• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Liječnički pregled

Meni na kapetaniji nikada nisu trazili ljecnicki na engleskom jeziku. Oni uzimaju ljecnicko uvjerenje koju izdaje ljecnik na medicini rada. LK Dubrovnik

Mo?že ti lječnik izdat i 3 originala,iz iskustva znam. A jučer sam upisa lječnićki na hrvatskom, nisu ni tra?žili na eng. U Du kapetaniji lječnički se upisuje od 08 h do 12h,a u nekim drugim kapetanijama mo?že cili dan. svak ima svoja pravila

Meni na kapetaniji nikada nisu trazili ljecnicki na engleskom jeziku. Oni uzimaju ljecnicko uvjerenje koju izdaje ljecnik na medicini rada. LK Dubrovnik

Evo ja danas predao dokumentaciju za matrikulu i tra?žili mi lječnički i na hrv. i na eng.
LK Dubrovnik - Gru?ž

Nije mi jasno kakve ima veze engleski s hrvatskom matrikulom,cudno....u Zadarskoj kapetaniji iskljucivo prijepis na hrvatskom,nista drugo ne dolazi u obzir!!!

Radija danas u Splitskoj kapetaniji matrikulu, mora san donit kopiran i Hrv. i Eng. liječnički, a originale samo na uvid....

Uzimaju ljecnicki kao dokaz, ali doktoru treba naglasiti da ti treba vise primjera pa ti izda . Ljecnicki ovisi za koji ti dokument treba pa sam ja nedavno radio panamski , sve ovisi gdje se ukrcas i kamo ides. Za matrikulu treba hrvatski ili engleski koliko sam upoznat. Ako kasnije dizes na medicini isti ljecnicki placas nekih 50-100 kn za i sprintani papir i potpis.

Ja ne razumijem zasto mi trebaju dva originala i svaki trebam platiti papreno. Znaci firma mi trazi engleskoga, a na kapetaniju sam isao produziti matrikulu i onda ti ne priznaje onaj engleski nego treba hrvatski (barem mi je tako bilo nase po godine u DBK). E, sada za izvaditi hrvatski treba platiti skoro isto toliko para. Oli nasi na kapetaniji ne razumiju engleski?

Ja ne razumijem zasto mi trebaju dva originala i svaki trebam platiti papreno. Znaci firma mi trazi engleskoga, a na kapetaniju sam isao produziti matrikulu i onda ti ne priznaje onaj engleski nego treba hrvatski (barem mi je tako bilo nase po godine u DBK). E, sada za izvaditi hrvatski treba platiti skoro isto toliko para. Oli nasi na kapetaniji ne razumiju engleski?

Ne razume oni ni hrvatski.

Ministarstvo je bilo u rasulu dok je bio bio gore ??jor Miletić valjda će se oporavit uskoro a sindikat ne spominjite jer oni su u sprezi sa istima.A da svaka kapetanija ima svoju oilitiku i to je istina,radio sam tamo pa znam

Vecer

Vecer

Evala.....meni na kapetaniji uzeli samo hrvatski.....a za luksembursku matrikulu mi je triba na englenskom i bez problema mi ga je doktorica dala.....a evo citam da su pomakli rok za zamjenu breveta,bar jedna lipa stvar od njih....:uzdravlje

Nedavno sam pisao na jednom threadu o potrebi ishodovanja lijecnickog uvjerenja na hrvatskom i na engleskom. U 12. mjesecu mijenjao sam osnovni i GMDSS brevet i u ordinaciji medicine rada koja bas cesto ne izdaje svjedodzbe pomorcima (ima ovlastenje) dobio svjedodzbu samo na hrv. jeziku. U LK Ri su mi odbili tu svjedodzbu pa sam morao ishodovati novu i na hrv. i na eng. jeziku. S obzirom da doticna ordinacija nije imala obrazac i nisu znali gdje ga naci :udriglavom, malo sam si dao truda pa sam pretrazio pravilnike. Na stranicama MMPI nema nista ali pise da za izdavanje dokumenata svjedodzba mora biti na hrv. i eng. jeziku. Na stranicama MZ nasao sam u dodatku pravilnika o medicini rada svjedodzbu.
U Ri su trazili originale samo na uvid i iza toga su ostali meni. Doktorica nije pravila nikakvih problema kod izdavanja nekoliko kopija u isto vrijeme.

ovo sve skupa dokazuje da svaka kapetanija radi po svome pa cak i osoblje iste kapetanije ne radi isto a ima pojedinaca u kapetanijama koji do podne govore jedno a od podne drugo....uglavnom zna se tko placa sto novcem a nesto i zivcima.......

pitanje

pitanje

ako mozete mi reci kolika je granica vida za nautičare ja sam imo 2.00 na nekoj "anomalskopiji" valjda....pa me zanima dali bi mogo upisati pomorsku ??kolu i koji smijer

lijecnicki pregled

lijecnicki pregled

Naime imam urođenu manu tj Sferocitozu ili Hemolitičku anemiu i silno ?želim otic na brod i to sto prije pa me zanima ako postoji neki Pomorski zakon ili neki pravilnik di pise sta i kako te s kojim sve urođenim manama i bolestima pomorci mogu bezbri?žno navigat. ...dobija san informaciju da necu moc "dokopat" se broda zbog te sferocitoze ? pa vas molim ako ima ikakav savjet ili cak neku slicnu pricu da podjeli sa menom . Unaprijed Hvala

p.s. stvarno neznan di bi stavija ovu temu .ako je na krivome mistu molim moderatore da je premjeste ! Hvala

Back