To vi samo mislite da smo mimoisli harac!
Prije nekih 15ak dana dobio nepravomocno pismo od porezne. Posto sam bio vise od 183 dana osloboden sam poreza na primanja, ALI nisam osloboden kriznog poreza i to po stopi od 4%. Sve su oni objasnili lipo i ja stvarno pogledam u narodne novine i vidim da je taj zakon donesen poslije onog o pomorcima i stvarno stoji da je svaki REZIDENT RH duzan platiti porez. Ja sam sekondo palube na strancu i izaslo me je oko 3500 Kn za cijeli period od kada je porez na snazi!
Lijep pozdrav svima i molim komentirajte!![]()

a zasto svi pricaju o bjezanju najlakse je pobjeci,,ako dode do toga triba izaci na ulice i sve blokirati i ne posustati od zahtjeva te izvrsiti pritisak na njih ,,zar bi da dode do toga bunili se i saputali medusobno te izasli na prosvjed na koji bi dosli 300 ljudi a ima nas na tisuce i cekali bolja vremena??
Sa ovim putem ne omalovazavam vec odrzan prosvjijed na koji i nisam bio i neka se nitko ne uvrijedi ali mislim ako dode do toga najmanje bi trebalo bijezati u druge zemlje ....
??alu na stranu... Ali svati da mi nismo narod za izac na ulice,pogledaj sta se događa,pa izgleda da nikome nije lo??e jer svi ??ute,a i kad bi iza??li na ulice ona bagra iz vlade bi poslala specijalnu i ??ta bi onda bilo,razbivenih glava,ne daj Bo?že mrtvih ka u grčkoj itd... te??ko da će se i??ta promijenit nabolje. A kao potvrdu pogledaj samo zadnje prosvjede koji su bili za 1. maja kad je vi??e bilo ljudi na marjanu,na proslavama općenito nego na prosvjedima,vi??e je bilo organizatora nego prosvjednika...eto ti na??a realnost.. a da mi ka pomorci izađemo vanka,garantiram ti da bi se čulo posli toga,??ta oni prosvjeduju zarađuju pustu lovu i jo?? se ?žale...na?žalost tako misli puno ljudi koji ne ?žeive od na??eg kruha i nisu upoznati sa situacijom...a zasto svi pricaju o bjezanju najlakse je pobjeci,,ako dode do toga triba izaci na ulice i sve blokirati i ne posustati od zahtjeva te izvrsiti pritisak na njih ,,zar bi da dode do toga bunili se i saputali medusobno te izasli na prosvjed na koji bi dosli 300 ljudi a ima nas na tisuce i cekali bolja vremena??
Sa ovim putem ne omalovazavam vec odrzan prosvjijed na koji i nisam bio i neka se nitko ne uvrijedi ali mislim ako dode do toga najmanje bi trebalo bijezati u druge zemlje ....
Prije nekih 15ak dana dobio nepravomocno pismo od porezne. Posto sam bio vise od 183 dana osloboden sam poreza na primanja, ALI nisam osloboden kriznog poreza i to po stopi od 4%. Sve su oni objasnili lipo i ja stvarno pogledam u narodne novine i vidim da je taj zakon donesen poslije onog o pomorcima i stvarno stoji da je svaki REZIDENT RH duzan platiti porez. Ja sam sekondo palube na strancu i izaslo me je oko 3500 Kn za cijeli period od kada je porez na snazi!
Koja bomba!
...sta ja tragicno par njih se i uvatilo na ovu jesku.
Znaci da ponovimo gradivo, kriznog poreza u slucaju 183+ dana...NEMA.
Odavno provjereno u MFIN....

Nije panikanego znaj da neces ni njega imati ubrzo pa ces onda viditi sta ce biti. Jer kako su stvari krenule sve ce to otici u zaborav, 183 dana su na brodu a uskoro ce biti i jos gore ako se vako nastavi bicemo svi obavezni placati porez koliko bia da bija . Ne tvrdim ali iman neki feeling a do sad me nije varao a daj boze da vara sad
A nije li jedan od razloga osnivanja udruge upravo to, da se borimo za pobolj??anje polo?žaja pomoraca u ovoj lopovskoj dr?žavi, a to uključuje i borbu protiv poreza pomorcima?
U poreznoj upravi Ri, nema harača za pomorce u slučaju 183 + dana, provjereno telefonom.
A sad dalje, kako je rekal Jadran 74, kod mene nema ??anse da iden nekud van, dica relativno velika, najesen dva srednjo??kolca, kojima nepada napamet nikud ić, nikud. Mi dva stari, podvili bi rep, pokupili prnje, da nema njih, i oti??li bez imalo gri?žnje savjesti, bilo kuda, Filipini, Bora Bora, ma i Gana, samo da nisan tu...
A opet, pa zar je ovaj narod takva "stoka sitnog zuba" da more toliko trpit, mučat i pustit da ga gazi ova "banda lopovska" koja gleda samo sebe i svoje?
Ja mislin da ako krene, a moglo bi, da će kod nas bit gore nego u Grčkoj, i da nas čeka jako, jako vruća jesen...![]()

Lako je tuđim k.... po ?žeravi mlatit...eto vidi??, prosvjed smo organizirali, a ti prvi nisi bio.....[/QUO
a najlakse je nekog sudit bez argumenata .....jesi malo mucnia glavom pa pomislia da nisan na brodu bio u to vrijeme
I sad mi jos reci da si rodjen u sirotistu i da doma nemas nikoga koga si moga poslat u svoje ime na prosvjed.![]()
...ma ke...a bingo??ajde bogati,more li se malo jeskavat covika,da ja nisan bija doma,ni ja ne bi ima nikoga za poslat
Evo provjerio sam danas i izgleda nista od te naplate za sada, znaci ne placamo "harac' ako smo vise od 183 dana vani.![]()