Slažem se sa tobom u potpunosti.
Å to se tiče ostatka svijeta, pogledao sam The corporatin, Inside job, Food Inc, Earthlings, dosta filmova od Michael Moora, Zeitgest sva 3 dijela, Sick Fat and Nearly Dead, An Inconvenient Truth... tako da neću pisati o
masonima, iluminatima, porodicama kraljevića i sličnim koji upravljaju svijetom, pljačkaju, ubiju, siluju sve s ciljem prikupljanja ogavne moći
Dokle god je način vladanja INDIREKTNA demokracija, neće biti nikakvih promjerna.
INDIREKTA demokracija ti da slobodu SAMO 1 DAN da odlučiÅ¡ to će odlučivati umjesto tebe sljedeće 4 godine.
Sljedeći problem po meni je biračko tijelo. Birači glasaju za stranku a ne za program. Zapravo, većina stranaka ni nema pravi program ili ga u opće nema! Uz to, birači ne vide kako se njima manipulira.
Imam jednu toriju o dvije vrste naroda. Jedni koji znaju vladati i oni koji ne znaju. Za primjer možemo uzet zemlje bogate naftom, Å¡to bi značilo da im je proračun manji problem.
UAE razmiÅ¡lja Å¡to će biti kad ostanu bez nafte i napravili su turizam od ničega!
Norvešku mislim da ne treba puno objašnjavati, jedan od najviših standarda i jedna od hladnijih zemalja.
Nigerija jedna od korumpiranijih država, glad na svakom kantunu bez obzira na prihod od nafte.
Mislim da ni 'rvati ne znaju vladati. Jer kad pročitam ove silne afera i koliko novaca se pokralo i shvatim da se taj novac rasporedio kako spada imali bi odlično zdravstvo i Å¡kolstvo, PDV bi slobodno mogao ostati 10 % a gorivo 5 kuna.
Ja sam iz Rijeke i rekao bi da je ona doživjela najveći razvoj u doba Austro-Ugarske! Mislim da se čak ni u Jugi nije toliko razvila. DanaÅ¡nju "državu" ne treba ni spominjati.
Mislim da su Austrijanci iz tog doba prvi ozbiljnije počeli raditi pomorske karte Jadrana i izgradili sve one kolone i bitve po jako puno vala di se brod može skloniti i vezati kad je bura. Torpedo je iz tog doba. Riječka luka, razvoj Opatije, Željezničkih pruga, ceste Jozefina, Lujzijana i Karolina
'rvati ne rade niÅ¡ta jer su takav narod. Franciski Å¡oferi kad Å¡trajkaju ne radi ni ti jedan bez obzira Å¡to nema hrane u marketima ili Å¡to su puna skladiÅ¡ta po tvornicama ili Å¡to tvornice nemaju sirovine za proizvodnju. Dok se ne ispune uvijeti, mjenjač je u leru!
Tako da
nego palice i šipke u ruke i udri
nažalost niÅ¡ta od toga. Volio bi da se dogodi ali neće.
Inače, imam joÅ¡ jednu teoriju zaÅ¡to je to tako. A to je teorija godiÅ¡njih doba.
Zimi je nezadovoljstvo građana najveće. Hladno je, dan je kratak, manje je sunca i ljudi su manje zadovoljni sami po sebi, viÅ¡e vremena provode pred informacija koje su im servirane na TVu ili u novinama. Te informacije su 99% beskorisne (zato ja ne čitam novine i ne gledam vijesti), ne utječu na život ili utječu ali ne možemo niÅ¡ta promijeniti i to ljude dodatno deprimira.
Zašto se nikad ne stignemo do prosvjeda?
Zato jer baÅ¡ kad stvari zavriju, onda vlast da neÅ¡to ljudima da se zabavljaju, recimo ploče u Vukovaru ili referendum o slobodama manija (LBGT).
A osim toga, dođe proljeće pa ljeto! Toplo je, dugi dani, ljudi vani, druže se, ne gledaju TV, počinje sezonsko zapoÅ¡ljavanje, dolaze turisti... I nikad nisam pročitao da je narod nezadovoljan po ljeti i da želi promjene.
Još sam jedan komentar na
nego palice i šipke u ruke i udri
Ja sam protiv naplate parkinga na povrÅ¡inama koje su davno izgrađene (recimo, riva u Rijeci koju su izgradili Austrijanci) ili koje je izgradio grad novcem od poreza građana i sad se odabrani bogate na tome? Probajte samo skupit peticiju da se to ukine pa će te vidjeti kako je to teÅ¡ko i koliko je narod nezainteresiran samo da da potpis! A tko će ona joÅ¡ uzeti i palice i Å¡ipke ?
Svakome prema zaslugama.
Narod ima vlast kakvu zaslužuje.
P.S.
Ispričavam se na offtopicu. Neka admin premjesti ili obriÅ¡te post ako nije u skladu sa regulama foruma.