Welcome guest, is this your first visit? Click the "Create Account" button now to join.
Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Prikaz rezultata str. 1/43
    Off
    Off je odsutan
    Mornar/Motorista Off avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Cool Dosta je bilo...

Evo ovako...
    Meni je vec ovoga svega priko glave, i porezne i kapetanije i mirovinskog i svega ostalog. Ozbiljno razmisljam da se skinem s pomorstva i zaposlim kao kucna pomocnica, ovo ljudi stvarno nema nikakvog smisla. Ko rozi u vrici smo, blejimo ko ovce po forumu, jadamo se jedni drugima umisto da se dignemo i da nesto konkretno napravimo. Ako triba i revoluciju, ja sam za sve opcije osim da kukamo i pustamo da nas voda nosi. Od sindikata male i nikakve koristi, osim sta nas i ovde spijuniraju i znaju kako "disemo".
    Sad cu vas pitat ako je neko upucen u stvar. Na brodu sam do kraja Marcha i kad dojdem doma planiram se odjaviti sa pomorstva, imam godinu dana navigacije za obnovit bravete. Pitanje je da li ce me kacit platit porez dogodine za ove tri place koje sam dobio kao prijavljeni pomorac u ovoj godini?

Hvala i pozdrav svima iz Norveske!

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

naravno,ako si se prije odlaska na brod prijavia u LK...
    ...ca smo na ovom svitu...

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

jeb..a jesam. Isto tako se bavim mislju da na domaci racun saljem cca 1000 eura, a ostatak vani. Prijavim placu od 1000 Eura i svi sritni i zadovoljni. Imam milijun ideja, ali u nista nisam siguran.

Prvi kuverte sea_st avatar
    Datum registracije
    Sep 2007
    Firma
    TK

Početno

shvacam tvoju frustraciju...nisi jedini...mene jedino tjesi sta imam ta 183 dana...ali,sta da ih nemam....ili jos gore, sta ako dogodine i to ukinu i svi budemo morali placat porez?!?!?!
    dakle, dobro si reka....dosta je bilo...i sta sad?
    ...ca smo na ovom svitu...

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Cool

Citiraj Prvotno napisano od sea_st Vidi poruku
    shvacam tvoju frustraciju...nisi jedini...mene jedino tjesi sta imam ta 183 dana...ali,sta da ih nemam....ili jos gore, sta ako dogodine i to ukinu i svi budemo morali placat porez?!?!?!
    dakle, dobro si reka....dosta je bilo...i sta sad?
    Kolega, imam ja preko 183 dana za ovu godinu i to je najmanje sta me brine u ovom trenutku. Problem je sta ce opet izglasat zakon 27.12.2009. koji ce vazit od 01.01.2010. u kojem cemo svi morat placat porez bez obzira na dane provedene na brodu. Odnosno kao i ove godine nece ti dat vremena da se pripremis i pokusas spasit sta se spasit da. Valjda i sam vidis sta je njima cilj. Vec odavno je pljacka ozakonjena u hrvatskoj (namjerno je pisem malim slovom, neka mi Bog oprosti). Znaci vec sad se treba pripremit na najgore i za najgore, ako i vec nije kasno.

Sta sad? Jako dobro pitanje koje se vrti na forumu od samog pocetka. Ja bi najprije napravi po svim gradovima demonstracijun. Moramo izac u javnost, moramo svima dat do znanja sta nam rade. Poslije bi trebalo osnovat udrugu. Pa je**mu misa maloga sta se nemore ovde nac par pametnih judi i par govornika od ovolike mase koliko nas ima.

Najgora moguca opcija je ova koju sad radimo, tj. pustamo da nas voda nosi. Samo radimo kontra sebe. By the way ima li netko da zna neku stranu banku di se moze otvorit racun, a da je poslovanje moguce preko interneta? thx!

Gas/Eng
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Offshore1975 Vidi poruku
    Evo ovako...
    Meni je vec ovoga svega priko glave, i porezne i kapetanije i mirovinskog i svega ostalog. Ozbiljno razmisljam da se skinem s pomorstva i zaposlim kao kucna pomocnica, ovo ljudi stvarno nema nikakvog smisla. Ko rozi u vrici smo, blejimo ko ovce po forumu, jadamo se jedni drugima umisto da se dignemo i da nesto konkretno napravimo. Ako triba i revoluciju, ja sam za sve opcije osim da kukamo i pustamo da nas voda nosi. Od sindikata male i nikakve koristi, osim sta nas i ovde spijuniraju i znaju kako "disemo".
    Sad cu vas pitat ako je neko upucen u stvar. Na brodu sam do kraja Marcha i kad dojdem doma planiram se odjaviti sa pomorstva, imam godinu dana navigacije za obnovit bravete. Pitanje je da li ce me kacit platit porez dogodine za ove tri place koje sam dobio kao prijavljeni pomorac u ovoj godini?

Hvala i pozdrav svima iz Norveske!
    u potpunosti se slazem s tobom triba nesto poduzeti jer nemamo koristi sidit i tipkat po komp... ovo je katastrofa sta se dogada stoga predlazem da se nesto konkretno poduzme !!!!!

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

JA san spreman za organizirat neku udrugu gradana ako ne uspijemo Novi sindikat ali ljudi za to triba neko od nas biti doma a svi smo (pretezno) zaposleni na brodu od cega cemo zivit ako ne idemo na brod. A osjecao bih se idiotski da vam sad recen da svi uplatimo neku kunu za clanarinu i da ja iz toga sebe financiran. ( osobno iman dosta para i nije mi potreba se uplitati u probleme s ljudima jer cim su novci u pitanju tu su konflikti). Eto a vi drugi akoimate neku ideju slobodno napisite, Ja mislim da je najbolje da bi bilo posteno u postojeci sindikat postaviti nas ljude koji jos navigajemo i da tako sebi stvorimo krug ljudi koji ce se brinuti za pomorstvo a ne za fotelje kao sadasnji ljudi koji bi se tribali za nas brinuti. Eto
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Sutra 30 kamoina blokira split,amo ca sa njima ovi ca smo doma

1 st Officer
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    RCCL

Početno

a najbolje bi bilo,ako se oni izbore za carinu u splitu valjda i mi imamo nesto u ovin glavama da se izborimo za sebe,ja san relativno(potpuno) neiskusan ali kad cujen ove puste cifre i pizdarije oko tog poreza glava me zaboli,al tako je to u nasoj LOPOVSKOJ drzavi.

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Treba polako izac van iz anonimnosti. Forum je dobra stvar, ali ovde niko nezna s kime ko razgovara. Ovde se mozemo dogovorit neke stvari, ali ne sve. Moj prijedlog je da se u svakome gradu dogovori mjesto di cemo se nalaziti u odredjeno vrijeme i u odredjeni dan. Recimo ponedjeljkom cemo se nac u tu i tu uru na tome mistu, pa ko je doma i nije zauzet neka dojde. Moramo se pocet okupljat malo po malo. Di ce to bit, oce li to bit neki kafic, neki centar meni je tako svejedno, bitno je da nesto pocmemo radit, jer ako ne pomognemo sami sebi nece nam niko. Znate i sami onu staru, da je i Bog reka, "cuvaj se, cuvat cu te".
    Predlazem da Admin odredi misto i vrijeme i da polako pocmemo razmjenjivat misljenja oci u oci i da vec jednom krenemo s konkretnom akcijom. Ja dobro znam maloga Sarca iz Slobodne Dalmacije mogli bi i njega ili bilo koga drugoga od novinara pozvat, mediji nam nikako nemogu odmoc.
    Sta mislite?
    Posljednje uređivanje od Off : 02-13-2009 at 12:00 PM

Gas/Eng
    Datum registracije
    Jul 2008

Početno

ja se slazem ..pa naravno da se triba vise angazirati oko izrazavanja nezadovoljstva jer ovo do sad nije dovoljno!!

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

ja se sla?žen da izađemo iz anonimnosti. ja san to predlaga prije vi??e od misec dana da se sastanemo svak u svom gradu isprid Lučke kapetanije ili Pomorske ??kole u neki ponediljak u istu uru, ali 95% pomoraca kolega se nije izjasnilo niti komentarom.

Barba
    Datum registracije
    Nov 2008

Početno

Jebi ga,svi bi citali i pricali,niko da nesto makne osin casnih izuzetaka

Kadet
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    n/a

Početno

Dan. Ovo ode je samo laprdanje i mlacenje prazne slame, ovo njima i odgovara jer se vidi da jos uvik nista nismo poduzeli. Mi smo svi na brodovima, triba uzeti jednog pametnog profesionalca koji se razumi u nasu probl;ematiku ...dobro ga platit i neka nas zastupa...ovako dani samo prolaze a mi smo jos uvik u "ilegali" sto njima u potpunosti i odgovara.

Administrator Dalmos avatar
    Datum registracije
    Jun 2007
    Firma
    www.pomorac.net

Početno

Citiraj Prvotno napisano od anuska Vidi poruku
    Dan. Ovo ode je samo laprdanje i mlacenje prazne slame, ovo njima i odgovara jer se vidi da jos uvik nista nismo poduzeli. Mi smo svi na brodovima, triba uzeti jednog pametnog profesionalca koji se razumi u nasu probl;ematiku ...dobro ga platit i neka nas zastupa...ovako dani samo prolaze a mi smo jos uvik u "ilegali" sto njima u potpunosti i odgovara.
    Prvo i osnovno Anuska tih vasih predika mi je puna kapa. Sta ti nesto ne pokrenes a ne castis da je ovo LAPRDANJE. Svi ste vi pametni. MI smo se potrudili da pokrenemo stranicu i da javnost pise o nama i sta bi sad tribali. MI smo pomorci i razbacani smo po svitu a to sta bi se naslo nas 5 isprid kapetanije nebi bilo nikakve koristi. Stoga molim te ili daji pametne komentare ili nemoj nista pisati samo da napises ti i drugi

Ti skupi ljude koji ce poceti placati za nasu udrugu pa cemo je osnovati. Svi su jaki na ricima a to znan jer se vec borim misecima da bi u javnost izasla bar jedna vijest i to sve iz mog troska a kamoli da sad nekom recem da mi mora platiti nesto. Svi smo mi dobri dok nam se u dep ne diraju.
    Kad mi zivot smota idro i kad bacim zadnje sidro, vezace me moja cima u mistu di mora ima.
    Pametan uvijek nade nacin, a budala izgovor

Ljudi ce ti oprostiti sve u zivotu ali uspjeh nikad.

prvi makine splitski kanal avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    splitski kanal

Početno

Na?žalost kolege, o svemu smo to već razglabali danima prije 2 miseca na stranicama ovog Foruma pod temama "Akcija" i "Rasprava o sindikatu", ali nije bilo ba?? efekta.
    Dobro je da smo se bar slo?žili oko na??ega pisma i zahtjeva za SPH koji je već odavno i??a u medije.
    Sad bi tribalo za drukćije akcije, ka u slučaju aktiviranja Udruge Pomoraca ka građanske udruge, npr. pod imenom "Udruga Pomorac" po imenu na??eg Foruma, tribalo izać u javnost (već san reka ili isprid LK ili Pomorskih ??kola svak u svome gradu u istu uru i isti dan) i dogovorit se između sebe i nać neki odvjetnički tim koji bi zastupa na??e zahtjeve nasuprot SPH i MMPIa.
    Bilo bi dobro i promislit u većen broju učlanit se u sada??nji SPH i poku??at iznutra prominit stanje u na??u korist (znan da članarina od oko 700 kuna godi??nje je mo?žda velika, ali nas neće spasit, to se more popit u jednu većer u nekon kafiću sa dru??tvom), ali to je već osobni izbor svakoga pomorca i to je teme za neku drugu raspravu.
    Pitanje je kako bi se čelnici SPH osječali kada bi im u??lo u 2-3 miseca 2000-3000 novih članova aktivnih Pomoraca koji se s njima ne sla?žu i počeli dolazit na njihive sjednice i skupove i počet javno govorit svoje mi??ljenje?!

Off
    Off je odsutan
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    Fimi Media d.o.o.

Početno

Ja sam za sve. Ajmo se uclanit u Sindikat, sta je 700kn kontra 45% godisnje sta bi tribali dat lupezima na vlasti???

Ma ovo vise nije pet do dvanaest, ovo je dvanaest i kvarat, nemamo vrimena za zajebanciju. To sta neki ovde misle da ce neko drugi za njih vadit vruce kumpire iz zerave malo su se za**bali...

Barba pancho avatar
    Datum registracije
    Jan 2009

Početno

Onoga trenutka kad mi spoznamo da ova vlast poznaje i priznaje samo govor demonstracija i prosvjeda onda ce biti vec KASNO! Ne mozemo mi sa njima nikako u lipe jer to je lopovska banda koja te jedino respektira kad joj pokazes zube i das do znanja da si bahat,bezobrozan i sve ostalo najgore.ONI JEDINO TO PRIZNAJU JER SU I SAMI NE TAKVI NEGO JOS I GORI OD TOGA JER SE IGRAJU SA LJUDSKIM ZIVOTIMA KAO DA IGRAJU NA KARTE!!
    Pa pogledajte samo vijesti i novine svaki dan pa cete viditi da se sve postize jedino na silu i pod pretnjama ma koliko netko bija u pravu ili krivu.....evo najfriskiji primjer sa ovim kartama za Hajduk i Torcidom Trogir (nemam nista protiv njih,dapace u potpunosti ih podrzajem!!!), kad su zapritili da ce polit sve benzinom i zapaliti odma se sve rjesilo i svaka im cast za to!!!! Nije ovo drzava koja poznaje jezik demokracije i prava gradzana, ONI POZNAJU SAMO ZAKONE ULICE I ZA BILO STA POSTICI TRIBAS BITI GORI NEGO ONI!!!
    Lipo je reka Nasa Svitlost u Velom Mistu "triba ovo sve polit petrojen i uzgat"
    ZIVILI

Banned
    Datum registracije
    Jul 2008
    Firma
    SSM-Sam Svoj Majstor

Početno

@moderatori
    Molio bi Vas da nikoga ne banirate osim u slucaju vrijedjanja po bilo kojoj osnovi.Prava stvar je da mi pomorci ovdje vidimo i druga misljenja ono sto bi se reklo osjetimo bilo naroda prema nama(citaj poznati hrvatski jal).To ce nam svima sigurno pomoc da neke odluke donesemo puno prije i ne cekamo zadnji vlak.

Clan Posade Rigel avatar
    Datum registracije
    Jan 2009
    Firma
    world wide

Početno

Citiraj Prvotno napisano od Frankie Vidi poruku
    @moderatori
    Molio bi Vas da nikoga ne banirate osim u slucaju vrijedjanja po bilo kojoj osnovi.Prava stvar je da mi pomorci ovdje vidimo i druga misljenja ono sto bi se reklo osjetimo bilo naroda prema nama(citaj poznati hrvatski jal).To ce nam svima sigurno pomoc da neke odluke donesemo puno prije i ne cekamo zadnji vlak.
    slazem se u potpunosti sa Frankiem....pocnu li letit banovi na sve strane....brzo ce sve ovo utihnit i ljudi ce se povuc...

triba razgovarat sa svima, kako Ministrima, tako i magarcima.....
    malo nas je al nas ima.....

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Pravila pisanja poruke

• Ne možeš otvoriti novu temu
  • Ne možeš ostaviti odgovor
  • Ne možeš stavljati dodatke
  • Ne možeš uređivati svoje postove
  •