• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Liječnički pregled

ma ic cu na lijecnicki i rec da imam -1.5 i kad budem radia matrikulu ic na lasersku i to je to :)

A stari mene je samo pitala kolika mi je dioptrija jer san ima cvike na glavi, meni je oko -1.5 na oba oka, obicna bez nekih cilindara i sta li vec moš imat.

To je bia kraj priče, u napomenu je stavila da moram nosit cvike i to je to. Ti vidi Å¡ta ti je najisplativije jer laserska nije bezopasna...

Ti vidi šta ti je najisplativije jer laserska nije bezopasna...

a i skoro da nije bezopasna.. Dosta se mojih bližnjih operiralo pa nikome niÅ¡ta, tj. iÅ¡lo je nabolje i ne vraća se dioptrija. Lipo u Zagreb na poliniku svjetlost za tri četri godine prije zavrÅ¡etka faksa i to je to..

question

question

Bok ljudi nadam se da ce mi neko brzinski odgovoriti Di mogu napraviti ovaj ljecnicki i kolika mu je cjena ... Kompanija mi trazi da napravim prije ukrcaja .Firma mi nije iz HR pa mi nisu rekli di mogu napraviti ..

Basic tests required under DOH Administrative Order 2007-025

1 Medical History and Physical Examination

2 Optical test for visual acuity

3 Dental examination

4 CBC with differential count

5 Urinalysis with microscopic examination

6 Fecalysis

7 Chest X-ray PA view

8 Blood Type (A, B, O, Rh Factor)

9 Psychological exam (to be done by an accredited psychologist)

10 Hearing Test / Audiometry

11 VDRL/RPR

12 HbsAg (Hepatitis B virus screening)

13 Colour Vision Test (Ishihara Test)

14 ECG (Electrocardiograph)

15 Fasting Blood Sugar (FBS)

16 Creatinine (Kidney Function test)

17 BUA (Blood Uric Acid) (only for seafarers 40 years of age and older)

18 Triglycerides (only for seafarers 40 years of age and older)

19 Total Cholesterol (only for seafarers 40 years of age and older)

Additional tests included in the Gard Enhanced PEME

20. HIV Screening

21 ESR

22 SGPT

23 Peak Flow Meter

24 Drug and Alcohol Test Screening (Methampethamine, Cannabinoids & Alcohol Test)

25 BUN (Kidney Function Test)

26 HbA1c

27 Ultrasound (Liver, Gallbladder, Hepato-biliary tree, kidneys,ureters, urinary bladder)

28 Stress Test ((only for seafarers 40 years of age and older)

29 Stool Culture (only for food handlers)

30 Pregnancy test

In addition, if tests 11 and/or 12 are positive, the following extra tests are available and will be

included in the enhanced Gard PEME scheme:-

- TPHA - (if positive for VDRL/RPR)

- HbeAg - (if positive for HbsAg but with normal liver enzymes)

Hvala vam unaprid . Pozdrav

Bok ljudi nadam se da ce mi neko brzinski odgovoriti Di mogu napraviti ovaj ljecnicki i kolika mu je cjena ... Kompanija mi trazi da napravim prije ukrcaja .Firma mi nije iz HR pa mi nisu rekli di mogu napraviti ..

Basic tests required under DOH Administrative Order 2007-025

1 Medical History and Physical Examination

2 Optical test for visual acuity

3 Dental examination

4 CBC with differential count

5 Urinalysis with microscopic examination

6 Fecalysis

7 Chest X-ray PA view

8 Blood Type (A, B, O, Rh Factor)

9 Psychological exam (to be done by an accredited psychologist)

10 Hearing Test / Audiometry

11 VDRL/RPR

12 HbsAg (Hepatitis B virus screening)

13 Colour Vision Test (Ishihara Test)

14 ECG (Electrocardiograph)

15 Fasting Blood Sugar (FBS)

16 Creatinine (Kidney Function test)

17 BUA (Blood Uric Acid) (only for seafarers 40 years of age and older)

18 Triglycerides (only for seafarers 40 years of age and older)

19 Total Cholesterol (only for seafarers 40 years of age and older)

Additional tests included in the Gard Enhanced PEME

20. HIV Screening

21 ESR

22 SGPT

23 Peak Flow Meter

24 Drug and Alcohol Test Screening (Methampethamine, Cannabinoids & Alcohol Test)

25 BUN (Kidney Function Test)

26 HbA1c

27 Ultrasound (Liver, Gallbladder, Hepato-biliary tree, kidneys,ureters, urinary bladder)

28 Stress Test ((only for seafarers 40 years of age and older)

29 Stool Culture (only for food handlers)

30 Pregnancy test

In addition, if tests 11 and/or 12 are positive, the following extra tests are available and will be

included in the enhanced Gard PEME scheme:-

- TPHA - (if positive for VDRL/RPR)

- HbeAg - (if positive for HbsAg but with normal liver enzymes)

Hvala vam unaprid . Pozdrav

Posalji mail s tim upitom na adresu sta pise u ovom threadu i doznaces dali ona to radi?

http://www.pomorac.net/forum/offshore/4089-ukooa-gouk-medical-za-offshore.html

Evo barba Guglo bas i ne pomaze, pa da pitam ovdje vas.

Gdje se u nas (osim u Pro Vita klinici u Rijeci, ko ce mi ic do gore) moze obaviti UK P&I lijecnicki

.
.
.

update

:D

Moze u dr. Wagner,
Domovinskog rata 47 Split
Tel: 021 38 29 86

I ne mozete ga radit sami, nego vas firma treba najavit; tako bar sestra kaze...

Last edited:
evo jedno pitanje...

Prije misec dana dosla inspekcija prvi put, MLC 2006... U vezi zastite pomoraca, i tako i pregleda tako sve papire, i nade meni i asistentu struje, da nam Lijecnicki nevaljaju, ( e sad u liijecnickom, nepise, jesam daltonist, i jos par stvari, koje bi po novome tribalo pisat, i da nigdi nepise da je ovlasteno od drzave da mi moze izdat lijecnicki, tj. ka da san ga na pazaru dobija... i pokusam ja njemu objasnit da je to medicina rada, ovo ono, al ne jebe on nego nam napise obojici, da moramo radit nove... Format lijecnickoga, je onaj isti ka u svih ( ja san ga radija u Dr. Wagner)

Jel itko ima slucajno istih problema...

divno napravin ljecnicki koji platin 800kn (s droga testom) kod dr. wagner koja ima UK P&I licencu... i saznan da mi papir i nije bas zadovoljavajuc... divno... :udriglavom

p.s. ja san radija u 1 misec i na papiru ne pise jesan daltonist ili nisan...

eto to po toj konvenciji MLC 2006, da triba pisat tih par stvari, u indusa 10 strana lijecnickoga, to jos nisam nigdi vidija.... a pogledat cu sta sve triba pisat ima ja mislim 5-6 stvari,pa cu javit... Ugl, su nas odjebali, sta se toga tice.... i uvjerava me inspektor, da nije vazeci jer da nigdi nepise da je ovlasten od drzave... a na pecatu, lipo pise MEDICINA RADA, i pokusavam mu ja to lipo objasnit, al ne slusa, umisto lipo da je pecat na engleskome... i svi sritni i zadovoljni....

Nisam uspio pronać ono Å¡ta me zanimalo pa da pitam....

Ističe mi lječnički i trebam napravit novi.
Zadnji sam napravio u Rijeci, a kako sam u Splitu, išao bi tu napravit novi.
Sada me zanima gdje je najbolje za sredit lječnički (da ne moram puno čekat, tj. da nema gužve i da je cijena ok)
Na forumu ima par adresa, tj. poliklinika, ali nigdje ne pišu cijene!
Čak niti na google-u nema cijena od poliklinika.
Prije 2 godine sam dao za lječnički 450 kn, a neznam kolike su sada cijene.
Molio bi one koji znaju odgovore na ova pitanja, da napišu svoja "iskustva".
Hvala!

Ako je i dalje 450 kn, onda ok.
Neki pišu 450, neki 550, a iznosi se penju i do 800 kn.
Zato mi i treba netko ko je svježe napravio lječnički u Splitu.

zavisi na koju formu želiÅ¡ da ti ga ispuni .....upiÅ¡e.....nije svaki liječnički isti.......za norveÅ¡ku formu moraÅ¡ i snimit pluča....i sl..znači za englesku formu koÅ¡ta 450 kn....

Mislio sam na obični lječnički (sa prijevodom na eng.)
Uspio sam saznat da je cijena 450 kn, tako da ne trebam tražit okolo tko je jeftiniji!
Hvala svima na odgovorima!

Lječnički rijeÅ¡en u Solinu, Poliklinika Pablo (Mercator, pokraj ljekarne)
Osoblje ljubazno i profesionalno, nema gužve, a cijena je 450 kn.
To je cijena za eng. formu.
Rade još i droga test i ostale preglede, ali nisam zapamtio cijenu.
Uglavnom, moja preporuka!

POLIKLINIKA PABLO
MERCATOR CENTAR
Matoševa 10
21 210 Solin
Tel. 021/ 245 466
Mob. 099/ 217 34 52
info@poliklinika-pablo.hr

Liječnički pregled

Pozdrav!

IÅ¡ao sam raditi liječnički za izradu matrikule i ustanovljeno mi je kakna Ishiharinom testu za boje ne vidim određene nijanse. Nakon toga iÅ¡ao sam u bolnicu na specijalistički pregled za boje, te mi je ustanovljeno kako imam sitno prekoračenje u zelenoj boji, točnije da ne vidim samo neku nijansu zelene. Zanima me po pravilnicima koji su trenutno na snazi koje ja poslove mogu obavljati na brodu/offshoreu, te koji bi vaÅ¡ savjet bio?

Pozdrav!

IÅ¡ao sam raditi liječnički za izradu matrikule i ustanovljeno mi je kakna Ishiharinom testu za boje ne vidim određene nijanse. Nakon toga iÅ¡ao sam u bolnicu na specijalistički pregled za boje, te mi je ustanovljeno kako imam sitno prekoračenje u zelenoj boji, točnije da ne vidim samo neku nijansu zelene. Zanima me po pravilnicima koji su trenutno na snazi koje ja poslove mogu obavljati na brodu/offshoreu, te koji bi vaÅ¡ savjet bio?

Nastojacu ti pomoci odgovorom koliko mogu

Kod mene na brodu ima ljudi koji ne da ne raspoznaju boje nego su napola slipi. Tako da tvoje neraspoznavanje boja ti nebi triba biti neki problem. (osim ako nisi struja pa umisto plave zice prikines zelenu :hihi )

Ako mozes dobti lijecnicki na kojem pise fit for duty mislim da ti to nece pravit nikakvi problem.

Eto to je moje misljenje a mozda netko od kolega ima drugacije

Pa mislim da ovisi da li si nuticar ili ne.Za nauticki smjer nece ti nitko kasnije izdat uvjerenje jer se mora potpisat na njega, a u slucaju nekakve nesrece gdje se utvrdilo da je greska bila povezana sa tvojom greskicom neraspoznavanja boja onda je ovaj ljecnik direktno upleten u slucaj i gubi licencu sigurno (zbog krivotvorenja rezultata tvog testa).Ovo neraspoznavanje odredjenih nijansi boja dobijes rodjenjem a ne u toku zivota.)
Sto se tice drugih odjeljenja za strojara nemas problema, dok za elektro nisam siguran.(bas zbog vec navedenih zica)
U praksi to sve skupa malo igra ulogu ali zakonski podlijezemo pod to svi.
Na svakom ljecnickom pregledu ces biti podvrgnut tom testu kod svakog produzenja.
Sam odlucis dal ti se isplati riskirat i stavljat nekog(ljecnika) u poziciju da ti pise uvijek fit for duty.
Za strojara ti sigurno prolazi, za struju provjeri s ljecnikom oni znaju, za nautiku sigurno ne.
Eto ako sam pomogo.

Back