triba bit van firme godinu dana....

Sad si me usrećio... Da godinu dana,pa od čega ću ?živjet,znači nema prelaska nego se samo nadati boljim danima ovdje i da royal malo počne mjenjati stvari u celebrityu....
hvala mili_vanili
Na kojem si ti brodu kakva je situacija kod tebe?

Sad si me usrećio... Da godinu dana,pa od čega ću ?živjet,znači nema prelaska nego se samo nadati boljim danima ovdje i da royal malo počne mjenjati stvari u celebrityu....
hvala mili_vanili
Na kojem si ti brodu kakva je situacija kod tebe?

...ja sam ti vec vise od dvije godine na celebritiju, i napkon se vracam prvi put na isti broda, idem 15.01 na ECLIPSE...

evo citaj ode pa ima odgovora na tvoje pitanje

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=55

hvala dalmo?? ali to sam već dva puta pročitao pa tek onda pitao, mislio sam da će neko od struja s rojyala i ncl-a malo detaljnije opisati hijerarhiju, pozicije i određene poslove kao ??to je i "vmozara" pitao a evo mene je zamjenio na brodu a odgovora jo?? nigdje :D

"struja2" Molio bi ako netko ima volje da napi??e kakvi su uvjeti za struju koji dolazi prvi put na royala i NCL (da ne pi??em na dva posta isto pitanje), koji mu je posao, jeli radi sam i u kojem odjelu(kako se prelazi iz jednog dep. u drugi) i sl.
Ako je netko iz udruge(foruma) raspolo?žen za piće i razmjenu informacija nek se javi (u Dbk-u naravno)

hvala dalmo?? ali to sam već dva puta pročitao pa tek onda pitao, mislio sam da će neko od struja s rojyala i ncl-a malo detaljnije opisati hijerarhiju, pozicije i određene poslove kao ??to je i "vmozara" pitao a evo mene je zamjenio na brodu a odgovora jo?? nigdje :D

"struja2" Molio bi ako netko ima volje da napi??e kakvi su uvjeti za struju koji dolazi prvi put na royala i NCL (da ne pi??em na dva posta isto pitanje), koji mu je posao, jeli radi sam i u kojem odjelu(kako se prelazi iz jednog dep. u drugi) i sl.
Ako je netko iz udruge(foruma) raspolo?žen za piće i razmjenu informacija nek se javi (u Dbk-u naravno)

Mozes za takve upite pitati Electirac-a ili High Voltagea oni su na NCL-u i vec su prosli taj stadij koji ti opisivas tj trazis da ti se opise :uzdravlje

@ struja2

Evo malo detaljnije:

O okolnostima dolaska sam vec pisao pod NCL,a post je jos uvijek dostupan,odnosno nije nestao u sredjivanjima foruma.

Ja sam prvi ukrcaj na NCL-u,and for that matter,naredne tri godine proveo kao electrical engineer za strojarnicu na brodu Norwegian Sun.Zadnju godinu i pol sam u svojstvu automation engineer-a na sister shipu Norwegian Sky.Hijerarhija u elektro odjeljenju je bila i jos uvijek je kako slijedi:

- chief electrical engineer -3 1/2 stripes officer
- automation engineer -3 stripes officer
- electronic engineer -2 1/2 stripes Napomena: place automation-a i electronic-a su iste,bez obzira na strike
- electrical engineer - 2 stripe - Osnovica place je ista kao za 2nd engineer-a/first officer(nije chief)
-junior electronic/communication 2 stripes - Placen po drugacijim kolektivnim ugovorima,tj.kao Filipinci, sto je znacajno manji nego za prethodne pozicije
-2nd electrician -1 1/2 stripes - Filipinski ugovor (pod tzv.Violet CBA)
-assistant electrician

Duznosti su definirane poblize opremom za koju ste zaduzenu u PMS-u,a u mom slucaju pokrivao sam slijedece:

-MCC kabineti u strojarnici-starteri uglavnom sve pomocne opreme,plus elektricni motori.Izmjena lezajeva i sve sto ide uz to obavljao sam osobno,uz nuznu pomoc kod vecih motora.Znaci nije kao na Carnivalu da za vas to obavljaju neki drugi (mehanicari ili sl.kako mi je opisivao kolega koji je bio tamo)
-Evaporator control panel,Reverse osmosis control,Waste water treatment,Incinerator control,kontrolni dio separatora ulja i goriva,daljinski upravljani ventil sa interfejsima,kontrolni dio kompresora zraka, provision kompresori itd.
Uglavnom kad nesto sto pokrivate ima problem u radu prvo idete vi,a ako je uzrok van lokalne opreme ( realiziranju komande iz nadzornog sistema npr.)onda je kooperacija sa automation-om,odnosno ovisno vec sto je detektirano kao razlog smetnje.
Kod ventila elektricar obavlja i mehanicki overhaul,nije pod strojarima.Malo cudno ali je tako,tj.tako me docekalo jer su i moji prethodnici to odradjivali.Nigdje ne stoji izrijekom da tako mora biti,no nije bas zgodno promijeniti sistem rada koji je uspostavljen godinama prije vaseg dolaska.Moram reci da je fizicki dosta zahtjevan dio posla.Svi NCL-ovi brodovi gradjeni u Njemackoj imaju Pleiger elektrohidraulicne ventile.

Pomagao sam kod AC za accomodation ako je trebalo (AC substation-i) iako nije izravno moja oprema.

Sada kao automation pokrivam MV switchboards,automatiku diesel-a,AC kompresore (kontrolu),nazalost na Sky jos uvijek i ventile,i opcenito nadzorni sistem (mjerne tocke,transduceri,kalibriranja itd.)

Nadam se da je od neke pomoci.

Pozdrav braci na Sun-u i Sky-u

Royal

Royal

Sve o Royal Carebbian cruiserima

Mene zanima da li je netko bio na nekom brodu Royal C. i kakva su vam iskustva :)

Evo ja sam trenutno na brodu od royala i mogu ti reci sve najbolje.
Ekipa je odlicna,svi hrvati u makini,na mostu ima 5 nasih.
Placa je uredna,ugovori su savrseni bar za mene,tako da ti ja mogu rec sve najbolje.
Pozdrav

Back