• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

Liječnički pregled

A ove Ercegovicke, ne mogu virovat.. Prvo je napunila bisage i naizdavala se falshih ljecnickih da bi sad kad su je malo stisli pocela zajebavat di mora i nemora.. A i nasi ljudi ka tukci uvik u istoga na pregled.. Baren tih likara ima na svakon kantunu pa ce i ona doc pameti kad joj malo padne promet.. A o aroganciji njenog osoblja da ne govorimo...

Istina, ali ??eljkica dr?ži preglede za NOR/NIS zastavu i jedina je u Dalmaciji.. i onda moran svake dvi godine ić u Zagreb na pregled.. :udriglavom

Pozdrav

....................................................... ali eto birokracija me koči.
Zanima me da li se mo?že to zaobići, onako ispod stola kod nekog doktora u Rijeci, Zagrebu ili bilo gdje drugdje. Stvarno bi bilo ??teta da zbog zakona ne mogu na brod u ovo vrijeme krize kada ljudi tra?že ukrcaj na sve strane, a meni nude ukrcaj u 3 agencije.

evo ti link na spec. ordinacije medicine rada koje ti mogu izdat potvrdu, MEDICINA RADA
a ovo ispod stola , ne bavi se glupostima...

Evo sad mene čeka liječnički za pomorski faks. Ali već sam prije rekao da je velika šansa da necu proc jer imam celijakiju. Mene sad zanima, što vi preporučujete ako ne uspijem upisat nautiku zbog lijecnickog. Da li da idem na jahte i marine pa pokušat na more ili mi je sudbina da se uopce ne hvatam za pomorstvom?

Jel postoji koji doktor u Splitu da ce progledat kroz prste u vezi celijakije?

za jahte i marine ja mislim da isto imas lijecnicki pregled, najbolje ti je otic odma sutra u nekoliko različitih medicina rada po gradu, i vidit sta kazu u vezi te bolesti...
u slučaju da kazu da ne mozes na pomorski, ako stvarno mislis da bi moga zivit na brodu s tom bolesti i da ti nebi stvarala probleme, jednostavno pre??uti?? da je ima?? kad te pita imas li koju kronicnu bolest i voila :)

:rolleyes:

meni su ovdje na forumu rekli da mogu preživit na brodu akoa pazim. Jedem sve osim kruha, tjestenine i kolača. Dakle sad mi je jedino vidit šta ce rec na lijecnickom

Last edited:
Nevezano za zadnjih par postova.

Ima li tko kakvih iskustava sa doktoricom Gordanom Ten?žera Taslak iz Zavoda za Javno Zdravstvo Split?

Naime, na web stranicama norve??kog veleposlanstva navedeno je da je ista ovla??tena od strane norve??kih vlasti za medicinske preglede pomoraca na NOR/NIS zastavama.

Budući da sam zadnjih par puta i??ao za Rijeku na pregled, a to bih poku??ao izbjeći, te se o dr. Ercegović sva??ta pi??e (čak sam čuo glasinu da je i??la na cruisera kao brodski doktor), dr. Taslak mi izgleda kao prirodna alternativa.

Lijep pozdrav!

meni su ovdje na forumu rekli da mogu preživit na brodu akoa pazim. Jedem sve osim kruha, tjestenine i kolača. Dakle sad mi je jedino vidit šta ce rec na lijecnickom

Ponekad nije dobro slusati nekoga tko nezna o kojoj se bolesti radi jer ove simptome nije bas lako izbjeci a ni sakriti
Simptomi celijaklije su;
Povracanje I mucnina,abdominalna bol,bolovi u kostima, proljev,obilna masna I zaudarajuca stolic, zatvor,oticanje,nadutost,grcevi I i plinovi u trbuhu
kronicni umor,slabost ,bezvoljnost,glavobolja,smanjena koncentracija , ,anemija , opadanje tjelesne tezine

Celijacni bolesnici ne smeju slobodno unositi proteine iz psenice ,,jecma ,razi I i zobi .Bezglutenska ishrana su sve namirnice,njihove preradjevine,jela I napitci,bez sadrzaja glutena,koja odrzava I stiti organizam od glutenske enteropatije..Hrana treba da je raznovrsna po godisnjem dobu.Neznam dali je to moiguce na brodu ...
a koji bi dr na to zazmirio .....
a Ti prokusaj...:uzdravlje

eh nisam pametan. Ono šta jedino želim radit u životu necu moc. Sta mi vi preporucujete. Da tražim drugi faks ili? Dakle ako bi zavšia pomorski faks pokuša bi ić na kruzere tako da je tamo hrana raznovrsnija..

ps. evo javio sam se recimo aegeotissa.gr na mail i potvrdili su mi da oni mogu se pobrinit za hranu. Znači sve je od agencije do agencije

Last edited:
a lipi moj amerikanac a koji je to likar u šibeniku E.S. da možda nije ili niki drugi, aj lipo reci i olkšaj nam teke! fala:)

Evo postavit cu ode pitanje da ne otvaran novu temu.

Napravia san prvi liječnički za matrikulu i sad, gledam i nije mi jasno jel mi dobro ispunila papir, piÅ¡e sljedeće:

Based on the examinee's personal statement, clinical examination, psychological examination and the results of functional and laboratory tests, the examinee was found to be:

Fix to service on a mechant(ode su se zajebali fali slovo R) navy ship:

[ ] on the deck, [ ] in engine room, [ ] GMDSS radio service, [x] in other services

Fit for: Electrician.

Sad Å¡ta joj znači to "in other services" ? Zar ja ne bi spadao ka električar pod stroj? Može li mi tko pojasnit. Hvala

Mislija san da bi onda iÅ¡a X na deck i engine, al dobro znači ok je to.

Kad smo već kod liječničkog preporučam odlazak u Polikliniku Pablo u merkatoru, uljudni, veseli, brzi, nema gužve... za svaku pohvalu:uzdravlje

U Rijeci ljecnicki radite kod gospodina Račkog , nikakvih problema nisam imao sve 5 , za prvu matrikulu ljecnicki sam platio 550 kn na hrv i engleskome jeziku , nema guzvi , morate doci do 10 sati ujutro i na taÅ¡te .. pohvala gospodinu Račkom :D

U Rijeci ljecnicki radite kod gospodina Račkog , nikakvih problema nisam imao sve 5 , za prvu matrikulu ljecnicki sam platio 550 kn na hrv i engleskome jeziku , nema guzvi , morate doci do 10 sati ujutro i na taÅ¡te .. pohvala gospodinu Račkom :D

Dobru marzu taj udara, moze to sve super uredno za sat i pol vremena sve pici pici ali za 450 kn :p

Jebiga cijena od 550 kn je zbog toga jer sam prvu matrikulu radio , da neradim prvi puta bila bi 400 do 450 koliko se sjecam ..

Evo moja doktorica zvala je medicinu i rekli su kako možda neću imati problema s celijakijom ali da bi moga imat problema sa vidom, jer oni dopuÅ¡taju +2,-2 za nautiku a za strojara +- 3 , a meni je negdi -3.5.. To mi je za faks. VI koji možda imate iskustva u tome i problema s vidom jel to istina ili??

A da dođeÅ¡ na liječnički lipo sa lećama i praviÅ¡ se blesav? :D

Ionako ti ne otvara oči već čitaÅ¡ slova kroz onaj aparat... Mislim da neće primjetit.

Back