MSC putnički brodovi!

· Position: 1st Electrician (available on June/2017)
· Contract: 5 moths on board 2 at home
· Salary: around 4800 euro for each months (from next summer time expected to increase the salary for our technical seaman)
· *Our Croatia agency (Mr. Bogdan Josko 0038521821567 josko.bogdan@st.t-com.hr)

Oces rec da 1st elect na putnickima u prosjeku bere 120 kila eura godisnje?
Gore u postu na podosta losem engleskom pise da je placa svaki mjesec 4800€.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Last edited:
Zanemarite moj post, bio je komentar na post koji je izbrisan.

Oces rec da 1st elect na putnickima u prosjeku bere 120 kila eura godisnje?
Gore u postu na podosta losem engleskom pise da je placa svaki mjesec 4800€.

da je 1st elec na drugim kompanijam 10 mjeseci na brodu, ne bi bilo daleko od 120

da je 1st elec na drugim kompanijam 10 mjeseci na brodu, ne bi bilo daleko od 120

Ovisno o seniority-u sigurno ide preko te svote.
Na NCL-u prvi elektricar tj. automation engineer ima nesto malo iznad 10k za pocetnu placu-tzv. tier0.Placa raste godisnje po tablici pa bi nakon 5 godina iznosila 12091 $.Svoti place se dodaje tzv.food allowance sto je plus od 524 $ mjesecno.

Sef struje kao pocetnu ima 13065 $ a nakon 5 godina iznos raste na 14728.

Znaci prvi elektricar sa food allowance-om bi vec nakon 4 godine bi ima preko 140k $ godisnje kad bi bio placen svaki mjesec.Buduci radi od 6-7 mjeseci godisnje na ugovoru 12 tjedana on/off-ovisno o tome kad mu krene prvi ugovor u tekucoj godini-primanja nije tesko izracunati.

Sve spomenute svote su vazece za stanje od 01.0.,2017 i mogu se promjeniti u buducnosti.

Ja sam radio za MSC 2003-2006 i nije mi jasno kako obzirom na financijsku snagu prije svega nisu u stanju donijeti odluku da im usporedive pozicije imaju isto ili slicno trajanje ugovora kao kod ostalih vecih putnickih kompanija.Njihov reasoning nije utemeljen na pokusaju da cuvaju ljude,da je tako onda bi vec dovoljno puta stigli da takvih poteza.
Davno ispricana prica.

Od druge polovice godine viÅ¡e nije 4800 nego 6000..Plaće idu gore za 20% al duljina ugovora se ne smanjuje....

Poslano s HTC 10 putem Pomorac.net

5-2 ne da nije prihvatljivo nego je teska ali teska katastrofa
Ja sa cca 3-2 se borin na jedvite jade

Sent from my internet mobile device

5-2 ne da nije prihvatljivo nego je teska ali teska katastrofa
Ja sa cca 3-2 se borin na jedvite jade

Sent from my internet mobile device

katastrofa je kad kad zavrsis skolu, spreman si radit i ucit, saljes tisuce mailova a ne dobijas odgovor. Imas familiju koju treba hranit a ni uz najbolju volju ne mozes naci poso..... to je katastrofa prijatelju

Pozdrav ekipa!
Ima li ko kakvih novosti oce li bit ista od povecanja placa i kome ce uopce povecavat?

MSC putnički - bio sam tamo 2008, jednom i nikad viÅ¡e. Moje su informacije malo zastarile, ali ne vjerujem da se iÅ¡ta puno promijenilo. Plaća sekonda koju sam tad imao oko 4700 € mjesečno, s time Å¡to ne dobivaÅ¡ cijelu sumu nego ti oduzimaju za zdravstveno / mirovinsko oko 300-400 € (koliko se sjećam) ali te tu sumu isplate tek na kraju godine. Plaća trećeg ne znam kolika je ali računaj jedno barem 500 € manja od moje tadaÅ¡nje za sekonda. Ugovori kilometarski - minimum 6 mjeseci u mafijaÅ¡kom stilu. Za potpisati ugovor u kojem niÅ¡ta ne piÅ¡e trebaÅ¡ svaki put ići u Sinj kod Å¡jor Bogdana i tamo napraviti kvazi-liječnički. Uniforme za prvi ugovor ćeÅ¡ morati sam platiti iz svog džepa kod mafijaÅ¡a u Napulju (brat bratu +1000 € ako misliÅ¡ imat sve kompletirano). Na brodu posada mafijaÅ¡ka talijansko-crnogorsko-hrvatska. Prvi i ponekad drugi su u ECR, treći trče po makini skupa sa mazačem. Ako ne znaÅ¡ talijanski ili joÅ¡ bolje napolitanski barem natucati bolje da se ni ne krcaÅ¡. Eto, toliko ukratko, nije bajno.

Zanimaju me pozicije elektricara na kruzeru? Iman jedan kontenjeraski brod kao ele.trainee na MSC i polozen ETO, tija bi se pribaciti na kruzere. Jel naprimjer postoji ETO asistent i koja je placa?

Poslano s E2303 putem Pomorac.net

Back