novi sam

Status
Not open for further replies.

*marinero*

New member
Pozdrav svima,
Evo novi sam ode, inace sam 2. palube i bez vise. Buduci da nisan u mogucnosti ostat doma i bit redovni student zanima me ima li ko iskustva ko vanredni student. Kako je sad po novome , moran li bit na predavanjima ili mogu samo izlazit na ispite? Cua san takodjer da su u ZD ili Dbk normalniji profe neg u st? Znam za onu shemu ubrzane vise u Splitu, pa ako neko ima iskustva u tome ili zna nekog bio bi zahvalan na informacijam. Hvala:uzdravlje

ja san sad vanredno i iman rok do idućeg lita da diplomiran jer san aposlvent već jako dugo po staron sistemu...neznan,ja san odsuša redovno ( u ST ) i poslije zaledija,pa opet sad odledija to..plaćan svaki ispit 221 kn i to je to...ja ću to sredit do idućeg lita..

dodi u split na ubrzani tecaj.ako imas para isplati ti se,mos zavrsit za 3-4 godine uz navigaciju i uz pare naravno.samo slusanje predmeta ti dode jako puno a di je ostalo(olovke,pernice,knjige...itd).nazovi pmfst i raspitaj se.dobra je sema sta znas da ces jednom zavrsit i mos(moras) navigat uz to

al je loša šema što nemaš Višu stručnu spremu s tim nego samo moš ostvarit najviša časnička zvanja na brodu...

ovisi,a zamisli da ti netko danas sutra kad se država stabilizira ponudi dobar posa u struci na kopnu al da imaš minimalno višu stručnu spremu...

dodi u split na ubrzani tecaj.ako imas para isplati ti se,mos zavrsit za 3-4 godine uz navigaciju i uz pare naravno.samo slusanje predmeta ti dode jako puno a di je ostalo(olovke,pernice,knjige...itd).nazovi pmfst i raspitaj se.dobra je sema sta znas da ces jednom zavrsit i mos(moras) navigat uz to

Kako 3-4 god sto nije to UBRZANI tecaj(dobro uz navigaciju ali isto...)je li to u sklopu vise pomorske u ST ili?

hvala na odgovorima. ma mislin da cu i ja na tu ubrzanu u st, makar mi vise ne treba trenutno al nikad neznas sta ce bit za koju god. prije par god san u slobodnoj vidia oglas da neko organizira tecaj u Rotterdamu za kapetanski brevet. i dok san bia na kontenjere, na njemacku firmu, bila je neka prica da je neki nas bia dugop vrimena 2nd eng pa mu je firma nekako sredila tecaj, odnosno ispit u njemackoj za kapa. sad koliko tu istine ima neznan. zna li ko za takve slkucajeve?

hvala na odgovorima. ma mislin da cu i ja na tu ubrzanu u st, makar mi vise ne treba trenutno al nikad neznas sta ce bit za koju god. prije par god san u slobodnoj vidia oglas da neko organizira tecaj u Rotterdamu za kapetanski brevet. i dok san bia na kontenjere, na njemacku firmu, bila je neka prica da je neki nas bia dugop vrimena 2nd eng pa mu je firma nekako sredila tecaj, odnosno ispit u njemackoj za kapa. sad koliko tu istine ima neznan. zna li ko za takve slkucajeve?

ja polaga u roterdamu kad san radia za nizozemsku firmu jer nije priznalo nas bravet. ali kad san prosa njihov je vridia koliko I nas. posli nista. bija san u engleskoj u southamptonu I kazu da se moze u njih polozit I imat bravet. ako neko zeli neka pogleda na www.warsashacademy.co.uk I onivam posalju mailom papire. eto

Evo ja zavrsavam ovu ubrzanu visu i tocno 2.5g mi je tribalo. Ako mozes namistit da si doma u 9,2,6,9 mj kad su semestri mozes sve to polozit u malo vise od godinu dana. Na predavanja treba dolazit ali dosta je lakse jer eto svi vec navigamo i nema nekih nepoznanica.

Dalmos - hvala na adresi pogledat cu, a reci mi za polaganje to u Rotterdam ili Engleskoj, jer treba imat nas brevet za prvog ili barbu , ili se moze bez naseg odnosno sa nasom srednjom izac na njihov ispit ?
LNG- znas li mozda koliko dodje visa? ako se dobro sican oko 12 500 kn je semestar plus upis. i neznan jel se sad po Bologni sta minjalo? a npr ako nisan u 9 doma za prvo predavanje jel se moze ic u 2.mj na predavanje ili mora se sve po redu? hvala.. i skuzajte ako pilan sa pojedinostima.

Dalmos - hvala na adresi pogledat cu, a reci mi za polaganje to u Rotterdam ili Engleskoj, jer treba imat nas brevet za prvog ili barbu , ili se moze bez naseg odnosno sa nasom srednjom izac na njihov ispit ?
LNG- znas li mozda koliko dodje visa? ako se dobro sican oko 12 500 kn je semestar plus upis. i neznan jel se sad po Bologni sta minjalo? a npr ako nisan u 9 doma za prvo predavanje jel se moze ic u 2.mj na predavanje ili mora se sve po redu? hvala.. i skuzajte ako pilan sa pojedinostima.

evo vako. ja san u roterdamu polagao unatoc tome sta sam imao nas bravet. a u engleskoj mos polagat bez obaveze imas li visu ili ne. radi se o tome da se kod njih braveti dobivaju na osnovu navigacije. ako mi posaljes svoj mail na pm ja cu ti forwardirati mail sta su meni poslali. samo to cu ti napraviti kad stignem jer sam u skotskoj I pisem s mobitela ove postove pa mi je malo tlaka tipkati stapicem. nadam se da kuzis a I sutra se ukrcajem.. eto

eto majke ti,onda cu ja kapetanski tako polagat vanka,oću bogami

iako ću imat višu

nedan ovin našin lopovima ni kinte

cu son da se u Rotterdamu mora polagat 3 miseca za kapa,
samo me zanima koliko vrimena triba za polagat u engleskoj, moze li se polagat i za 2nd Engineera pa bar da taj brevet iman jer ovako ispada da su svi Rusi, Bugari ,Rumunji..........puno pametniji od mene jer svi sa iston srednjom skolom ka i ja imaju brevete za Kapa, a mi Hrvati moramo zavrsit puste fakultete da bi imali jedan obicni 2nd engineer brevet.

cu son da se u Rotterdamu mora polagat 3 miseca za kapa,
samo me zanima koliko vrimena triba za polagat u engleskoj, moze li se polagat i za 2nd Engineera pa bar da taj brevet iman jer ovako ispada da su svi Rusi, Bugari ,Rumunji..........puno pametniji od mene jer svi sa iston srednjom skolom ka i ja imaju brevete za Kapa, a mi Hrvati moramo zavrsit puste fakultete da bi imali jedan obicni 2nd engineer brevet.

normalno da moze za sekonda. to san ija pita I iman sve attachmente sta su mi poslali na mail. posali mi mail adresu na mail pa ti forwardiram. mislim mogu je vidit u registraciji al ako te interesira posalji. eto a imas I broj tel. pa mos I zvat

:udriglavomOvo su super informacije. Mogao sam u odori HV-a dobit Vi??u na poklon,ali me ubilo slu??at opet isto o magnetskom kompasu ??to sam učio cijelu srednju.Ameri su već tada letili na Mars, a mi tiplili o magnetnom cijelo 20. stoljeće.:udriglavom

O Skolovanju

O Skolovanju

Meni se najvise gadi to sta nasa drzava lize supak EU-u i misle da to mi svi zelimo. Ja iman primjer a i dosta ljudi s foruma ce pripoznati o kome govorim. ( decki s NCL-a) S menom je na brodu bija Kmile iz Kanade a rodom iz gane i on je bija na NCL-u sekondo i nakon 5 godina sekondovanja potiralo ga je na drugi brod za 1sta. Ima je isti papir kao i vecina mladih ljudi a to je EOOW 750 KW i more. Ali njega je NCL stavia za prvog a nase nece. Dobro prosli smo priko toga. Kmile njie ima pojma di udara i sve barba mu je reka da mora napraviti veci bravet ako misli biti tu prvi. On je osa doma regularno na 12 tjedana i vratia se nakon 15 tjedana s bravetom za KAPA NO LIMIT. Ej bog te vidija u 15 tjedana je sve sredeno. Pa danas je Kmile staff chief engineer na jednom od novijih NCL brodova a svi koji ga znaju upoznati su s tom pricom. Onda da bi nas hrvat dosa do braveta za kapa mora ili platiti 60000 kuna plus testovi plus stanovanje u Splitu u sve te pusta kurce poreze a pitanje je za koliko on to moze proci. Ili da ide redovno. A druge drzave nam se rugaju i oni koji su manje sposobni napreduju a mi stagniramo. Mozete vi reci sta ocete ja san Kmilu pitao koliko je platia to ploaganje on meni kaze da nije nista puno. Danas Kmile nosi 3ipo strike i stavia je 4 propelera na sveku striku ( nadam se da mu netriba dozvola za letenje) i sepuri se jer i sam zna da to sta je drugima dozvoljeno a hrvatima nije to je smijuria. I on sam zna da bi ga nasi assistenti poili u znanju. Eto di nas vodi nasa drzava i skolovanje a druge stvari da ne pisem jer san vec sad lud i nervozan da bi najradije napravia pizdariju. :mad::mad:

A evo bas gledam u te propele !
Nas je "kmile" ovdje jako cijenjen jer ima dobru pricu, a na poziciji na kojoj je sad i ne treba biti neki strojar - vise politicar.
Nazalost tako je i s mojim poslom, vise sam kao neki politicar ili manager, a uopce nije bitno koliko sam dobar kao elektricar.

Status
Not open for further replies.
Back