@motorman:
Znas kako govoru:
porez i pizda ne mogu biti manji.
Ovi nam ga moru samo jos vise poreza okrpit.
Evo ti i 3 primjera:
1)Krizni porez uveden zadnje, sam si ga spomenija.
2) PDV je skoci sa 22% na 23%, a to ti prijateju ni 1% ka ca polupismen svit misli, nego je to povecanje oporezivanja za skoro 4.5%. (1/22 = 0.04545)
A budget im je jos tanak. Solada jos falije. Malo im je.
3) Sad kad pocmu saborovat, lako ce doc do stare socijalisticke:
"Uzmi tamo di ima, pa stavi tamo di nema."
A to ce rec sa nasih racuna.
A ista ta vlast, to je vec ucinila, sta narod karatke pameti ne pamti, a to je ona "stara" i "nova" devizna stednja kad su digli devize iz banaka devedestih godina.
lako mogu to ponovo ucinit. Presedan imaju, a postupak im je vec poznat. i prije ce to ucinit nego zvat MMF.
Pitanje jest a ca je nama cinit?
Pribacit solde na stranu banku nije samo`tako lako ka nekad: jer nas agenti i firme prijavljuju kapetaniji, a bankarska tajna u Evropi ne postoji, lako ti je iskontrolat bankovni racun (kad udjemu u EU).
A sada i priko licenciranih i evidentiranih agencija i firmi lako je financama iskontrolat i nase ugovore i koliko zaradjujemo.
Ako dojde do najgoreg, meni se pari da je najboje prijavit se u BH, ili CG (prebivaliste) i slat novce na banku tamo (BH ili CG), dok i oni ne udju u Europu.
(A onda najebasmo i ja i ti, i svi mi skupa)
A ako se pocmemo prijavljivat vanka - ne znan kako gre produzavat nacionalni breveti. A kako vidin, to vise nije za produzit samo klasu i gmdss, nego i hrpu drugih breveti ca su vec izglasali da se mora prominit do drugog lita.
Stezu obruc, da stvore boju evidenciju pomoraca, jer ih se dosad prijavilo samo 12 iljada, a oni misledu da ih je daleko vise.
Evo, crno nam se pise. Ja to bar tako vidin. Deadline do 2012, the final countdown za nas pomorce.