Dalmos
New member
A evo bas gledam u te propele !
Nas je "kmile" ovdje jako cijenjen jer ima dobru pricu, a na poziciji na kojoj je sad i ne treba biti neki strojar - vise politicar.
Nazalost tako je i s mojim poslom, vise sam kao neki politicar ili manager, a uopce nije bitno koliko sam dobar kao elektricar.
NIje tu sad bitan Kmile , bitno je to da takvih ima u svitu milijun jer in njihova drzava to dopusta a nama nasa ne. Kuzis stvar je u vlasti i drzavi. Nemoguce je da smo mi toliko zatupljeni ( mislim na gospodu u vlasti) pa da nevide da na taj nacin gaze i ono malo pomorstva sta ga je ostalo. U srednju skolu u SIbeniku lani se upisalo 18 ljudi za poziv tehnicara za brodostrojarstvo. Ej di to vodi. A oni koji vec navigaju nemogu napredovat jer nas je drzava stukla i trazi sad visu. O tome triba u nasem sindikatu povest racuna triba se borit jer nece vise niko navigat za 10 godina osim nas koji smo vec zarobljeni. nema mladih narastaja koji ce se odazvat. Srednja pomorska je isto ka da imas srednju za mehanicara jer bez vise i nemos dalje mehanicara. Dajmo tu nesto napravit nele tecaje koje imaju ljudi tipa Kmile i slicni.