LNG brodovi

Uvjeti I plaće im nisu bili nešto ni preko BSMa pa ne vjerujem da je sada išta bolje.​​​​​​

Vezano za Thenamaris, digli su plaće sada.

4ENG - 7000$ na brodu , 3ENG - 8200$ plus neki bonusi..
Nase juniore će uzimat tek od slijedeće godine.

Imaju trenutno 3 LNGa DFDE propulzija I slijedeće godine dobivaju jedan XDF

Hvala na info,dobra je to lova,jos ako su ugovori 3-3...

Dobra je lova ako je i "zadrze" jer prije nisu davali neke uvjete.

Ne znam, ja prema Grcima ka poslodavcima nisam "naklonjen".

Sve sta cujem iz prve ruke za Dyana-u, Cardiff-a, Maran Gas, itd.. nisu neki uvjeti na brodu. Od organizacije, support od kompanije, zajeb sa smjenama/rotacije, pa sikaniranje nasih, itd itd...
​​​

pozdrav svima , zanima me kakva je situacija oko ukrcaja kadeta na lng brodove sa zavrsenom visom 3 godine ?
Ako mozete pomoci sa adresama ili savjetima nekih kompanija konkretno bia bi zahvalan.

pozdrav svima , zanima me kakva je situacija oko ukrcaja kadeta na lng brodove sa zavrsenom visom 3 godine ?
Ako mozete pomoci sa adresama ili savjetima nekih kompanija konkretno bia bi zahvalan.

Shell preko globtika krca nase kadete/asistente. Tu i tamo Golar uzme kojeg naseg ali to je stvarno mali broj.
Neznam kakva je situacija na Pronava,znam da su i oni uzimali nesto nasih.
Realno gledajuci male su sanse za upasti na lng kao kadet ali vridi probati tj. zvati i slati aplikacije.

Shell preko globtika krca nase kadete/asistente. Tu i tamo Golar uzme kojeg naseg ali to je stvarno mali broj.
Neznam kakva je situacija na Pronava,znam da su i oni uzimali nesto nasih.
Realno gledajuci male su sanse za upasti na lng kao kadet ali vridi probati tj. zvati i slati aplikacije.

Probaj Azalea Dubrovnik, tu ti preporuka/veza igra ulogu. Krcaju za MOL, uzimali su nedavno kadete. Vjerovatno je lista full za 2019. Krcaju još Hoegh priko Zorovica, Pronav preko globitka, a znam da su se neki ukrcali i u zadnjih godinu dana i kao kadeti na teekaya i na k-line. Upada se jako tesko i iskljucivo preko veze/preporuke. Probaj i sa dynagasom, tu ima dosta Hrvata, vjerovatno i oni krcaju po kojeg asistenta/kadeta.

Nedavno su iz Pasata zvali i dvojicu mojih kolega za Thenamaris. Navodno nude Masteru 22,000 USD, a C/O 17,200 USD, ali je ima bit caka da te place ukljucuju bonuse. Bilo bi dobro saznati kolika je placa bez bonusa, a pogotovo ukoliko ti bonusi nisu fiksni, sto je za predpostaviti. Navodno im izlazi nekoliko novogradnji u sljedece dvije godine.

Za Thenamaris platna lista:

Master --- 22 000 $
​​​​​​​C/E --- 21000 $
C/O & 2ENG --- 17200 $
CGE --- 14850 $
2/O & 3ENG --- 8200 $
3/O & 4ENG --- 7000 $

SETO --- 12500 $
ETO --- 8900 $

Kako mi je rečeno za 4ENG / 3ENG daju čistu plaću na brodu (gore navedena) i plus neke bonuse.

Last edited:
Za Thenamaris platna lista:

Master --- 22 000 $
C/E --- 21000 $
C/O & 2ENG --- 17200 $
CGE --- 14850 $
2/O & 3ENG --- 8200 $
3/O & 4ENG --- 7000 $

SETO --- 12500 $
ETO --- 8900 $

Kako mi je rečeno za 4ENG / 3ENG daju čistu plaću na brodu (gore navedena) i plus neke bonuse.

Ico,jeli znas koliki je ugovor za juniore?

Pozdrav,

Zanima me kakve su šanse za prijelaz s LPG brodova na LNG. Imali li netko iskustva s tim, ili ima li tko bilo kakva saznanja o tome.
Hvala

Sury Hvala

Lacko velike sanse samo je pitanje momenta I koja si pozicija. Za strojare je uvjek lakse..

​​​​

Last edited:
Ne sjecam se kad je zadnji put exmar nekog naseg novog ukrco.. Govorim o lng brodovima..

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

U sljedece dvije godine Owner Excelerate Energy preuzima management svih LNG brodova (10-tak FSRU brodova) od Exmara, te ce navodno sve sami raditi (technical, marine, purchase, crewing, itd). U tom slucaju Exmar ce eventualno zadrzati management na 2-3 LNG broda od drugih Ownera (Eni, OLT), te ce se bazirati na LPG business.

Jel to znaci nasim novima su vrata zatvorena ili se treba obratit na novu adresu a ne Gloptiku?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Back