• Skini ovdje https://mega.co.nz/#!i4RBxR6Y!Z9G1ZlwZC3_zIDEqPcfF0fJFhPAsovAHw2kv_HDb32c

C1/D USA Viza

Da li je itko od vas osobno predizao putovnicu u Zagrebu? Problem je šta je moram predignit u ponediljak, a triba bi letit taj isti dan popodne. Tek sad vidim na stranici od ambasade da se predizu putovnice u 15:00h. Zna li itko jel još uvik takvo pravilo ili se može dignit od ujutro do kraja radnog vrimena?

Posalji im upit na mail javice ti se. Mada je danas vec subota a mislim da oni nerade do Ponediljka. Takoder ih mozes nazvat u Ponediljak ujutro na telefon i popricat i objasnit situaciju.

Dali je prilikom popunjvanja zahtjeva dosta navest samo Crew D kategoriju vise da bi se dobila C1D visa?
Ili je potrebno aplicirat za dvi Transit i crew ili možda ispunit dvi aplikacije...?

Amerikanci pojednostavili izdavanje viza, RH pozdravlja odluku – narod.hr

BEZ RAZGOVORA S KONZULOM ZA NEKOLIKO KATEGORIJA

Amerikanci pojednostavili izdavanje viza, RH pozdravlja odluku

Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu proÅ¡irilo je Program podnoÅ¡enja zahtjeva za neuseljeničke vize bez razgovora s konzulom za nekoliko kategorija građana, objavila je u ponedjeljak Å¡efica konzularnog odjela Elizabeth Harris na konferenciji za novinare, Å¡to je odmah pozdravilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i poručilo da se Hrvatska približava ulasku u američki bezvizni režim.

Program se proÅ¡iruje na osobe mlađe od 14 ili starije od 79 godina, te na osobe koje obnavljaju svoje joÅ¡ uvijek važeće vize ili vize istekle unutar perioda od 12 do 48 mjeseci, a pripadaju kategorijama poslovnih ili turističkih viza (B1 i B2), tranzitnih ili viza za članove posade (C1 ili C1/D), novinarskih viza (I), studentskih i viza osoba na razmjenama, te vize uzdržavanih članova obitelji primarnog podnositelja.

Osobe na privremenom radu u SAD-u (E, H, L i P vize), te vjerski djelatnici (R vize) mogu se kvalificirati za ovaj program ako je njihova viza joÅ¡ uvijek važeća ili je istekla unutar posljednjih 12 mjeseci.

Građani koji pripadaju ovim kategorijama za izdavanje ili obnavljanje svojih viza viÅ¡e ne trebaju dolaziti u prostorije američke ambasade kod Buzina.

“Želimo potaknuti ljude da koriste ovaj program, jer time olakÅ¡avamo i onima koji nisu za njega kvalificirani da manje čekaju na izdavanje svojih viza u naÅ¡oj ambasadi”, rekla je za Hinu Elizabeth Harris, dodavÅ¡i kako će ovo proÅ¡irenje programa posebno koristiti hrvatskim građanima izvan Zagreba koji će svoje zahtjeve za vizama odsad moći podnijeti bez da putovanja iz svojih prebivaliÅ¡ta.

Na upit o potpunom ukidanju viza za hrvatske građane, Harris je istaknula da je jedan od potrebnih kriterija za to da se postotak odbijenih hrvatskih viza smanji ispod 3 posto. U 2015. godini on je bio 5,2 posto, a godinu prije toga bio je veći od 6 posto.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pozdravilo je odluku o olakÅ¡avanju procesa izdavanja viza za određene kategorije hrvatskih državljana, čime se Hrvatska približila ulasku u američki bezvizni režim.

MVEP u priopćenju navodi da je do najave američkih vlasti o olakÅ¡avanju procesa izdavanja viza doÅ¡lo uslijed smanjenja postotka odbijenih zahtjeva za vize za hrvatske državljane u 2015. godini.

“Time se Hrvatska približava uključenju u Program izuzeća od viza”, naglaÅ¡ava Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Hrvatska i SAD savezničke su i partnerske države. Pojednostavljenje uvjeta putovanja hrvatskih državljana pridonijet će daljnjem jačanju hrvatsko-američke suradnje. Za Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je uključenje Hrvatske u Program izuzeća od viza jedan od političkih prioriteta u hrvatsko-američkim odnosima”, naglaÅ¡ava se.

“Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavit će aktivno djelovati na ispunjavanju preostalih kriterija u cilju Å¡to skorijeg ukidanja viza i daljnjeg promicanja interesa hrvatskih državljana u SAD”, zaključuje se u priopćenju.

I američko je veleposlanstvo prethodno objavilo kako je “Hrvatska je vrijedan saveznik i partner Sjedinjenih Američkih Država i putovanjem građana obiju zemalja osigurava se značajna gospodarska i kulturna dobrobit za obje države” i dodalo kako će nastaviti poticati turistička i poslovna putovanja državljana dviju zemalja.

Izvor: narod.hr/h

Last edited:
Ma che pojednostavnili?

BaÅ¡ prije neki dan izvadio, joÅ¡ mi je putovnica gore! Isti penis kao i ranije, čak bih rekao i gore nego Å¡to je bilo prije. Dakle, cijena 160 $ i ispunjava se preko interneta i platiti možete preko interneta i tako. Upitnik koji morate ispuniti - ja mislim da je Å¡iri nego Å¡to je ranije bio. Kada vam odobre vizu moraÅ¡ čekati dva dana u Zagrebu ili staviti da ti dostave pasoÅ¡ preko DHL. Isti oni naÅ¡i pederi zaÅ¡titari, bez imalo pristojnosti itd. Kad sam bio prije pet godina konzul mi je na prvu rekao: "Oooo, Gavro, Å¡ta je.., joÅ¡ navegaÅ¡.., here everything is clear, come tomorrow to collect your visa!" Sad su uveli dva Å¡altera i interview vode neke balavice.., i počela i mene pilati.., ovo.., ono.., zamal' joj nisam rekao "ajde odyebi".

A neku gospođu koja je bila na redu ispred mene.., ja mislim da ju je pilala sat vremena!

Nula bodova @U.S. visa practise!

Prosli tjedan sam radio vizu i ne cini mi se da je nesto pojednostavljeno......naoruzajte se strpljenjem, spremite se na 2 razgovora i to je to. Zahvaljujem na "pojednostavljenju" za mladje od 14g i starije od 79g:udriglavom

Ja sam bija prije tri miseca i doslovno usa i izasa,na prvom salteru reka sta mi triba i kaze ova dobro sacekajte.
Ja sija i nakon svega dvi minute me zovu i kod konzulice par pitanja di radim,sta radim i dimi ca....

Kako znaÅ¡ da je konzulica? Možda je obična službenica.., piskaralo.

Evo meni dali na 10 godina, do dvaes' šeste!

Možda je Obama urgirao za me?!

Ja osobno ni za B1 ni za C1D nisan ima nikakvih problema sve u 2 min i nisu to nikakvi konzuli sta s nama "cakulaju"!

Kako znaÅ¡ da je konzulica? Možda je obična službenica.., piskaralo.

Evo meni dali na 10 godina, do dvaes' šeste!

Možda je Obama urgirao za me?!

U zadnje vrime svi mi kazu da dobiju na 10 god. osobno obe vize su mi na 10 god...

Ja je evo prvi puta sam ispunjavam i hebem sebi mamu 😂😂😂
Jos samo nema da se napise duzina pise u mlohavom stanju i u erekciji...... cudo i gotovo

Poslano sa Nokia 3210

Ja je evo prvi puta sam ispunjavam i hebem sebi mamu [emoji23][emoji23][emoji23]
Jos samo nema da se napise duzina pise u mlohavom stanju i u erekciji...... cudo i gotovo

Poslano sa Nokia 3210

Napisi da ti stane
"Welcome to Sarajevo and have a nice day"
Caps Times New Roman 20

Napisi da ti stane
"Welcome to Sarajevo and have a nice day"
Caps Times New Roman 20

Odo ja njima metnuti 1056kn za pocetak 😂

Samo sto sam umjesto c1 u aplikaciji stavio D (clan posade broda),a na uplatnici c1/d pa se nebi cudio da me radi tog jednoga slova bace na popravni u petak.

Poslano sa Nokia 3210

Last edited:
Odo ja njima metnuti 1056kn za pocetak 😂

Samo sto sam umjesto c1 u aplikaciji stavio D (clan posade broda),a na uplatnici c1/d pa se nebi cudio da me radi tog jednoga slova bace na popravni u petak.

Poslano sa Nokia 3210

A da li se moze aplicirati bez agencije, jer mene upilali sa onim podacima od agencije i adresama u USA. Kako ste to "preskocili" ?

Moraš imati garantno pismo od firme koliko ja znam....

Poslano sa Nokia 3210

Drugim rijecima...bez agencije nista od vize. Da, a bas sam mislio to srediti prije nego posaljem kakvu aplikaciju ali ocito cu morati prvo potraziti stogod pa onda preko agencije raditi americku vizu. A mozda uspijem i nafektati u kakvoj agenciji "lazno" garantno pismo.

Drugim rijecima...bez agencije nista od vize. Da, a bas sam mislio to srediti prije nego posaljem kakvu aplikaciju ali ocito cu morati prvo potraziti stogod pa onda preko agencije raditi americku vizu. A mozda uspijem i nafektati u kakvoj agenciji "lazno" garantno pismo.
Ma nemoj se zajebavati nepotrebno. ... kad nadjes posao onda ces vizu rijesiti ....

Poslano sa Nokia 3210

Back