Jadroplov

tkz.Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) oštro se protivi............ ovo je za popi*dit.......... biser do bisera.....

- Mnoge je strah od manjka posla, a time i da neće ispuniti broj od 183 dana plovidbe koji ih oslobađa od plaćanja poreza na dohodak. Do recesije smo imali manjak kvalitetnih pomoraca, a sada su čak i domaće kompanije pribjegle zapoÅ¡ljavanju stranaca. U tom kontekstu očekujemo dogovor s Ministarstvom financija oko ublažavanja pravilnika o oporezivanju pomoraca, nakon čega bismo povukli ustavnu tužbu - kaže Svalina 31.07.2009 a ovo je ako se ne varam 2014. i di smo,sta smo drugovi ?
link

tkz.Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH)

Orle mali, sviđa mi se ovo tvoje frazelaÅ¡tvo "tak nazivajemo ga SPH". A ujedno se pitam koje su to hrvatske kompanije o kojima se toliko zbori??? BTW, u vezi ovog problema kojeg sam doživio na proÅ¡lom brodu, zvao sam ITF u Rotterdamu i kažu mi da se obratim tom, tak nazivajemo ga - SPH.

Eeee, velju ja njima "neću, pa makar s kozom orao!"

:udriglavom

Last edited:
Tankerska iskazuje interes za preuzimanje Jadroplova

Tankerska iskazuje interes za preuzimanje Jadroplova

Ovo je Å¡to već nekoliko dana čitan po medijima i nemogu se načudit.-Zanima me Å¡to Spličani misle o tome i dali je moguće da će M/V Sveti Duje postat M/V Sveti Å ime a M/V Peristil dobit ime M/V Kalelarga?

Kadeti palube

Kadeti palube

Dragi kolege, cekam vec neko vrime da me zovnu za kadeta palube, sve papire imam,ima mjesec dana rekli su mi da ce me zvati kada se neki kadet iskrca, pa ako ima neki kadet na forumu a zna kada se iskrcava bilo bi super kada bi mi reka... mirno more

Jeli ima ko da 8.5 ide u Zagreb za vizu preko njih?
I ako neko moze objasnit di je ta ambasada jer neman pojma po zagrebu, i taxi ili bus?

I ako neko moze objasnit di je ta ambasada jer neman pojma po zagrebu, i taxi ili bus?

A stari moj, nisam ni ja znao nista po ZG kad sam iÅ¡ao, uzeo sam taxi, platio i čovjek me doveo do veleposlanstva, tako ako neznas gdje se nalazi, uzmi taxi i rijesio si stvar.:uzdravlje

Shvatiti cemo ovo tvoje pitanje kao da si mlad i neiskusan nikad po svitu neces znati napamet dise sto nalazi npr. kad dodes u Rotterdam,Manillu,Hamburg, Aberden itd. polagati neki tecaj nece te nitko zaruku odvesti dije to bitno ti je imati pravu adresu (koju nades na netu) u tvom slucaju ako zelis ustediti pogledaš koji bus s kolodvora zagrebackog vozi do tamo i problem riješen ako ne kao što ti je kolega napisa taxi i eto te za malo više para u ambasadi. Adresa tvog odredišta je Ulica Thomasa Jeffersona 2
10 010 Zagreb, Hrvatska.
I problem riješen.:D

ImaÅ¡ odma sa kolodvora bus od Croatia Airlinesa koji vozi do ambasade za 30 kunića. Ne zaboravi uplatit na uplatnicu cifru za vizu jer je najbliža PBZ na Plesu pa da čiko ne bi vozija up & down samo za tebe.

Nadan se da je uÅ¡teđena stoja za taxi, ali ćeÅ¡ je svakako potroÅ¡it na pive kad se vratiÅ¡ sa vizon. :p

Kolega, nemoj zaboravit da ti na uplatnici za us vizu mora biti uplačen točan iznos. Jedan tip je doÅ¡ao u ambasadu i na uplatnici mu je bilo 20 kn manje pa ga je teta sa Å¡altera vratila nazad,morao je opet u banku. Najbolje ti je poc u zagrebacku banku i reci da trebas uplatit za americku vizu,za pomorce c1/d viza.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

ImaÅ¡ odma sa kolodvora bus od Croatia Airlinesa koji vozi do ambasade za 30 kunića. Ne zaboravi uplatit na uplatnicu cifru za vizu jer je najbliža PBZ na Plesu pa da čiko ne bi vozija up & down samo za tebe.

Nadan se da je uÅ¡teđena stoja za taxi, ali ćeÅ¡ je svakako potroÅ¡it na pive kad se vratiÅ¡ sa vizon. :p

40 kuna i nije CA nego Pleso prijevoz

Poslano sa mog CUBOT P9 koristeći Tapatalk 4

evo javlja mi prika s broda, peristil se sudaria, opizdia u još 3 broda:o
nikom ništa izgleda, sve 5:)

dobia sam informaciju da jadroplov smanjuje plaće asistentima i kadetima, sa 950$ na 400$, a na drugom ugovoru 700$. također, na nekim brodovima ukidaju treće časnike, mazače i timunjera. imam li dobar info???:rolleyes:

kida se mazac,jedan kormilar na svim brodovima te 3. casnik stroja na brodovima peristil,sv.dujam i solin...informacija za asistente i kadete je tocna ;)...lagan raspad sistema

Back