Aaaaa, bok im mater.., gadljivu.., koji odvratni fašisti.., insomma ahime!
Evo dati ću usput i jedan prijedlog, čisto da vidimo kakav je ovo vukojebistan od države!
Naime, jučer me zove brat i bio u mirovinskom i kaže - nije mu evidentirano 8 godina staža. Inače je građevinar po struci.., a taj staž koji fali je iz bivÅ¡ih građevinskih poduzeća u Splitu prije 30 i viÅ¡e godina. A staž mu je normalno upisan u radnoj knjižici. Drugi mi rođak, profesionalni vozač, na istu foru ostao uskraćen za 4 godine staža - i btw, mirovina 2500 kuna, a ima 40 godina efektivnog staža bez ove 4 godine koje fale.
Dakle, ovako.., nas je zavelo u ove spletke godine gospodnje 2008 - uz parolu "zadovoljan pomorac, samo osiguran pomorac" koju je izmislio ono govno zadarsko-Å¡iptarsko (Kalmeta). Tako, nemojte se iznenaditi sutra ničemu - zato, idite u mirovinsko neka vam isprinta staž pa možemo otvoriti posebnu temo o tome - da vidimo kakvo je stanje iza kulisa.
Kad sam ja zadnji put bio - nije bilo onog beneficiranog staža koji smo plaćali. A ona koza tamo nije znala objasniti "il perche". Zatim, ono vođenje po stupovima (REGOS) - deÅ¡avalo mi se da sam stalno imao na kraju mjeseca manje obračunskih jedinica u odnosu na prethodni mjesec. Jednom sam prolazio pored tog REGOSA i palo mi na pamet da pitam objaÅ¡njenje.
Uglavnom, objaÅ¡njenje na prvu je bilo - "Aaaaaaa, to je nemoguće!" Ja na to vani u kopirnicu i isprintam obračune koje mi Å¡alje onaj tko vodi moj fond, vratim se s tim u REGOS i pokažem glupači - ovaj put je objaÅ¡njenje bilo - "Aaaaaa, vidi stvarno!"
Uglavnom čekao sam dva sata objaÅ¡njenje i poÅ¡to sam izgubio strpljenje - otiÅ¡ao vani "nezadovoljen".
Po tome ispada - kada budemo iÅ¡li u mirovinu - da ćemo njima biti dužni lovu, umjesto oni nama!
Toliko! A yebiga.., pođite tamo pa da vidimo stanje stvari!