@Prof Selimire
Ne sićam se di sam pročita da se ne triba prijavljivat dohodak.Nisam toliko pedantan ka na?? Frankie

,međutim 200% sam siguran da jesam pročita.
Ba?? tim rječima;"koji ima vi??e od 183 dana nije obvezan podnijeti ostvareni dohodak...."
@Frankie
U članku 5. niti jednom riječju se ne spominje 183 dana(manje ili vi??e),nego ka?že;
"Pomorac koji je u tijeku 2008. ostvario primitke za rad na brodu u međunarodnoj plovidbi koji je u vlasni??tvu stranog brodara, obvezan je uz godi??nju poreznu prijavu za 2008.prilo?žiti propisane isprave: dokaze o ostvarenom inozemnom dohotku i plaćenom porezu uinozemstvu, Obrazac DPOM ako je isti izdala lučka kapetanija, Obrazac EPOM."
Tu se lome koplja i unosi zabuna pa sa time ni slu?žbenici na poreznoj nisu načisto.
Dakle,ako nema?? dane,podlije?že?? oporezivanju i biti će?? oporezovan ako nema?? potvrdu o već plaćenom porezu(koju oni priznaju).Ako ima?? dane nisi obvezan prilo?žiti ostvareni dohodak,a jo?? manje potvrdu o eventualno plaćenom porezu.
Ajmo malo praktični dio.
Prije desetak dana sam predao prijavu,obrazac EPOM sam ispunija samo opće podatke i rubriku sa brojem dana navigacije(195),po ciklusima.
Nikakav dohodak,liste itd.Odbici,plaćeni dobrinosi pomorski dodatak...ni??ta nisam upisiva.
Slu?žbenica je pregledala,rekla da je u redu i uredno izdala potvrdu.Imaju sve moje tel.brojeve,čak i sa ranča

.
Isto je bilo i lani,nikad me nisu zvali.